Еха верно бе къде се изгуби колегата
Едно време му следях предаването Бикове срещу Мечки![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Защо си мислиш, че съм сгрешил още от самото начала, казах че играя ва банк- всичко или нищо. Това беше обмислено решение, а не импулсивно. Ако помислиш малко сам ще осъзнаеш, че съм бил напълно прав и нищо не съм загубил реално. Ако бях продължил за я дундуркам тази малка сметка със само 120 печалба за няколко месеца, наистина щях да загубя и то много.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (11-12-2017)
Играйкай си както искаш. Твоя си работа. Сметката си е твоя.Защо си мислиш, че съм сгрешил още от самото начала, казах че играя ва банк- всичко или нищо. Това беше обмислено решение, а не импулсивно. Ако помислиш малко сам ще осъзнаеш, че съм бил напълно прав и нищо не съм загубил реално. Ако бях продължил за я дундуркам тази малка сметка със само 120 печалба за няколко месеца, наистина щях да загубя и то много.И бонуса си е твой, който натрашкваш здраво всеки ден.
![]()
![]()
Когато сметката се опразни започват 'обмислените' решения или оправдания.Защо си мислиш, че съм сгрешил още от самото начала, казах че играя ва банк- всичко или нищо. Това беше обмислено решение, а не импулсивно. Ако помислиш малко сам ще осъзнаеш, че съм бил напълно прав и нищо не съм загубил реално. Ако бях продължил за я дундуркам тази малка сметка със само 120 печалба за няколко месеца, наистина щях да загубя и то много.
Аз бях казал за това си решение още преди сметката да се опразни и дори имах сума за теглене, но така прецених и решението ми беше правилно. Избързах малко но си плати и може би стана по-добре
kypa (11-12-2017)
Ще ви кажа как лесно можете да прогнозирате момента, в който ще се спука балона на Биткойна. Логиката е следната:
1. Най-добрия хардуер за копане на биткойни и най-икономичния по отношение на консумирана енергия е Antminer S9-13.5TH/s.
2. Такава машина можеш да си купиш само от нейния производител Bitman.
3. Това е китайска фирма, която държи абсолютен монопол в целия свят. Причината е, че тя си е разработила собствен високопроизводителен чип за SHA-256 изчисления, и не го продава на никого.
4. В света има още 2-3 фирми (пак китайски), които също са си разработили подобен чип, но по параметри чипа на Bitman ги превъзхожда поне 2-3 пъти.
5. Продажбата на тези високопроизводителни копачки Antminer S9-13.5TH/s се извършва само в Биткойни.
6. Целия свят е луднал да си купува такива копачки, и аз в това число. За да си купиш копачка, първо трябва да си купиш Биткойни.
7. Именно това е механизма, който създава ОГРОМНО ТЪРСЕНЕ НА БИТКОЙНИ, което пък от своя страна вдига цената на биткойна до все по-високи и по-високи нива.
8. Ако днес си купиш биткойни, и ги преведеш на Bitman, копачката ти ще я изпратят чак през Март и ще я получиш чак през Април.
9. Тоест има огромна 5-6 месечна опашка от чакащи кандидат-миньори, и сдобиването с нова копачка е изключително бавен и труден процес.
10. Този огромен дефицит от копачки, и изискването те да се заплащат само с биткойни и с нищо друго, ще продължава да надува балона все повече и повече.
11. Доказателство за огромния дефицит е това, че ако цената в завода е 1500 USD, посредниците продават такива копачки по 4-5000 USD и те буквално се разграбват на секундата.
12. Това го знам със сигурност, защото днес се опитах да си купя една копачка. И където и да звъннех по съществуващите 10-15 обяви, навсякъде ми казваха, че наличните копачки буквално са разграбени като топъл хляб. На едно единствено място намерих налична копачка, но за 10 000 лева без документ. Тоест на почти 4 пъти по-висока цена от производителя. Докато пиша този текст сигурно и тя се е продала.
Та на фона на тази ситуация балона с биткойна ще се спука тогава, когато предлагането на Bitman успее да задоволи търсенето на полуделия към днешна дата свят. Тоест следете сайта на Bitman и гледайте дали вече може да се купи свободно копачка, или все още има няколкомесечна опашка. Следете обявите за продажба в OLX и от време на време звънете на тях. И в момента, в който детектирате изобилие от налични непродадени копачки, това ще означава, че най-после огромното търсене е задоволено. Критерий за това ще бъде и намаляването на цените на копачките до нива около 3-4000 лева, което е нормано ниво за една вносна стока с 30-40% надценка.
В момента на фона на направения от мене анализ аз съм склонен да си мисля, че Биткойна ще продължи да си повишава цената поне още една година или най-малкото ще остане на съществуващите нива и ще влезе в дълга консолидация. Няма никакъв шанс за дълбока корекция просто защото аз и сигурно поне още 1 милион бизнесмени по света го дебнем да откоригира малко и веднага си закупуваме биткойни за огромни суми. Аз лично днес налях в гърлото на биткойна почти 45 000 лева за закупуването на 5 копачки. И това е само с цел експеримент. Първоначално мислех да екпериментирам само с 1 копачка, но събитията се развъртяха така, че бройката им нарастна на 5. И ако експеримента е успешен, до края на годината може би ще купя още 50 копачки.
А сега си представете, че това, което в момента го правя аз, го правят и още поне 1 милион бизнесмена по целия свят. Тоест ежедневно се наливат нови милиарди долари за покупка на нови биткойни, с които да се закупят нови копачки. Да, това рано или късно ще доведе до спукване на балона, но това няма да стане днес или утре ....
А сега за самия балон - да, след 6 месеца или след 1 година ще се спука, но цената няма да се срине до нулата. С падането на цената ще става все по-неизгодно и по-неизгодно да копаят милионите копачки по света, защото на хората няма да им излиза сметката на тока. И един по един ще започнат да си изключват копачките от мрежата. И ще останат само копачките в държавите, в които тока е най-евтин. Тоест ще останат копачките само в България и в Китай. И ще продължат да работят дотогава, докато се повредят (тоест поне 4-5 години). Ако междувременно някоя друга SHA-256 криптовалута изгрее на хоризонта и стане по-изгодна за копане, всички копачки ще се пренасочат към нея и пак ще наблюдаваме същия възход, но по някоя друга криптовалута.
В заключение:
Целия този бум се дирижира от Bitman, така че внимателно следете новините около тази фирма. Ако до година-две тази фирма измисли нов, още по-бърз и още по-икономичен чип, то тогава ще се навлезе в нова спирала, при която отново ще има огромно търсене на биткойни за милиарди долари. Причината за това ще е че съществуващите миньори ще започнат да си ъпдейтват оборудването с по-новата версия. И отново ще има наливане на нови милиарди в Биткойна или в някоя друга криптовалута.
Има и още нещо - нещата с биткойна ПРЕКАЛЕНИ МНОГО ЗАГРУБЯХА. Говорим за над 200 милиарда пазарна капитализация. А сега си помислете кои са хората, които държат толкова много пари или биткойни за толкова много пари. Това не са плюнчовци като мене и вас - това са политици, депутати, конгресмени - все хора, които търсят начин да изперат получените комисионни. Това обаче са и хората, които измислят законите и въобще хората, които ни управляват. Та как си представяте тези хора утре да приемат закон, който да стопи личното им, вече изпрано през биткойна богатство? Помислете за офшорните зони - защо ги има по целия свят и никой нищо не прави по въпроса? Ами защото освен бандитите, политиците също се нуждаят къде да си крият парите. Сега с Биткойна е същото - няма да се провали никога поради простата причина, че той създава още една прекрасна възможност властимащите да си крият незаконното богатство.
Последна редакция от Mateev : 11-12-2017 на 18:49
Бреееех, тия китайци верно ще завладеят света. Да не им се надяваш. Толкова ли няма сериозни хардуерни фирми,
които да измислят алтернативна на китайската копачка? Сигурно има, но се пазят в тайна. ЦРУ и КГБ не спят.![]()
Късо коню
От 16 100 $$$$$$$$
Влизам с малко защото коню е доста рискован актив![]()
Тъй от няколко дена като го гледам се оформи някаква подкрепа около 14000 и някаква съпротива над 16 200 и като нищо може да си рейнджи около тоИ диапазон известно време, ама горната граница на рейнджа според мен все още не е фиксирана, та не се знае...
Spekulanta (11-12-2017), Skp (11-12-2017), kypa (11-12-2017)
Ми да падне до 14 000 да си прибера аз 20-те фигури
И да си пия пак уйскито![]()