Аз го изгледах целия, нищо особено
тоя гледа ли го
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Много добърБая е забавен. Гледай го ако не си.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ето какво ще гледам днес...............................![]()
Ето и от мен един филм, който освен че е интересен, донякъде противоречив, но като цяло - откровенно засяга въпроси, свързани И с трейдинга и инструментите, използвани в него.
Вярвам, че повечето от вас са го гледали, но тези които не са - няма да съжаляват:
Capitalism:A love story (2009) - Michael Moore - www.imbd.com/title/tt1232207/
![]()
Bibco, Това е отвратителен филм. Освен оплаквания и постоянни коментари как умните обрали парите на идиотите, друго няма.
И водещият поне да се беше вкарал във визия или да бяха сложили друг, а не някакъв противен дебелак.
Олег, уважавам мнението ти за филма, но нека да споделя и аз своето:
Противния дебелак е самият Майкъл Муур - режисьорът на филма. И във филма не става дума "как умните обрали парите на идиотите" а за това как не трябва да продължава да се работи в САЩ. Всичко това, за което разказва Муур е резултатът на така наречената Рейгъномика - държавната икономическа политика на САЩ от началото на 80-те години на миналия век, която доведе САЩ до това състояние, в което е тя сега - страхотна задлъжнялост - вътрешна и външна, изпразване на държавана от промишленост (която е изнесена в Азия на аутсорсинг), тотална безработица и висене на социални помощи в огромни територии на страната и пълна липса на някаква переспектива. Това, аз съм го виждал със своите очи, повярвай ми в Детройт, Чикаго и на други по-малки места. Народът не изглежда никак добре...Няма да ти разказвам какво имам предид, но ако искаш - ще го направя.
Знам, че доста хора обвиняват Муур в про-социалистическо мислене, но това не е вярно - човекът просто има буден дух и иска нещата да се променят. Между другото - гледал ли си някои от другите му филми?
да ви имам проблемитеОлег, уважавам мнението ти за филма, но нека да споделя и аз своето:
Противния дебелак е самият Майкъл Муур - режисьорът на филма. И във филма не става дума "как умните обрали парите на идиотите" а за това как не трябва да продължава да се работи в САЩ. Всичко това, за което разказва Муур е резултатът на така наречената Рейгъномика - държавната икономическа политика на САЩ от началото на 80-те години на миналия век, която доведе САЩ до това състояние, в което е тя сега - страхотна задлъжнялост - вътрешна и външна, изпразване на държавана от промишленост (която е изнесена в Азия на аутсорсинг), тотална безработица и висене на социални помощи в огромни територии на страната и пълна липса на някаква переспектива. Това, аз съм го виждал със своите очи, повярвай ми в Детройт, Чикаго и на други по-малки места. Народът не изглежда никак добре...Няма да ти разказвам какво имам предид, но ако искаш - ще го направя.
Знам, че доста хора обвиняват Муур в про-социалистическо мислене, но това не е вярно - човекът просто има буден дух и иска нещата да се променят. Между другото - гледал ли си някои от другите му филми?тва дет го описваш го виждаме тука вече 20 годинки . неслучайно си там, нали ?
а червените вратове и там и тука са едни и същи...... слушат чалгичкаедна дребна разлика само, там са каубойски ботушки и роклета на цветчета тук са с коланчета и по без гащи
а 'самият майкъл мур' говори за неща дето всеки що годе интелигентен човек ги знае![]()
Svilen (25-01-2013)
Чел съм му 2 книги, както и 2 филма съм му гледал на Майкъл Мур. Този автор не е социалист, той просто спада към така наречения жанр "манипулативна документалистика" Може да направи филм за всичко и да защити всяка теза, като просто тълкува статистика. Между другото и аз го мога същото![]()
Bibco, чист комунист. А тези не ги понасям. Това е най-долната сган. Капитализма въобще не е проблема. Проблема е, че не се спазват законите. Държавата не си върши работата като регулиращ орган.
А как не трябвало да бъде да се обвиняват корпорациите, хеджфондовете и банките, е извинявай, но като няма регулация, каквото и да е се прави, ще излезе от контрол. А хората са като маймуните, трябва да им се налага контрол за да вървят в правият път.
Ако капитализма е бил лош, Германия нямаше да е водеща, както и останалите северни страни. А източният блок да продължава да тъне в мизерия.
Американците болшинството са си говеда. Те не мислят. Кой нормален, ще ти тръгне да тегли кредит, който не може да изплати ? Ми тва само пълен кретен ще го направи.
Няма кво да яде, с по няколко деца. Кой нормален ще я направи и тази глупост ? Само пълни идиоти като мангалите пак.