Мога да претендирам ,че съм прочел много книги от най различни философии,но не съм тук за да се изтъквам.Това което съм написал по горе е лично мое мнение и не ангажирам никого с него.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
!!!"...че тя не може да се използва за нищо в реалния свят, става само за бягство от него"
и тъй като трейдърството и то си е един вид бягство и си е нужно макс-усамотяване за да си успешен ...след това ще е добре нещо реално
да те зареди не друг вид бягство ...всеки по своему и тук стратегиите са сигурно, колкото и хората![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Психологията си е готина наука и помага, но и има някои особености и доста неразбрани неща по отношение на нея.Во кратце ще ви напиша.
1.Университетското образование по психология дава най-обща представа относно психологията като наука, но няма никаква практична насоченост.Завършилите залитат по някое течение и са като коне с капаци.Започват да създават всякакви видове техники за какво ли не, как да си върнем мъжа, как да спечелим пари, в тая графа са и самоуките психолози от типа на жената скенер и измамниците по телефона, елементарно познаване на човешкото поведение.Тоя типа са два подвида.
-правим пари на тая база
П.С. Сега са се нароили в бг една камара разновидности от типа -психология на девиантното поведение, ранна възрастова психология и прочие - пълен въздух под налягане.
-създаваме нови безумни теории и се изживяват като велики учени и пророци.
2.Психиатрия-нужно е медицинско образование за целта, след това специализация.
Третира отклоненията в човешкото поведение и тяхното лечение.Болестните състояние.Голяма част от тях се третират медикаментозно и тук всеобщата наложена представа лежим на кушетката и психиатъра слуша и си говори с нас е напълно погрешна.Няма такова нещо ни тук, ни в чужбина.Част от нещата е, но несъществена.
3. Психология с практическа насоченост и такава, която може да се използва в реалността в бг само в школата в Симеоново.
Добро и качествено инфо в нета почти няма основно е от първата категория, я книга да си купите, я курсче което като платите 100 лв ще си решите проблемите.
Ако имате нужда и смятате, че имате необходимост в някаква степен от психолог за развитие на нещо си или преодоляване на някакъв проблем.Това е работа минимум една година три пъти седмично с качествен психолог.
Дели се обикновено на четири етапа, като последния е най-дълъг.
1.Разбиране на проблема
2. Осъзнаване на проблема
3.Преодоляване на проблема
4.Поставяне в различни ситуации, в които се вижда че проблемът е преодолян, един вид тест.
Последната е най-важната.
П.С. Опитах се научно-популярно да го напиша, дано да сте ме разбрали.
Относно гумата с 20 годишен стаж не мога да ги сменям, ни в спокойно, ни в нервно състояние.А и не смятам да се научавам![]()
Не е възможно да се превърнеш в робот, greedforsuccess ...първо това ще се обърне срещу теб - ще те изхаби...защо не са напълно ефективни всичките там хитринки дето автоматизират сделките ? Има си значение разбира се състоянието ...като те нервират може и нещо да ти убегне в графиката, налиТрябва да се обадя
Я ми отговорете какво значение има колко си спокоен и уравновесен и самовнушен, ако не знаеш какво да правиш ?
С какво ще ви помогне тази психология след като нямате система, нямате правила, не знаете кое какво значи по графиката ?
Нужна ли ви е психология за да смените гумата на колата? И какво значение има колко сте уравновесени ако не знаете на кое се казва крик и как да го използвате ?И обратно ...да мислиш не с разума , когато сърчицето ти е влюбено и трепти на други честоти ...или там ще си туриш стопа, а ? Не става!!!
Novak, това ми звучи, като когато някой каже: "Няма страшно! Лесна работа!"
И аз му отвръщам: " Абе мен от лесното ме е страх"
Когато е трудно, аз си сядам на задника и го свършвам.
А лесното го подминаваме, и то след време ни изненадва така хубаво в гръб. И се чудим какво ни е мачкало!
Последната е уникална,Хората какво ли не измислят за пари,то не бяха секти,постмодерни религии,култове и още много глупости.За мен лично има ТРИ неща които трябва да прочете човек.1.Речта на Ранди Пауш от Карнеги –Мелън.2.Речта на Стив Джобс пред Станфордския университет 2005 г.3.Речта на Кърт Вонегът за плажното масло/макар да не е написана от него,но хората така я знаят/.Всичко останало е преливане от пусто в празно.Горещо препоръчвам.
albagpipe аз не съм на пазара от днеска или от преди месец, имам години стаж. Това ми е и професия. Да ти кажа не се чувствам грам изхабен от този си подход. Виж онзи емоционалният и когато четох за психология и тинтири минтири колко било натоварващо и пр. изводи от "опитни" """търговци""" наистина е натоварващ. И е натоварващ не за друго, а точно защото тези така наречените "търговци", които казват, че е, не могат да търгуват и/или нямат нужните знания.Не е възможно да се превърнеш в робот, greedforsuccess ...първо това ще се обърне срещу теб - ще те изхаби...защо не са напълно ефективни всичките там хитринки дето автоматизират сделките ? Има си значение разбира се състоянието ...като те нервират може и нещо да ти убегне в графиката, налиИ обратно ...да мислиш не с разума , когато сърчицето ти е влюбено и трепти на други честоти ...или там ще си туриш стопа, а ? Не става!!!
Това е пазар и ако си на този пазар за да правиш пари и да живееш от тази дейност, спираш да мислиш за емоции, а си вършиш работата. И като си свършиш работата тогава ще се отдаваш на емоции, но не натрупани от трейдинга. Трупаш ли емоции от трейдинга значи бъркаш.
Дали си загубила или спечелила днес, ти трябва да се чувстваш удовлетворена от това че си свършила това което ти е по план. Не всеки ден е печеливш, не всеки ден е губещ. Обаче ако си вършиш качествено работата на края на месеца ще си изкарала повече от 12 средни работни заплати. От там изчезва и стреса от плащането на сметките, защото не са ти проблем.
Все едно днеска на някой тв водещ да му е кофти щото гаджето му изневерило и айде да се спре предаването ли ? Или пък го мързяло щото навън валяло дъжд ?
Това е професия, такива дребни емоционални събития нямат място в трейдинга. Не става дума да си робот, тук има много повече свобода, но когато търгуваш, просто търгуваш. Спазваш си трейдинг плана и толкова. След няколко месеца отново ще ти дам това си мнение. И ще видим напреднала ли си![]()
greedforsuccess, с каквото и да се занимава човек, винаги влага някаква емоция. Картофи да садиш, овце да пасеш, винаги идва удоволетворинието от свършената работа. И колкото по-добре е свършена, толкоз емоцията е по-голяма. Да се отнасяш съвсем безпристрасно към това което вършиш, означава едно! Че го мразиш и ненавиждаш! Вършиш го машинално, без грам емоция.
Ако не съм те разбрал? Сори!
Това е може би най-работещия подход,но едва ли всеки може да го приложи.И тук идва мястото на тинтири минтири.Това което казваш също е чиста психология,така че добре дошъл в тинтири-минтирито.albagpipe аз не съм на пазара от днеска или от преди месец, имам години стаж. Това ми е и професия. Да ти кажа не се чувствам грам изхабен от този си подход. Виж онзи емоционалният и когато четох за психология и тинтири минтири колко било натоварващо и пр. изводи от "опитни" """търговци""" наистина е натоварващ. И е натоварващ не за друго, а точно защото тези така наречените "търговци", които казват, че е, не могат да търгуват и/или нямат нужните знания.
Това е пазар и ако си на този пазар за да правиш пари и да живееш от тази дейност, спираш да мислиш за емоции, а си вършиш работата. И като си свършиш работата тогава ще се отдаваш на емоции, но не натрупани от трейдинга. Трупаш ли емоции от трейдинга значи бъркаш.
Дали си загубила или спечелила днес, ти трябва да се чувстваш удовлетворена от това че си свършила това което ти е по план. Не всеки ден е печеливш, не всеки ден е губещ. Обаче ако си вършиш качествено работата на края на месеца ще си изкарала повече от 12 средни работни заплати. От там изчезва и стреса от плащането на сметките, защото не са ти проблем.
Все едно днеска на някой тв водещ да му е кофти щото гаджето му изневерило и айде да се спре предаването ли ? Или пък го мързяло щото навън валяло дъжд ?
Това е професия, такива дребни емоционални събития нямат място в трейдинга. Не става дума да си робот, тук има много повече свобода, но когато търгуваш, просто търгуваш. Спазваш си трейдинг плана и толкова. След няколко месеца отново ще ти дам това си мнение. И ще видим напреднала ли си![]()