Не забравяй ,4е си създание прекрасно и боговете само чакат от тебе да се възхитят( цитат от реклама на дънки )
Дали са ти право да избираш как да еволюираш по Дарвин или не![]()
Не забравяй ,4е си създание прекрасно и боговете само чакат от тебе да се възхитят( цитат от реклама на дънки )
Дали са ти право да избираш как да еволюираш по Дарвин или не![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Тези дни най-малкия ми развиваше една теория. Че теоретично било възможно човешкия мозък да бъде имплантиран в машина-робот. И мозъчните клетки можели да живеят около 400 години. Евентуално толкоз ставал и човешкия живот. То хубаво, ама как да се влюбя в някоя разхождаща се ламарина, тук-таме с пластмаса по нея!
Та дано не еволюираме в тази насока! Но това ще го мислят следващите поколения. Нашето вече е ясно!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Георги,komardjia, религиите са закон. За да съществува общество му е необходим закон. Закона на Синовете на Великата Мечка! Когато е нямало писменост. Когато е нямало държавни структури и администрация. Трябвало е закон който да регламентира нормите в обществото и на който да се подчиняват всички.
А вече когато са се появили всички тези институции, и самата религия се е превърнала в институция!
А всяка институция има навика да прави грешки. А тези грешки да объркват съдбите на милиони.
Църквата се е превърнала в институция, не религията. Институциите не правят грешки, те имат собствен живот и когато той е в опасност се стига до екстремни действия, като светата инквизиция и други такива.
Та дори и банка ......Което е противоречие с религията ,лихварството е грях.Като се замисля ,че евретата са най набожните/християни/на света ,а пък няма световна банкова институция без тях.
Навяваме следната българска поговорка"Не ме гледай какво правя ,а слушай какво ти разправям.".
![]()
compos sui
Християни? Не знам дали юдаизма забранява лихварство.
Лично аз уважавам евреите, хилядолетия са гонени и избивани от всички и пак са уцелели.
Е , не знам в текстовете на араменски дали е упоменато или е влязло в по-късните писания.Но,да даваш пари в заем на ближния и да печелиш от това се смята за грях.Най ми е смешно с банката на Ватикана и португалската БЕС...........
![]()
compos sui
В древността та чак до Средновековието всички религии са заклеймявали лихварства.Засега остава само исляма долу-горе да държи фронта,но там има други особености, но докога ще е тая незнам.
А в по-новата ни история, корените на антисемизма при Хитлер се крият в ненависто му към еврейските банкери.
А лихварството необлечено в някаква институционална форма все още се наказва в повечето страни, но пък големите пари това не ги притеснява-те просто го правят официално, лицензират се и т.н.-плащат си за това да дават пари срещу лихва.
А относно Банка Ватикана-отдавна съм на мнение, че ако съвсем се вкиснат нещата в Италия ще турят едно рамо.Пък като сложим и каква част мръсни пари и мръсни тайни има около нея-няма да е изненада.
А защо не погледнете на лихварството като на покупко-продажба? Защо да мога да ти продам краставици, а да нямам право да ти продам пари??? Погледнете на парите като на стока и нещата си идват на място![]()
Само че, ако това го правим аз и ти, без да платим за извършването на тази дейност-вече е нередно в съвременното общество.Но пък ако си плащаш няма проблем.