То винаги само парите от първичното предлагане стигат до компанията. От там нататък при всяко препродаване на акцията парите се разменят между новия и стария собственик, компанията няма нищо общо с тази размяна.
То винаги само парите от първичното предлагане стигат до компанията. От там нататък при всяко препродаване на акцията парите се разменят между новия и стария собственик, компанията няма нищо общо с тази размяна.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
На теб това на "здравословен","смислен" отговарящ на икономическото развитие от полседните години ръст ли ти се струва?дДобре бе човек, изглеждаш като че да ги схващаш нещата, а от време на време хвърляш ей тъй нещо във въздуха.
За да се прецени една акция дали има справедлива цена трябва да се направи анализ на периодичните отчети, на продуктите които се предлагат, на текущи и бъдещи очаквани печалби, на иновациите които се разработват в компанията и много други неща - едва ли разполагаш с необходимата информация за да твърдиш че са надути.
Аз може да кажа, че са подценени и то също няма да има никаква обосновка, точно като твоето твърдение
![]()
Защото на мен никак. Не ми е нужно да изследвам детайлно отчетите на всяка компания за да направа това заключение. Достатъчно ми е да съпоставя предишните периоди на бичи и мечи пазар. Пределно ясно е че пазарите не отразяват точно стойността на търгуваните инструменти.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Като гледам графиката и се сещам за биткойн.На теб това на "здравословен","смислен" отговарящ на икономическото развитие от полседните години ръст ли ти се струва?
![]()
Защото на мен никак. Не ми е нужно да изследвам детайлно отчетите на всяка компания за да направа това заключение. Достатъчно ми е да съпоставя предишните периоди на бичи и мечи пазар. Пределно ясно е че пазарите не отразяват точно стойността на търгуваните инструменти.Медиите отделят толкова много време в търсене на новия балон ама понякога е точно там където най-малко очакваш. Само едно нещо не ми е ясно. Ако се спука балона при акциите, това как би се отразило на криптовалутите? Дали инвеститорите биха се насочили към тях или просто ще си държат парите в себе си?
При последната голяма криза от 2008 биткойна набра популярност. Сега може и да се повтори. Като чета различни анализитори всички са притеснени, че следващата криза ще е нещо страшно. 10 години още се борим с последната, следващата вече тропа на вратата, а Европа още е на свръх ниски лихви. Новата криза, ако започне няма да има иструмент с който да й се противопоставят. Наливането на книжни пари вече не работи.Като гледам графиката и се сещам за биткойн.Медиите отделят толкова много време в търсене на новия балон ама понякога е точно там където най-малко очакваш. Само едно нещо не ми е ясно. Ако се спука балона при акциите, това как би се отразило на криптовалутите? Дали инвеститорите биха се насочили към тях или просто ще си държат парите в себе си?
Може и да има прилив на инвестиции, дори и незначителен, той може да има отражение при критото.Като гледам графиката и се сещам за биткойн.Медиите отделят толкова много време в търсене на новия балон ама понякога е точно там където най-малко очакваш. Само едно нещо не ми е ясно. Ако се спука балона при акциите, това как би се отразило на криптовалутите? Дали инвеститорите биха се насочили към тях или просто ще си държат парите в себе си?
Като цяло криптопазара е твърде малък, да не кажем нищожен сравнение с този на ценните книжа http://www.visualcapitalist.com/worl...lization-2017/
Мислех, че гледаш по дълбоко на нещата. Не търси логика в реалното положение и графиката. Разликата е спекулирането. Затова казвам най-голямата грешка е когато човек тръгне да търси логика в графиката. Както всички знаем графиката е отражението на пазара т.е. съотношението продавачи и купувачи. С други думи така нареченото order flow. Един колега беше описал по подробно в темата си как се образува цената. Та и тука не търсим реална цена колко трябва да бъде цената реално, а търсим къде е цената и накъде се е запътила. Това е с всеки един инстумент. В противен случай Минков е прав един може да каже акцията е подценена, а друг на обратно акцията е надценена кой е прав в случая. Ети ти виждаш едно нещо на графиката която показваш, аз виждам друго кое е прав. Та цената е тази на която има купувач който е готов да купи на тази цена и продавач който е готов да продаде на тази цена. Дори ако питаш мен вместо тази графика трябваше да сложиш графиката на биткойн повече щеше да подхожда. Какво стана тук всички знаем, че зад биткойн стой нищо. Обаче цената стигна 20 000 долара. Големите играчи разтвариха коините си и почна една масирана пропаганда срещу койна която в крайна сметка доведе до драстично падане на цената и завличане на всички дребни учасници държащи дълги позиции и лакуми за несметна печалба. И сега ще дойде момента и големите пак ще се захлебят на ниските цени и хайдеее нови върхове. Затова няма да изчезне криптовалутата защото някои големи играчи имат интереси от тях т.е. печалби. Та така всичко това се нарича спекула. Аз отдавана не търся логика в пазара илаче ще се превърна в г-н Форекс. Цената преди сто години е била такава от това следва, че еди какво си. Аз играя по-просто. Цената расте т.е. ясно изразен възходящ тренд имам сигнал за покупка купувам и продавам на повисока цена. Две три успешни сделки да направя и е ясно, че навърха може да ми удари и стопа но аз съм се възползвал преди това от движението и съм взел каквото мога и съм успял. Същото е и с обратния тренд. Хайде успех на всички и Силата да е с Вас. И не забравяйте търгувайте по графика не по сърце и ум. Графиката по рядко подвежда, но сърцето и ума много често.На теб това на "здравословен","смислен" отговарящ на икономическото развитие от полседните години ръст ли ти се струва?
![]()
Защото на мен никак. Не ми е нужно да изследвам детайлно отчетите на всяка компания за да направа това заключение. Достатъчно ми е да съпоставя предишните периоди на бичи и мечи пазар. Пределно ясно е че пазарите не отразяват точно стойността на търгуваните инструменти.
Биткойна си мисля че направи дъното .
от тези нива трябва да бият 19600 .
kypa (03-02-2018)