Много Фнимателно със златцето, че бързо дига печалбите,ама и бързо занулява.По-особено е от валутните двойки.Здравейте и от мен с поредния зов за помощОт известно време и аз се заиграх с **, като по препоръка от доста места почнах с валутните двойки. Днес влязох в Матрицата - ЗЛАТО. В рамките на 10 мин така си вдигнах печалбата и най-вече адреналина, че валутните двойки ми се сториха дребна работа. Та на въпроса, бихте ли споделили нещо по-специфично в търговията със злато, което би било полезно за един още прохождащ трейдър. Благодаря предварително и успех на всички !
А при валутите също става зависи от обема с който влизаш, Хануман добре те е посъветвал да огледаш риска, който поемаш.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Първо благодаря на hanuman & Novak за съветите и пожеланията. В интерес на истината се порових в темите за златото, но не посмях там да си задам въпросчето. Забелязах, че хората споменаваха основно 2 неща:
1) падащ $ = високо злато (реално погледнато и на мен вчера всичките ми успешни сделки бяха от къси позиции на EUR/USD и GOLD)
2) задават до колко да паднат и до колко да се качи печалбата, мисля че на това му се вика плаващ стоп и това е, което аз не предприех, а просто седях втренчен в тик графиката и действах (може би това има предвид и hanuman с правилното определяне на риска
Проодължавам да ровя тук и по нета за съвети, но моля ви споделете някакво препоръчително ниво за залагане на плаващ стоп (мисля, че така се нарича) ... Примерно влизам на цена 1700, какво е редно да сложа като оптимален стоп за граница на загуба, аз гледах да е около 400-500 пипса, но това все пак е учебна демо-сметка, реално не бих си позволил този лукс, а и гарантирано няма да имам толкова пари в акаунта
Благодаря ви предварително и успех![]()
"Price is what you pay. Value is what you get." - Warren Buffett
NIK, корелациите не са винаги задължителни и не се проявяват в определено време, така че не търгувай на тая основа.
Плаващи стопове не ползвам така, че няма да съм ти от полза.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
NicK, малко е трудно да ти се отговори еднозначно. Като отворя позиция, не бързам да слагам стоп и лимит. Все пак се съобразявам с нивата на подкрепа и съпротива. И то най вече да си определя входа. Най-добри си отвори един реал, с микросметка. 20-30 долара. Центова сметка както им казваме. Човек е по-внимателен, психиката е по-различна като знаеш че работиш с истински пари. И се стремиш да генерираш печалба. Докато от демото се придобиват едни вредни навици, дето след туй на реал само пречат!
Защо никой не отговаря на Nick ?
Човека съвсем ясно и конкретно ви попита какво търси. И не му се отговаря нищо съществено![]()
За да има полза, трябва като се каже нещо и да се обясни защо е така.
Защо да не може да използва корелациите ? Какво означава, че не са задължителни ?
Относно стоповете пък аболютно нищо не видях което дори да го насочи какво да направи.
Novak тона ми може да е понякога по груб според теб, но от това което виждам с вашите меки тонове, грам полза не съм срещнал още.
Сега който може нека отговори на въпросите на човека защото пита наистина съществени неща, а който не може да си каже, че не знае щом му се пише и толкова.
Много ли е трудно ?
NicK (04-03-2012)
NicK, понеже greedforsuccess ни провокира по такъв начин, ще ти кажа следното. Слагам стопа на 30 пипса. Пазара тръгва срещу мен. Местя стопа на 60 пипса и пускам насрещна с 10 пипа профит. Ако продължи в същата посока, местя лимита на втората. И така си играя на котка и мишка с пазара. Но не го препоръчвам като стратегия за работа. Малко е екстремно, и човек може и от двете позиции да загуби.
Отговорили сме каквото сме решили, а ти освен да да влезеш във форума и да се накараш на някой и да почнеш да репликираш друго скоро не си спомням да си правил.Защо никой не отговаря на Nick ?
Човека съвсем ясно и конкретно ви попита какво търси. И не му се отговаря нищо съществено![]()
За да има полза, трябва като се каже нещо и да се обясни защо е така.
Защо да не може да използва корелациите ? Какво означава, че не са задължителни ?
Относно стоповете пък аболютно нищо не видях което дори да го насочи какво да направи.
Novak тона ми може да е понякога по груб според теб, но от това което виждам с вашите меки тонове, грам полза не съм срещнал още.
Сега който може нека отговори на въпросите на човека защото пита наистина съществени неща, а който не може да си каже, че не знае щом му се пише и толкова.
Много ли е трудно ?
А относно корелациите съм категорична, че е така, но с теб няма да разговарям на тази тема, защото полезен разговор за мен няма да се получи,не желая поредната ли лекции не четете и не мислите.
Благодаря ти за книгите, които си ми дал, но оттам нататък нищо повече не съм научила от теб.
Повече в такива полемики няма да влизам, повярвай ми по-опитна съм от теб и не би искал да ме срещнеш на реал в това отношение, но не е това целта ми да пиша в този форум.
В педагогиката има такъв стил-Макаренко му викат.
П.С.Можеш например ти да отговориш на НИК, това което смяташ, че е вярно и полезно.
Последна редакция от Novak : 03-03-2012 на 12:11
Само книгите ли Новак ? Значи и четенето ти е избирателно, защото съм изписал много ценна информация.Отговорили сме каквото сме решили, а ти освен да да влезеш във форума и да се накараш на някой и да почнеш да репликираш друго скоро не си спомням да си правил.
А относно корелациите съм категорична, че е така, но с теб няма да разговарям на тази тема, защото полезен разговор за мен няма да се получи,не желая поредната ли лекции не четете и не мислите.
Благодаря ти за книгите, които си ми дал, но оттам нататък нищо повече не съм научила от теб.
Повече в такива полемики няма да влизам, повярвай ми по-опитна съм от теб и не би искал да ме срещнеш на реал в това отношение, но не е това целта ми да пиша в този форум.
В педагогиката има такъв стил-Макаренко му викат.
За опита ти не твърдя друго. Но тук говорим за трейдинг, а не за педагогика или кой е по-добър в приказките на живо, решаването на проблеми и т.н.
Здрати Ник.
Относно стоповете при златото. Имай в предвид, че 500 пипа са ти 5$изменение в цената, а тези движения се случват за секунди понякога. Аз гледам да не рискувам повече от 12-15 долара. Ако удари стопа така или иначе сигурно съм грешал и гоня 40-50$ като гледам да местя стопа, но и да оставя място на сделката да подиша. При кредитно рамо 100-15$ са ти риск в размер на вложения капитал(почти), бъди подготвен ако не си прав.Като начало се пробвай на демо, за да осетиш динамиката на пазара. Представи си, че са истински пари и като добиеш увереност влизай с истински.
Успех.
Още нещо. Корелация с долара няма как да няма, но не гледай кросовете, защото ще те подведат. Намери къде можеш да следиш usx- това е индекс на долара и там се вижда вдига ли се или пада. Има още доста неща, така че не спирай да се учиш!
Последна редакция от privelege : 04-03-2012 на 00:55 Причина: merging
Ratetouilli (03-03-2012), albagpipe (03-03-2012), NicK (03-03-2012)
Wow, благодаря на всички
, моля ви не се карайте ...
"Price is what you pay. Value is what you get." - Warren Buffett