Грийди за доста неща е прав, но има нещо друго.
За което не се разбрахме с Грийди в предишното спорче, а именно способността на човек да усеща промяната и да се нагажда към нея. Великите трейдъри, които създават моделите според мен правят именно това.Хора като Бъфет, Сорос, Геко, та и Линда Рашке създават моделите, по които впоследствие обучават и предават като опит.
За да ме разберете по точно ще го обясня със следните примери.Какво правя аз хващам някаква зависимост в цифрите и я цедя докрай колкото мога спрямо моите възможности, какво правят програмистите хващат някаква зависимост и на нейна база създават експерт, който при определените условия работи добре, но при промяна на условията спира да прави добри сделки, някои от хората които си ги управляват ги следят именно затова при промяна на средата, да сменят параметрите, други пък се чудят защо един месец е било супер, пък после занулил сметката.
Та въпросната пътна карта дето си я прави трейдъра не е шаблонче за успех,едно е разчитането на графиката, съвсем друго е да знаеш в кой момент кои неща работят и към кое са подходящи.Кога имаме промяна в обстановката, за да приложим друг похват.Сляпото следване на модели без влагането на мисъл и несъобразяването със всички детайли, които оказват влияние на пазара, едва ли биха довели до успех.
Георги вчера спомена, че гледал магьосници-да това е според мен -бързата оценка на ситуацията и светкавична реакция, в момента, в който се даде индикация за промяна те реагират.
Аз само два пъти съм имала възможност лично да наблюдавам такъв човек, първия път даже не можех и да му проследявам сделките какво точно върши по монитора.Втория път след два месеца, вече загрях и много взех от него.
Но този тип търговия не е за мен.На този етап така си ме е добре, по нататък ще видим.
Сега чета за метода на Дау и ми се струва, че примерно usd*cad ще е много подходяща за него, но още не съм приключила, та ще видим.
Линда Рашке е провеждала едно много интересно изследване в нейните курсове. Ще го преразкажа, че не помня къде съм го чела.Изследването е провеждано в рамките на около две години, 80 човека са участвали, различна възраст, образование.Преминават курса й. Един или двама стават наистина печеливши трейдъри, 10 на сравнително успешни, останалите се отказват.
Защо е според Вас този резултат.
Та истината според мен не е само в четенето, а да може да се премине към успешно прилагане на практика, като се има предвид че не всичко работи навсякъде и по всяко време.
А кой как го прилага оттам идва и резултата.