• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Общи теми за Форекс пазара
    • Нужно ли е икономическо образование? Част 5

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Нужно ли е икономическо образование? Част 5

+ Отговор в тема
    Страница 4 от 4 ПървиПърви Предишно ... 2 3 4
    Резултати от 31 до 35 от общо 35
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 25-04-2024 07:52 #31 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      batDancho
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      batDancho не е на линия
      Централна банка
      Polos

Моля, изберете категория: - Откажи
      batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите Аватара на batDancho
      Град
      Горна Оряховица
      Начислени плащания
      4,711.46 USD
      Благодарности
      4 259
      Благодарили са му 8 574 Пъти в
      3 941 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от ontar Виж мнението
      Според мене икономическото образование не е задължително условие за да се търгува успешно на финансовия пазар. Всеки средноинтелигентен човек каквото и да е учил най-малкото от обща култура знае как повишаването на лихвата се отразява на цената на дадена валута. Само че във форекса има много случаи когато след дадени икономически новини реакцията е обратна на така наречената икономическа логика. Може би в подобни случаи наличието на икономическо образование дори пречи на даден тредър да бъде успешен. Всъщност да не бъда чак толкова краен и ще допълня, че може да не му пречи, но най-малкото го обърква. А защо се получават тези обратни на икономическата логика движения след важни новини е въпрос за много пари както е прието да се казва. Все пак в този толкова интересен и сложен бизнес всичко е пари и точно заради тях се получават всякакви изненадващи реакции. Иначе ако се следваше строго икономическата логика щеше да е прекалено лесно да се търгува на валутния пазар. Имам предвид да се търгува с по-голяма успеваемост т.е. печалбите да са повече от загубите. Аз например нямам нищо общо с икономиката, но предимно покрай заниманията с форекс се ограмотих икономически и вече мога да гледам и разбирам по-лесно специализираните предавания за икономика. Това обаче не ме прави икономист и не ми помага много при търгуването на валутния пазар. Вече споменах, че е неприятно след лоши икономически данни от Сащ да видиш как напук на това американския долар помита всички останали валути. Причината основно е в това, че определени големи участници на пазара са си решили да си купуват американски долари въпреки всичката икономическа логика. Ако изобщо в този бизнес може да се говори, че има някаква логика.
      Тук не мога да се съглася с тебе. Не само икономическото, но каквото и да било друго образование ще е от полза за трейдъра. Много
      от нещата, които съм смятал, че са безполезни и съм се чудил за какво си губим времето да ги учим, са се оказвали много полезни
      после, във най-различни ситуации, в които съм попадал, включително и във форекса. Например, докато се борих да се сдобия със
      диплома, на която пише 'инженер' учих и страшно много статистика, теория на вероятностите, разни фибоначита, нормални разпределения
      и други, които по онова време недоумявах за какво ще ги ползвам в работата си като технически специалист. Може да се каже, че повечето
      от икономическите неща, които ползвам сега във форекс войната съм ги научил във техническия вуз. После, във варненския университет,
      където очаквах, че ще се набляга повече на такива неща, и ще ми е лесно, защото 'този филм вече съм го гледал' се оказа, че тези неща
      бяха застъпени едва едва. Може би това зависеше от специалността, която съм избрал, не знам дали при другите специалности така ли беше.
      Така че не мога да се съглася с мненията, в които се опитва да се прокара идеята, че икономическото образование
      едва ли не вреди на форекс търговията. Не е така, и това важи не само за икономическото, но и за другите образования. Даже и тези с
      хуманитарни такива пак ще имат някаква полза от тях във форекса. Самото присъствие пет и повече години в академична среда до голяма
      степен променя ако не друго, то най-малко начина ти на мислене и поведение във релния живот, включително и във форекса.
      Никога не губете време за дискусии, които нямат смисъл …
      Когато невежеството крещи, умът мълчи.
      Вашият мир и спокойствие струват повече.
      Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Правете пари у дома с ИнстаФорекс.

2. Следните 11 потребители изказват благодарности на batDancho за полезния пост:

minkov (25-04-2024), Нерегистриран (9), ontar (25-04-2024)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 25-04-2024 11:25 #32 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от batDancho Виж мнението
      Тук не мога да се съглася с тебе. Не само икономическото, но каквото и да било друго образование ще е от полза за трейдъра.
      Има една теория, че има осем вида интелигентност и всеки човек притежава поне една от тях. Така че не винаги образованието е водещото. Още повече, че в заглавието на темата се пита дали е нужно човек да има икономическо образование за да се занимава с трейдинг. Продължавам да мисля и дори съм категоричен, че такова икономическо образование не е задължително условие за да се участва успешно на валутния пазар. В крайна сметка всичко в този сложен и интересен бизнес ( а и в живота като цяло ) е доста относително. Бил съм на много обучения предимно онлайн и са ми преподавали различни преподаватели. Всеки учител прилага своя собствена методика на преподаване, но винаги са наблягали, че за да станеш успешен трейдър не е нужно да си учил икономика или финанси. Важно е да се знае терминологията и теорията на форекса, но в пъти по-важно е човек как се справя в практиката т.е. по време на търгуването. А тази практика не се учи в никой университет и човек дори да има 2-3 висши магистратури пак няма гаранция за успех на валутния пазар. Да не навлизаме в темата как се получават дипломи в някои университети. А иначе е ясно и вече няколко пъти го наблегнах, че от обща култура човек може да научи лесно и бързо всичко, което му е нужно като икономическа теория за форекса. Аз например не съм учил икономика и имам техническо образование и смятам, че то ми помага доста на валутния пазар. Научих почти цялата икономическа теория свързана с финансовите пазари от различни онлайн обучения, но това не ми е достатъчно да бъда успешен трейдър. Моите грешки се коренят най-вече в лошия риск мениджмънт и неправилната психологическа нагласа, но няма да навлизам в подробности, защото това е дълга и съвсем различна тема.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Станете печеливш търговец с ИнстаФорекс!

5. Следните 9 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (9)

6. 25-04-2024 18:22 #33 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Fafa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Fafa не е на линия
      Централна банка
      Polos

Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Аватара на Fafa
      Град
      У нас
      Начислени плащания
      14,260.74 USD
      Благодарности
      11 596
      Благодарили са му 62 630 Пъти в
      18 219 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Дали е нужно икономическо образование за форекса? Ами не ,не е нужно. Според мен поне. Което в никакъв случай не значи че човек във времето ако е решил да се занимава с Форекс, не трябва да чете и учи постоянно и да се ъпгрейдва по тази тема но самото образование като такова абсолютно е Не е нужно при положение че искаш да се занимава с това и си решил да се само обучаваш. Едната диплома абсолютно нищо не прави документа не налива акъл. Това е същото като първото което ми идва на акъл колко хора които са успели в даден бизнес или област имат конкретното образование. Но пък с времето са решили да се по занимават с това други дори изкарват и дипломи. Така че кое както го усеща за себе си. Никога не е на излишно да научиш нещо повече или да учиш във времето ако разбира се имаш дадена цел. В интерес на истината аз за това което имам диплома никога не съм го практикувала. Така че за останалите неща които ми се е налагало да се занимавам съм се обучавала и то процес на действие има ли интерес се учи много по-бързо отколкото трябва просто нещо да научиш. Така поне смятам аз ,но всички хора са различни и за всеки това не важи. Така че кое както го усеща така да го прави. Според мен правило конкретно няма ,освен ако не тръгнеш да работиш за някого и той ти търси такъв вид образование. Но е добре и да го имаш, то не пречи.
      Последна редакция от Fafa : 25-04-2024 на 18:29
      Одобрена

Допълнителни печалби с ИнстаФорекс

7. Следните 12 потребители изказват благодарности на Fafa за полезния пост:

Нерегистриран (9), minkov (25-04-2024), REDA (25-04-2024), ontar (01-05-2024)

8. 01-05-2024 16:00 #34 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Въпреки че икономическото образование може да бъде полезно за разбиране на основните принципи на икономиката и финансиите, то не е задължително за търговия на валутния пазар. По принцип търговията на валутния пазар може да бъде извършвана от различни типове участници, включително професионални трейдъри, институционални инвеститори и дори частни лица без специално икономическо образование. Разбира се икономическото образование може да предостави ценни знания и насоки, които да помогнат на търговците на валутния пазар да разберат по-добре финансовите показатели, като например лихвени проценти, инфлация, икономически показатели и други фактори, които могат да окажат влияние върху цените на валутите. Логично е всякакви знания за основите на икономиката да помагат на търговците да разберат и да анализират икономическите събития и новини, които могат да влияят на валутните пазари. Следователно, въпреки че икономическото образование не е задължително, то може да бъде полезно за подобряване на успеха и ефективността на търговците на валутния пазар чрез по-добро разбиране на финансовите и икономическите фактори, които влияят на пазарите. Все пак накрая може да се каже, че на валутния пазар не е пълно с дипломирани икономисти и финансисти. Няма никакво съмнение, че с този толкова интересен и труден бизнес се занимават хора с всякакви образования и професии. Кои от тях се справят най-добре е трудно да се каже, но има проучвания в Сащ, които слагат бившите военни в графата печеливши трейдъри. Вероятно специално при военните роля играе пословичната им дисциплинираност. Отделно се говори, че въпреки малкото жени трейдъри голям процент от тях са доста успешни и това се дължи на тяхното търпение и старателност да изпипват всеки детайл внимателно.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Лесно е да печелите пари, без да напускате дома си. Открийте сметка в ИнстаФорекс.

9. Следните 6 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (6)

10. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    11. 07-05-2024 08:51 #35 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 874 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от batDancho Виж мнението
      Тук не мога да се съглася с тебе. Не само икономическото, но каквото и да било друго образование ще е от полза за трейдъра. Много
      от нещата, които съм смятал, че са безполезни и съм се чудил за какво си губим времето да ги учим, са се оказвали много полезни
      после, във най-различни ситуации, в които съм попадал, включително и във форекса. Например, докато се борих да се сдобия със
      диплома, на която пише 'инженер' учих и страшно много статистика, теория на вероятностите
      Понеже и аз имам такава димплома.....има две гледни точки. Това, което казваш може да бъде така, но кпд-то на цялата схема е ултимативно е крайно ниско. Това е като да трепеш мухи с граната. Какво имам предвид? Образованието отнема доста години, в които между другото все ще научиш нещичко по твоята тема....като се замисля обаче ако просто си живееш живота пред тези 5 години вероятно също ще научиш полезни неща около това как работят нещата..
      Общата култура се гради през годините ако имаш съответното желание, контактите се увеличават (даже иронично точно след университета), виждаш от първа ръка как работят бизнесите и се учиш на серия прости базови правила за оцеляване в джунглата на живота и пазарите.
      Ако искаш да бъдеш месар няма кой знае колко смисъл преди това да ставаш земеделец, годините си вървят, резулатите искат определена работа да бъде свършена, от която работа бъдейки земеделец вероятно ще е тип 10% и 5 загубени години.

Когато съм навлизал в различни сфери, учил съм нов занаят или да го наречен ново умение, винаги скоростта с която това нещо става е с няколко порядъка по-бързо когато се концентрираш точно над темата и добавиш щипка опит от реалния живот извън книгите и теорията. С други думи учиш каквото и където трябва и си блъскаш леко главата за добив на назаменим опит. В университета общото усещане, е че съм бил там по друга причина и с друга цел, ако имам в главата идеята, че искам да се уча да бъда трейдър, дори мотивацията за това би ми липсвала на фона на цялото размиване с безброй други теми.
      Та накратно смисъл има, ефкетивност в начинанието по-скоро не......ако имаш 7 години в които трябва да станеш трейдър или да се откажеш ще използваш ли 5 от тях за да се пишеш инженер?

Одобрена

Търгувайте комфортно! Преминете към ИнстаФорекс и печелете пари от дома си.

12. Следните 8 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

Нерегистриран (8)

+ Отговор в тема
    Страница 4 от 4 ПървиПърви Предишно ... 2 3 4
    Бърза навигация Общи теми за Форекс пазара   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти