daniwin, знам една приказка от стари хора: "Аз да те науча как да харчиш, а ти сам ще се научиш как да си ги изкарваш!"
Май не сме се научили как да харчим!
daniwin, знам една приказка от стари хора: "Аз да те науча как да харчиш, а ти сам ще се научиш как да си ги изкарваш!"
Май не сме се научили как да харчим!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Novak, това да ми е проблема, в съвременния свят на технологии може да контролираш нещата от всяка точка на света.
Знаеш ли вица за полицая дето се похвалил на приятеля си " Като купих джиесем на жената по цял ден си седи вкъщи. Като и звънна и веднага ми се обажда, а не като преди да не ми вдига с часове.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
е, то каквато и да е сума може да се загуби.съгласен съм. но и толкоз пари също се губят! имаше един конкурс към саксо банк. значи влизаш с 5000 реални, и с тях се състезаваш. печелившия печели за една година да бъде мениджър фонд от 250000. като 50% от печалбата си остава за него. и като им наблюдавах работата, доста народ си загуби парите.а към конкурсите имам отрицателно отношение. защото за да го спечелиш, си длъжен да гониш максимална печалба за ограничено време. а това предполага нарушаване на условията на стратегията ти. а правилото № 1 е: спазавай правилата на търговската си стратегия. то затова хората и губят... за полза на брокера, който организара конкурса
![]()
А какво пречи да използваш стратегията си без да я нарушаваш? Днес един е със 100% отгоре, утре може да е друг. Една грешка може да те премести в края на опашкатае, то каквато и да е сума може да се загуби.а към конкурсите имам отрицателно отношение. защото за да го спечелиш, си длъжен да гониш максимална печалба за ограничено време. а това предполага нарушаване на условията на стратегията ти. а правилото № 1 е: спазавай правилата на търговската си стратегия. то затова хората и губят... за полза на брокера, който организара конкурса
Случвало ми се е не веднъж по време на демо състезание. Ако стратегията е доходоносна и си упорит, може и да успее да грабне някоя награда от подобен конкурс.
Всичко е възможно, разбира се. Но, все пак, си принуден да търгуваш агресивно - дори и да не искашА какво пречи да използваш стратегията си без да я нарушаваш? Днес един е със 100% отгоре, утре може да е друг. Една грешка може да те премести в края на опашката Случвало ми се е не веднъж по време на демо състезание. Ако стратегията е доходоносна и си упорит, може и да успее да грабне някоя награда от подобен конкурс.Просто не се чувствам готов за такива участия. Ти успявал ли си да печелиш в някой от такива конкурси?
В конкурс не можеш да играеш със стратегия. Единствената стратегия е да влезеш със 100% от акаунта. И да имаш късмет да хванеш тренд няколко фигури. Това не е стратегия, а хазарт.А какво пречи да използваш стратегията си без да я нарушаваш? Днес един е със 100% отгоре, утре може да е друг. Една грешка може да те премести в края на опашкатаСлучвало ми се е не веднъж по време на демо състезание. Ако стратегията е доходоносна и си упорит, може и да успее да грабне някоя награда от подобен конкурс.
да, успявал съм да спечеля в 2 състезания с период от 1 месец. вярно, търгува се агресивно и почти не съм отделял очи както от мониторите, така и от икономическите календари. пробвал съм и часови състезания, но не съм завършвал по-нагоре от 58 мястоето в такива състезания се играе на принципа всичко или нищо, защото само 0,1 пипс може да те раздели от награда.
месечните състезания ти дават време и за реализиране на загуби, толкова, колкото позволява стратегията ти. онези, които влизат със 70-80% от сметката си са първи през първата седмица. през останалите 3 седмици или се любуват на стоп, или са реализирали загуби в размер на 60-70% от сметката си, или са пуснали експерт на бойното поле...всички те допускат една единствена грешка - разчитат на късмета си. а на късмет при състезания от 1 месец не може да се разчита! аз обикновено залагам на голям обем от сделки със сравнително малък обем на търговия. не използвам стопове, а хеджиращи поръчки. ако случайно трендът се обърне срещу мен и съм в хедж, прилагам fifo на предварително определено ниво. това го правя както на реална сметка, така и на конкурсна.
изводът?! не разчитайте на късмет и на благоволението на тренда. поставете си конкретни цели на входа и мислете за 2 сценария - загуба и евентуална печалба. дали търгуваме при фигури, петърни или броим вълни и чакаме поредния импулс, трябва да влизаме с конкретна реално постижима цел. ако ще се състезавам, не бих си поставил цел да изкарам 40-50 пипса само от една конкретна сделка.
друга причина, която вероятно ни пречи да успяваме, е може би погрешното схващане за поставянето на стоп. да прочете статия или пост във форум, че някой си е поставил стопа на на дясното рамо при фигурата "глава и рамене" и да направите тази грешка и вие, си е равносилно на самоубийство! ( поне за мен!) много често цената прави "изкуствена корекция", като основната причина е да се оберат колкото се може повече стопове. и какво се получава? виждаме фигурата, правим всичко като по учебник, отваряме платформата след час и виждаме как цената ни е ударила стопа и веднага след това е възстановила движението си като по учебник
![]()
Semion (16-01-2012)
Имал съм класиране в челната тройка. Но това е едно измамно усещане за възможностите. Щото натделява хазартния елемент. Човек се увлича. И като почне на реал, това му пречи. Той става състезател! Не спекулант. Играе на хазарт. Влиза с голям % от акаунта в позиция. А пазара си е пазар. Дори и да печелиш, ти винаги се стремиш да подобряваш рекорди. "Вчера съм изкарал 100долара. Значи днес трябва да изкарам поне 120!" И влизаш в необмислени позиции. А крайния ефект е занулен акаунт.
Благодаря ти за поста. Най-добре е да чуеш изводи, получени от личен опит. Та това още повече ме отврати от учестие в конкурси.![]()
Най-добре си решил да не се занимаваш.аз до миналата седмица редовно участвах в един еднодневен конкурс,но не си е работа.По добре ако имаш свободно време да учиш нещо по форекса отколкото да си играеш на конкурси.
Semion (16-01-2012)