то идеята е новият опит да е подплатен с някакво ново знание...
което задължително да съдържа и поука от последното опарване
инак... да се прави едно и също нещо с очаквания за различен резултат е класическото определение за невменяемост![]()
то идеята е новият опит да е подплатен с някакво ново знание...
което задължително да съдържа и поука от последното опарване
инак... да се прави едно и също нещо с очаквания за различен резултат е класическото определение за невменяемост![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аз мисля колеги и препоръчвам на по начинаещите Трейдъри
при по Продължителни загуби да спрат да търгуват поне за известно време
да наблягат повече на четене и така
“Няма никакво значение дали си прав или не. Важното е колко печелиш, когато си прав и колко губиш, когато грешиш”
загубата е резултат от ММ-то принципно ...
инак са малко стратегиите дето ще ти носят продължителни загуби
по-скоро уменията за търгуване са недостатъчни в повечето случаи ... а за да се усъвършенстват те трябва да се търгува![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Spekulanta (20-07-2013)
Е по принцип е така Специално при мен е така и го забелязах
при една загуба ме зарежда с повече енергия да спечеля поне две сделки да са ми печеливши
“Няма никакво значение дали си прав или не. Важното е колко печелиш, когато си прав и колко губиш, когато грешиш”
И кво излезе сега, трейдърите губят в повечето случай защото се лакумеят - това са моите наблюдения
Spekulanta (20-07-2013)
Така е Колега Факт не спорим ето даже ще ти кажа
Вчера имах къси €/Йена от 131,70 тръгна в моя посока държах я и накрая какво стана ?сега си я държа още но вече на загуба![]()
Дори не е толкова неопитността, а по-скоро желанието да се покажеш по-умен от пазара - може би това е причината големите трейдъри да имат големи загуби, нещо подобно на поговорката че добрите плувци се давят !
----------
Кофти Колега, и аз съм го изпитвал и от не веднъж, доста пъти например съм пропускал добри печалби от прекомерна лакумия относно слагане на таргет, т.е. слагам таргет там където ми се иска, а не там където е най-вероятно и след няколко часа като го проверя и се оказва че е стигнало до най-вероятното и от там се газ в обратната посока и ето пак назад![]()
Така е няма как да не се съглася с теб Колега
не много добре да си мислиш че почти всичко знаеш
Човек се учи докато е жив
----------
И аз съм преживял доста подобни моменти като твоитеДори не е толкова неопитността, а по-скоро желанието да се покажеш по-умен от пазара - може би това е причината големите трейдъри да имат големи загуби, нещо подобно на поговорката че добрите плувци се давят !
----------
Кофти Колега, и аз съм го изпитвал и от не веднъж, доста пъти например съм пропускал добри печалби от прекомерна лакумия относно слагане на таргет, т.е. слагам таргет там където ми се иска, а не там където е най-вероятно и след няколко часа като го проверя и се оказва че е стигнало до най-вероятното и от там се газ в обратната посока и ето пак назад
но това е част от играта не може без нея![]()
Прав си , но защо пишеш колега с главно "К"
Нормално е човек да иска да се усъвършенства , но грешката според мен при добрите трйдъри е че се самозабравят , т.е. ако имат реален шанс да изкарат 5 те искат 10, ама пазара 10 не дава
----------
Е да, но аз лично предпочитам да прибера 5 а не да съм изпуснал 10![]()
Всичко е ММ, даже бях гледал как един взима създава няколко произволни стратегии, ей така например 2 МА се пресичат и още няколко такива, но пък пресмята ММ по перфектен начин. И пак излиза на + при всички стратегии.