добре бе пичове като казахте за стопове се сетих... ако отваряте сделки.. слагате ли стопове да речем когато легнете да спите а изобщо дали тогава търгувате докато спите![]()
добре бе пичове като казахте за стопове се сетих... ако отваряте сделки.. слагате ли стопове да речем когато легнете да спите а изобщо дали тогава търгувате докато спите![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не слагам стопове когато лягам да спя, защото не искам като се събудя и да видя, че е ударен![]()
ПП сега сериозно ако не сложиш стоп докато спиш (и не само тогава) вероятността за Марджин кол е много голяма
Така че винаги слагай стопове
А какво общо има броят на стоповете с качеството на една система ?Първоначално написано от 100
Какво общо имат стоповете с това да губиш? Стопа не е загуба, а част от бизнеса в който си влезнал и крайния резултат за месеца е най-важното.
Защо за да е качествена, трябва да половината от сделките да са загуби ? Аз това разбирам от това което пишеш.
Иначе редовно по 4 налиПървоначално написано от 100
И да ти опиша каква точно е ситуацията - взимам всички сигнали наред и удрям максимум 5 стопа когато нещата са най-зле.![]()
Айде стига с това психологическо. Или имаш сигнал и го взимаш или нямаш и не го взимаш. Какво има да мислиш ?Първоначално написано от 100
Мога да ги намаля и сам, но така печеля повече и по-сигурно, подчертавам го това - повече и по-сигурно и механически и психологически.
Ако купувам върхове и продавам дъна като теб, определено е така.Първоначално написано от 100
И за капак на всичко и аз рискувам 2% на сделка и ти ще рискуваш толкова, защото колкото и висока успеваемост да имаш поредни стопове винаги ще имаш, абсолютно задължително е и няма как да се избегне.Когато се взимат сигнали по тренда, няма как да се случи.
И казвам сигнали, не сетъпи. Защото сетъпи може да има много, но това не ги прави сигнали.
Нали работим със статистика. Щом по статистика не става, аз аз автоматично при положение че имам два поредни, добавям още 2 от човешка грешка., как ще станат повече от 4 ? А и дори да се случат, това ще е изключително рядко събитие, което няма как да влияе на общият резултат.Първоначално написано от 100
Ако си мислиш обратното ще бъдеш жестоко шамаросан рано или късно.
Още тогава ти обясних, че не мога да правя сделки, когато не гледам графикатаА може да добавим и факта, че както сам каза, че НЕ постигаш успеваемостта, за която говориш. Какво значи това? Аз говоря за доказани неща, а ти?
Или пък закъснея с входа с 1-2 бара, това определено е фактор, който съм взел под внимание. А и аз не целя резултатите от теста, ясно ми е че не мога да ги постигна 1 към 1. Не е и нужно.
----------
Че за какво ти е да отваряш сделка, ако ще й бъде активиран стопа ?![]()
Без стопове е много рисковано!
Макар, че ми се е случвало и това, но вече почти нямам сделка без стоп!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
ко му е рискованотонай-много един път може да изгубиш
а стопове ако слагаш - може и сто пъти поред да изгубиш
![]()
Стига бе, поне 3 от 10 не правиш ли на печалба, всичко ли у кереча вкарваш
----------
А ве мани ги веСтопове ще слагат, та ще се надяват на по-малка загуба...ма тя като е по-честа, ква файда
![]()
нема нужда от стоп изобщо да се слагаизлишна занимавка е туй, губене на време само
то на десет процента си има автоматичен...
![]()
Oleg (24-02-2014)
Явно не разбираш... Една реалистична цифра с 65-70% успеваемост при 1:1 или повече, ако ти можеш да постигаш 80-90%, то и много други хора ще могат и тогава след 2-3 години ще трябва да наемеш Бъфет за шофьор/иконом.А какво общо има броят на стоповете с качеството на една система ?
Защо за да е качествена, трябва да половината от сделките да са загуби ? Аз това разбирам от това което пишеш.
Не.Иначе редовно по 4 нали
Когато видиш сериозните цифри и дроудауна наживо ще разбереш. А това е неизбежно да се случи каквото и да казва фантазията по този въпросАйде стига с това психологическо. Или имаш сигнал и го взимаш или нямаш и не го взимаш. Какво има да мислиш ?
Ти съвсем за индианец ме взимаш майАко купувам върхове и продавам дъна като теб, определено е така.
Да, въпроса е дали можеш да я направиш обективно и реалистично.Нали работим със статистика
А искаш ли да ти подаря 5к ако ми покажеш на бактест на избрани от мен месеци 100 сигнала с 80% успеваемост? Нека видим дали съм прав за резултатите, които показваш и това, което се случва наживо?Още тогава ти обясних, че не мога да правя сделки, когато не гледам графиката
Или пък закъснея с входа с 1-2 бара, това определено е фактор, който съм взел под внимание. А и аз не целя резултатите от теста, ясно ми е че не мога да ги постигна 1 към 1. Не е и нужно.
В момента гледаш през розови очила света и трейдинга по-специално, но някои летящи неща не стават за ядене. Остави извиненията с клипчетата и чата сми помисли защо не се получава това, което искаш? Психологическите проблеми са точно тези, за които дори не подозираш, че съществуват на даден етап.
5 стопа наред си е доста сериозно психологическо изпитание. Аз като ударя 2 поредни стопа пропускам няколко дена търговия.удрям максимум 5 стопа когато нещата са най-зле.
При 1:1 съм и аз на около 60-70%Явно не разбираш... Една реалистична цифра с 65-70% успеваемост при 1:1 или повече, ако ти можеш да постигаш 80-90%, то и много други хора ще могат и тогава след 2-3 години ще трябва да наемеш Бъфет за шофьор/иконом.
Повечето е общо от всички
Не си ме разбрал явно. За мен нулите не са грешки, нито загубиА щом не е загуба, значи няма намаляване на капитала.
Това е уместно да го твърдиш, едва когато ти самият видиш сериозни цифриПървоначално написано от 100
Когато видиш сериозните цифри и дроудауна наживо ще разбереш. А това е неизбежно да се случи каквото и да казва фантазията по този въпросА и сериозни какво значи ? 700$ на пип или 70$ на пип ?
Общо взето, даПървоначално написано от 100
Ти съвсем за индианец ме взимаш май
Kолкото е обективен и реалистичен теста на една съпротива и пробива на една трендлиния, толкова е обективена и системата.Първоначално написано от 100
Да, въпроса е дали можеш да я направиш обективно и реалистично.
Искам, но ти какво печелиш от това ?Първоначално написано от 100
А искаш ли да ти подаря 5к ако ми покажеш на бактест на избрани от мен месеци 100 сигнала с 80% успеваемост? Нека видим дали съм прав за резултатите, които показваш и това, което се случва наживо?
Дай месеците. Средно по 20-30сигнала имам в еврото на месецЯнуари и февруари сега са доста празни обаче, но за предишните са по-добре.
Кое му е розовото бе 100 ?Първоначално написано от 100
В момента гледаш през розови очила света и трейдинга по-специално, но някои летящи неща не стават за ядене.
Резултатите от системата и тя какво генерира, нямат общо с психическото ми здравеОстави извиненията с клипчетата и чата сми помисли защо не се получава това, което искаш? Психологическите проблеми са точно тези, за които дори не подозираш, че съществуват на даден етап.![]()