• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Обучение за Форекс
    • Психология на трейдъра! Част 4

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Психология на трейдъра! Част 4

+ Отговор в тема
    Страница 73 от 75 ПървиПърви Предишно ... 23 63 71 72 73 74 75 Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 721 до 730 от общо 742
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 20-02-2022 12:16 #721 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      heavencloser
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      heavencloser не е на линия
      Дилър
      Не е зададено настроение

Моля, изберете категория: - Откажи
      heavencloser има невероятно излъчване heavencloser има невероятно излъчване Аватара на heavencloser
      Град
      около Пловдив
      Начислени плащания
      4.90 USD
      Благодарности
      396
      Благодарили са му 233 Пъти в
      95 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Един професионален търговец,в един филм беше казал: "Ако започнеш да се замисляш-защо не направих вместо така-иначе ....можеше да направя друго-=> си приятно прецакан!!! "

оntar -не трябва случки да ти оказват влияние на търговията и трейдинга не е за разсейване -това си е сериозен бизнес с огромен потенциал.....

От колко време се занимаваш с тази дейност?...
      Явно нямаш работеща система ,щом казваш ,че в момента разработваш нова,какво стана със старата?

Основата на системата ти е -инструмента,който виждам ,че не си си избрал също....не знам как звучи ,но на практика може да се трейдва само с един инструмент и да се правят пари....Трябва ти един инструмент,който буквално да го изядеш и да му знаеш както се казва и кътните зъби-какво и как прави....

Щом ще са валути трябва да се научиш да трейдваш и рейнджа,щото валутите повечето време правят рейндж....

Няма такова нещо според мен като-безрискова търговия,в момента в който се отвори платформата и вече има риск!!!

Не отговорих по заглавието на темата ,не съм писал тук преди....психологията ,е че не трябва да има такава-трябва да си изтръгнал всичко и да си като машина-да си знаеш правилата и да ги прилагаш на практика ,звучи просто но са нужни години да се изработи в завършен и работещ вид.....
      http://www.youtube.com/watch?v=MyYNSkDBY8w
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Допълнителни печалби с ИнстаФорекс

2. Следните 2 потребители изказват благодарности на heavencloser за полезния пост:

ontar (05-03-2022), Elsup (16-12-2023)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 05-03-2022 09:01 #722 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от heavencloser Виж мнението
      оntar -не трябва случки да ти оказват влияние на търговията и трейдинга не е за разсейване -това си е сериозен бизнес с огромен потенциал.....От колко време се занимаваш с тази дейност?...Явно нямаш работеща система ,щом казваш ,че в момента разработваш нова,какво стана със старата? Основата на системата ти е -инструмента,който виждам ,че не си си избрал също....не знам как звучи ,но на практика може да се трейдва само с един инструмент и да се правят пари....Трябва ти един инструмент,който буквално да го изядеш и да му знаеш както се казва и кътните зъби-какво и как прави....Щом ще са валути трябва да се научиш да трейдваш и рейнджа,щото валутите повечето време правят рейндж.... Няма такова нещо според мен като-безрискова търговия,в момента в който се отвори платформата и вече има риск!!!
      Знам много добре, че валутната търговия е сериозен бизнес и от него може да се печели доста добре, но съответно има голям риск да се губи. Затова е нормално човек да му е трудно да се абстрахира от всичко това и да не изпитва психологически натиск. Защото когато работиш на заплата можеш да правиш грешки и дори можеш да се скатаеш от работа, но заплатата да си тече. Докато във форекса си под постоянен мониторинг и най-малката грешка веднага се наказва и понякога това е много тежко. Има моменти когато си мисля, че това е нечестно и несправедливо, защото полагам много усилия да изкарам една поръчка на печалба и това ми отнема доста време. А пътят до загубата често е светкавично бърз. С това трябва да се свикне, но е нужно известно време и трупане на опит. Разработвам нова система и не виждам какво чудно има в това. Винаги трябва да има недоволство от постигнатото и да се търси развитие с нещо ново. Аз поне така съм свикнал да процедирам и то във всичките си дейности, а не само във валутната търговия. За инструмента, който търгувам съм съгласен, че трябва да бъде отлично проучен. Според времето и капацитета си човек може да се занимава с 2-3 финансови инструменти, за да е по-гъвкав когато пазарът се затлачи както се казва. Нямам нищо против рейнджовото движение, но то понякога е толкова оскъдно, че за да се печели добре е нужно да се отварят сделки с големи обеми. Това предполага човек да има или много пари в сметката си, което го няма като възможност при мене или да се поемат огромни рискове при всяка поръчка, което също не е добра идея. В началото се плашех от риска чисто психологически и чувствах това напрежение, а сега съм притръпнал уж, но все пак има някакво подсъзнателно колебание дали не съм в грешната посока.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена
      CL Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Търгувайте комфортно! Преминете към ИнстаФорекс и печелете пари от дома си.

5. Следният потребител изказва благодарност на ontar за полезния пост:

Elsup (16-12-2023)

6. 05-03-2022 09:50 #723 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Fafa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Fafa не е на линия
      Централна банка
      Polos

Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Аватара на Fafa
      Град
      У нас
      Начислени плащания
      14,260.74 USD
      Благодарности
      11 596
      Благодарили са му 62 631 Пъти в
      18 219 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Не го мисли толкова и не отдавайки цялото си внимание на това дали печелиш или губиш. По -важно е да гледаш пазара, да следиш как се движи и както е казал колегата по-горе да хванеш "дишането" на валутните двойки с които търгуваш. Аз също съм се концентрира в една основно и предимно нея търгувам, защото вече с години я следя и винаги има с какво да ме изненада . Има още една -две , на които им знам особеностите , но все пак не се разпилявай. Така не е толкова натоварварващо и няма да отделяш излишно време за което може да го използваш за нещо друго, което да те изкарва от прегряването за което говориш. А що се касае до търгуването на рейндж, то това си изисква повече време отколкото при стратегиите или в трендово движение. Малко е висш пилотаж и трябва да си наясно кога би свършил този цикъл. Защото в противен случай , сметката отново може да замине. И другото което споменаваш , е че човек трябва да има големи пари в сметката. Не, не е нужно да имаш големи пари / което е много условно понятие/ за мен едни големи не са същите големи за друг. Ако знаещ какво правиш и най-вече си прецениш риска , не са нужни чак такива големи пари. Защото независимо колко имаш, ако не търгуваш с примерен риск, винаги може да нямаш много скоро . Всичко е въпрос на време и изграждане на собствени правила и стратегии и винаги трябва да се изпълняват , в противен случай изхода е един и същ и в повечето случаи обречен. Но това се разбира с времето и натрупаната практика. И да , на работа можеш да се скатаваш, но тук не и всичко си е за твоя сметка. И няма кой да ти свърши твоята работа.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Увеличете доходите си в партньорство с ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

7. Следните 3 потребители изказват благодарности на Fafa за полезния пост:

ontar (15-03-2022), Нерегистриран (1), Elsup (16-12-2023)

8. 15-03-2022 18:30 #724 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Не го мисля, но вътре в мене винаги има един глас, който реагира на моите резултати. Когато печеля ме хвали и поощрява, а когато губя ме порицава сурово и тогава не е хич приятно. Почти съм сигурен, че всеки човек има подобен вътрешен шеф в себе си, ако мога така да се изразя. Друг е въпросът дали всеки би си го признал това публично. Точно това е психологическия аспект на нашето функциониране или съществуване ако така повече ви харесва. Тука си говорим за психологията на трейдъра и как реагират различните хора по времето, когато са пред графиките и търгуват на валутния пазар. Ами най-краткия и най-прост отговор е, че реакциите са винаги много различни и това е съвсем логично. Затова може би този занаят трудно се преподава и на практика всеки се учи сам да е успешен във форекса. Пишат се книги, правят се видеа и т.н., но на практика няма добри форекс учители или поне моето мнение е такова по темата за обучението. За следенето на графиките и котировките съм напълно съгласен. Редовно си ги следя и винаги имам отворена графика на компютъра си или на смартфона си. Дори когато не търгувам по една илидруга причина аз се стремя да съм добре информиран какво се случва на финансовите пазари и как реагират на това валутните двойки. Не ме плаши рейнджовото движение и вече свикнах с него. Ясно е, че най-много се печели ако си отворил сделка посока на тренда, но все още не съм се научил да го познавам или не и на сто процента. А това смятам, че е много важно и всички форекс маниаци добре го осъзнават.

Одобрена

Всяка минута много търговци печелят. Присъединете се към нас! Открийте сметка в ИнстаФорекс.

9. 28-10-2022 00:01 #725 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      balcon
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      balcon не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите Аватара на balcon
      Начислени плащания
      1,652.35 USD
      Благодарности
      8 527
      Благодарили са му 14 261 Пъти в
      3 218 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от undefined Виж мнението
      И да , на работа можеш да се скатаваш, но тук не и всичко си е за твоя сметка. И няма кой да ти свърши твоята работа.
      Можеш да се скатаеш, даже е препоръчително. Задължиха всички брокери да предупреждават бъдещите кандидат трейдъри, че навлизат в територия, в която 90% от тези, които се опитват да спечелят, всъщност губят всичко. Не знам какъв процент от посетителите на казината в Лас Вегас губят, но всички сме чели/чували, че единственият начин да спечелиш във Вегас е въобще да не го посещаваш. В пълна сила това важи и за финансовите пазари. Така, че спокойно пропуснете поредният перфектен сигнал за покупка/продажба, скатайте се и в 90% от случаите ще си запазите капитала.
      Препоръчително е да се търгува на демо сметка, след това с бонус средства, след това на центова сметка. Когато вече сме сигурни в себе си, е време да си намерим инвеститор, по възможност гражданин на друга далечна държава и да търгуваме с негов капитал, срещу процент от печалбата. Няма за къде да се бърза. Нормално е пътят от стъпка една до стъпка четири да бъде извървян за пет години - колкото време отнема да се завърши висше образование в университет.
      Най-трудна е последната стъпка - намирането на инвеститор, но благодарение на социалните мрежи, може да се натрупа история с успешни сделки, могат да се продават сигнали за търговия или просто да се правят анализи и прогнози, за които някой да плаща скромен абонамент, т.е. да печелим от пазарните движения без да зависим от тях. Важното е да не се рискува собствен капитал и в никакъв случай да не се носи отговорност за понесени от инвеститорите загуби. Именно заради това, не е лошо те да са от Австралия например.
      Сещам се и за още един начин да търгуваме скатавайки се - търговията с експерти, които следят пазарите вместо нас. В този случай си заслужава да се инвестира капитал за закупуването на стойностен експерт и в никакъв случай да не му се пречи да си следва алгоритъма. Тогава влизаме в ролята космонавта и прасето - т. 1 Нахрани прасето и не пипай копчетата. т. 2 Във всички останали случаи следвай т.1. Подсигуряваме платформа, Интернет, ток и капитал на експерта. Почиваме си и чакаме някой друг да ни свърши работата. Де да беше толкова лесно...
      ... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
      Одобрена

Вашият път към света на търговията с ИнстаФорекс.

10. Следните 4 потребители изказват благодарности на balcon за полезния пост:

minkov (28-10-2022), Нерегистриран (1), ontar (14-12-2023), Elsup (16-12-2023)

11. 14-12-2023 12:02 #726 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Един професионален търговец,в един филм беше казал: "Ако започнеш да се замисляш-защо не направих вместо така-иначе ....можеше да направя друго-=> си приятно прецакан!!! "
      Много точно е казано и аз сега си направих един експеримент - отворих си демо сметка с 5000 долара и от сутринта търгувам в стил "бързо скалпиране" както ми препоръчваш "без да влагам никаква мисъл" т.е. на практика психологията съм я шунтирал. То няма и как да е друго при положение, че рискувам само виртуални пари и няма какво да загубя. Ами при този волатилен и доста непредсказуем валутен пазар досегашните ми резулатати са може да се каже, защото гоня хилядарка печалба т.е. към 20 процента увеличение на акаунта за час-два. Да оставим това, а да си поговорим за психологията, защото тези дни намерих една интересна поредица по телевизията и научих много неща в тази посока. Не че не ги знаем и предполагаме, но друго си е "чужденците да ти го кажат" и най-важното да го докажат с експерименти, които правят със случайно подбрани доброволци из американските улици. Резултатите не са никак изненадващи - ние хората много лесно се поддаваме на всякаква манипулация и сме способни да повярваме в пълни тъпотии ако това ни е представено, че е избора на тълпата. Всъщност всичко идва от нашия мозък, който без да навлизам в анатомични подробности му е зададено да се чувства сигурен за нас ако се движим "в стадото" така да се каже. Така е било още в първобитния строй и въпреки гигантското напредване на технологиите на практика нищо при нас не се е променило. Имам предвид, че редовно си ни манипулират и на нас дори ни харесва, а нвоите технологии само улесняват този процес. Тази манипулация работи със страхотни темпове на успеваемост на финансовия пазар и нищо чудно, че тези които печелят трайно са под 10 процента. Всъщност не е ясно точно колко са и вероятно и това е някаква манипулация. Факт е, че най-печелившите трейдъри са крайно трудни характери и по принцип трудно се общува с тях, защото не се вписват в стадото т.е. не са подвластни на основните трикове за манипулация. Аз на практика не познавам успешни трейдъри и само съм чувал легенди за хора, които печелят милиони от форекс. Дали и това не е някаква манипулация е трудно да се прецени разбира се.

Одобрена

ИнстаФорекс е надежден наръчник за света на финансите и инвестициите.

12. Следните 4 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (3), Elsup (16-12-2023)

13. 14-12-2023 19:43 #727 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      heavencloser
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Дилър
      Не е зададено настроение

heavencloser има невероятно излъчване heavencloser има невероятно излъчване Аватара на heavencloser
      Град
      около Пловдив
      Начислени плащания
      4.90 USD
      Благодарности
      396
      95 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от ontar Виж мнението
      Много точно е казано и аз сега си направих един експеримент - отворих си демо сметка с 5000 долара и от сутринта търгувам в стил "бързо скалпиране" както ми препоръчваш "без да влагам никаква мисъл" т.е. на практика психологията съм я шунтирал. То няма и как да е друго при положение, че рискувам само виртуални пари и няма какво да загубя. Ами при този волатилен и доста непредсказуем валутен пазар досегашните ми резулатати са може да се каже, защото гоня хилядарка печалба т.е. към 20 процента увеличение на акаунта за час-два. Да оставим това, а да си поговорим за психологията, защото тези дни намерих една интересна поредица по телевизията и научих много неща в тази посока. Не че не ги знаем и предполагаме, но друго си е "чужденците да ти го кажат" и най-важното да го докажат с експерименти, които правят със случайно подбрани доброволци из американските улици. Резултатите не са никак изненадващи - ние хората много лесно се поддаваме на всякаква манипулация и сме способни да повярваме в пълни тъпотии ако това ни е представено, че е избора на тълпата. Всъщност всичко идва от нашия мозък, който без да навлизам в анатомични подробности му е зададено да се чувства сигурен за нас ако се движим "в стадото" така да се каже. Така е било още в първобитния строй и въпреки гигантското напредване на технологиите на практика нищо при нас не се е променило. Имам предвид, че редовно си ни манипулират и на нас дори ни харесва, а нвоите технологии само улесняват този процес. Тази манипулация работи със страхотни темпове на успеваемост на финансовия пазар и нищо чудно, че тези които печелят трайно са под 10 процента. Всъщност не е ясно точно колко са и вероятно и това е някаква манипулация. Факт е, че най-печелившите трейдъри са крайно трудни характери и по принцип трудно се общува с тях, защото не се вписват в стадото т.е. не са подвластни на основните трикове за манипулация. Аз на практика не познавам успешни трейдъри и само съм чувал легенди за хора, които печелят милиони от форекс. Дали и това не е някаква манипулация е трудно да се прецени разбира се.

Здравей ВНИМАНИЕ!!!-НЕ ТРЕЙДВАЙ ОЩЕ С РЕАЛНИ ПАРИ КОЛКОТО И ДА СА!!!......сега ще ти разкажа защо
      СПИРАМ ТЪРГОВИЯТА!!!!!=> ПОВРЪЩА МИ СЕ ......не виждам вече свещите като графика а виждам намеренията на хората-виждам всичко виждам РАДОСТ СТРАХ ГНЯВ ФАЛИТ -ЗАБОГАТЯВАНЕ и др.....големите и малките и как НИ ЛЪЖАТ ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ-ИДВА НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ТАЯ ИДИОТЩИНА......ама след нова година и тея платените дето пръскат грешно инфо на 180 градуса наопаки наобратно!!!!...... рзни ю-тубъри и гурута дето си продават курсовете...и стават мега-милионери....платени от големите акули за да може малките да наливаме ликвидност ЗА ДА СИ ИЗКАРАТ ПОЗИЦИЙТЕ ....ти да си насрещен на тях това е идеята-той да те продаде или купи.....това научих ето ще отговоря тук щото в оная тема никой не ще:

Вика на малките фреймове имало ШУМ-ЧУШКИ ИМА има шум в на някой платената скапана глава всички фреймове са едно цяло и аз толкова години не бях гледал единичката щото всеки това разправя -там се виждат зараждането на движенията и намеренията на големите как се зараждат сложих си и 2-минутният фрейм та още по хубаво се вижда всичко като СКЕНЕР!!.....прецезираш входа по маките фреймове и слагаш СКАПАН ПЛИТЪК СТОП!!!!.....другата лъжа ,че стопа трябвало да ти е над последният връх или дъно.....щото иначе ще те ударил пазара...И КВО КАТО МЕ УДАРИ? НЕ МОГА ДА ФАЛИРАМ СМЕТКАТА-ОПИТАХ ДНЕС правя сериали от грешни трейдове и само с два три трейда избивам серия от 13 негативни!!!!!!.

ЩАБЛОНИ-другата лъжа....няма такива глупости прави се анализ на всяка свещ КАТО СЯНКАТА Е ПО-ВАЖНА ОТ ТЯЛОТО вижда се на едноминутката мини рейндж и мини-ттренд и как една сянка прави микро пробив и тръгва движението в посоката на пробива!!!!!!!! ГОЛЕМИТЕ ГО ЗНАЯТ ТОВА ТЕ ЗНАЯТ НА КЪДЕ ЩЕ ТРЪГНЕ ПАЗАРА ЩОТО ГО ДВИЖАТ ама им се виждат намеренията в малките фреймове!!!!!

НЕ СЕ ТРЕЙДВА ПО ВРЕМЕ НА НОВИНИ!!!!-НА БАБА ИМ БАБАТА!!!!....на 3-тата минута след първата свещ вече почва да се разбира какво става ....пазара си е същият просто е много бърз ....и пак с плитък стоп в новините показах го изядох само дървото във франк-йена днеска -там беше много зле....трябваше да се чака....

ТРЯБВА ДА СЕ ЧЕРТАЕ-за по лесна визуализация по сенките-върховете....

ТРЯБВА ТИ ГОЛЯМ КАПИТАЛ-глупости имам левъридж!!!!

МЕНИДЖМЪНТ НА РИСКА!!!--- ти слагай стопа на майната си както ти казват и чакай да изкараш пари....те знаят къде ти е стопа щото са платилии на гурутата така да те учат!!!!

ВХОДЪТ Е ПО ВАЖЕН ОТ ИЗХОДЪТ-защото е тясно обвързан със рискът=стопът

БЕЗКРАЕН РИСК-РИСКА Е РАВЕН НА БЕЗКРАЙНОСТ КОГАТО НЯМАШ ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРАЙС ЕКШЪНА-ФУНДАМЕНТА И АНАЛИЗА-и пак няма гаранция че ще се справиш тва е с ранг на ДОКТОР-ХИРУРГ!!!!

ЛЕСНО Е - не не е щото ако си тренд следващ трейдър трябва да научиш на реверсивните трейдъри намеренията в графиката за да не ти вземат скалпа -така ,че тябва да разбираш от реверсивен трейдинг ,бях продал паунда с два трейда на самото дъно и видях какво става и излезнах сух. трябваше да го снимам това.....

другата година мисля да направя една тема за да се видят нещата и да отворя едно демо преди реала,не ми се рискува повече с реални пари ще си купя курса щото е феноменален!!!...и ще практикувам на демо според предложения на форума за стартов капитал....трябва да се извлекат данни за тая стратегия....после ще се пуснем на реала....не мисля да съм сам мисля да трейдвам с някой заедно надявам се да се намери човек да сме в група.....прекалено сложно е и бързо понякога

ТРЕЙДА ТРЕБВА ДА БЪДЕ ОТВОРЕН ПОЧИ ПЕРФЕКТНО- това е истината понякога времевият отрязък е малък и трябва да се мисли бързо...и да се чертае .....особено след новините ,който трейдва новини-

КОРЕКЦИТЕ СА НЯКОЛКО ВИДА !!!-бързи -бавни и гледам че могат да бъдат доста сложни.....нямам търпение да изкарам курса за да разбера подробности....

ГОЛЯМОТО ДВИЖЕНИЕ ТИ Е РАБОТАТА-ПАРИТЕ СА СЛЕД КОРЕКЦИЯТА!!!!.....голямото движение нямаш работа там като трясне там са големите помияри....след това се чака да намерят по-добра цена за да купят отново...тогава се влиза ...до тогава трябва да си в ДЗЕН състояние и да не правиш нищо.....ама трябва да гледаш всички фреймове....

това е за сега друго не мога да се сетя че се ядосвам вече на тея лъжи.....толкова години потроших а всеки е лъгал!!!.....ще трябва да се отвори тема за измамниците които се правят на успешни и ти дават акъл ама си връзват гащите и казват -това не е финансов съвет....едно негро даже отслабна с 10 килограма някъде да се покаже явно колко е ДИСЦИПЛИНИРАН И В ЖИВОТА....има 600 хиляди абоната ,ако 100 000 си купят курса му по 300$ ти си направи сметка колко ще спечели!!!!....ама да ми покаже ЕДНОГОДИШНА СТАТИСТИКА МАЙ НЯМА КАК ДА СТАНЕ!!!!.......

Следвайте ръководството на успелите! Печелете пари с ИнстаФорекс.

14. Следните 10 потребители изказват благодарности на heavencloser за полезния пост:

Нерегистриран (9), ontar (16-12-2023)

15. 16-12-2023 11:53 #728 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от Fafa Виж мнението
      Не го мисли толкова и не отдавайки цялото си внимание на това дали печелиш или губиш. По -важно е да гледаш пазара, да следиш как се движи и както е казал колегата по-горе да хванеш "дишането" на валутните двойки с които търгуваш.
      Точно в тази насока се обучавам - да знам, че загуби винаги ще има, но важното е да са контролирани и да не надхвърлят печалбите. Това поне ми се втълпи в мозъка от многото обучения, през които преминах и мисля, че е много ценно. Разбира се най-трудно е човек да свикне чисто в психологически план, че има загуби в този бизнес и трябва да ги приеме с положително чувство. Аз например забелязах, че има дни, в които много ми върви в търговията и на практика всяка сделка ми носи печалба. Става дума, че това го наблюдавам специално за мене и не знам как е при другите трейдъри. Почти задължително следва ден, през който всичко ми е наопаки и мога да загубя спечеленото дотогава наведнъж. Точно тук правя голямата промяна като се опитвам постепенно да изчистя тази грешка т.е. когато още при първата си сделка усетя, че просто не ми е ден спирам или минавам на демо. Вече ми става навик сутрин рано първите ми сделки да с най-малкия обем за опипване на пазара и ако тръгнат на зле веднага спирам. В началито не беше никак лесно, защото аз по принцип съм амбициозен и при загуби се хвърлях непримиримо да се боря с финансовия пазар. Обаче видях, че това не работи за мене и тази битка с пазара винаги е с предопределен победител и това не съм аз. Интересното е, че си спомних за една любопитна подробност от моя живот, която ми беше проблем, който го реших много елегантно и нестандартно с времето. Преди години до блока имаше къща с двор (сега вече е съборена и заменена с малък блок) и там живееше един огромен кучак. Всеки ден като преминавах покрай оградата по няколко пъти ме лаеше неистово и напъваше мрежата на оградата едва ли не да я събори. Аз му се сопвах, виках му, лаех срещу него, замахвах с камъни, но това не помагаше и дори имаше обратен ефект и кучето направо побесняваше. Бях сигурен, че ако ме побара извън оградата ще ме изяде за отрицателно време. Изобщо си беше ужасен кошмар да се мине покрай тая тъпа ограда, но аз не съм човек, който би заобикалял заради едно злобно куче. А то като че ли винаги ме чакаше за да ме залае и вероятно е имало значение, че в къщи гледахме не една а две котки и миризмата им я нося със себе си колкото и да се парфюмирам. По едно време дори замислях планове да си купя ловджийска пушка (законно) и да го гръмна от балкона. Такъв човек съм - имам ли проблем обмислям всички варианти и търся кардинално решение. В крайна сметка се справих постепенно с времето като престанах да му реагирам на тъпото куче и минавах покрай него с пълно безразличие, вървейки много бавно, усмихнат и с високо вдигната глава, за да му покажа кой е тука главатаря. Кучето не само, че престана да ме лае злобно, но дори идваше до оградата и издаваше жални звуци като, че ли искаше да го погледна и погаля. (което се случи на един по-късен етап). Историята е много поучителна и ми дава надежда, че като не обръщам никакво внимание на загубите във форекса те ще се "сприятелят" с мене и ще ми носят само ползи. Нали?
      Последна редакция от ontar : 16-12-2023 на 12:06
      Одобрена

Станете печеливш търговец с ИнстаФорекс!

16. Следните 2 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (2)

17. 16-12-2023 16:04 #729 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      heavencloser
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Дилър
      Не е зададено настроение

Град
      около Пловдив
      Начислени плащания
      4.90 USD
      Благодарности
      396
      95 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от ontar Виж мнението
      Точно в тази насока се обучавам - да знам, че загуби винаги ще има, но важното е да са контролирани и да не надхвърлят печалбите. Това поне ми се втълпи в мозъка от многото обучения, през които преминах и мисля, че е много ценно. Разбира се най-трудно е човек да свикне чисто в психологически план, че има загуби в този бизнес и трябва да ги приеме с положително чувство. Аз например забелязах, че има дни, в които много ми върви в търговията и на практика всяка сделка ми носи печалба. Става дума, че това го наблюдавам специално за мене и не знам как е при другите трейдъри. Почти задължително следва ден, през който всичко ми е наопаки и мога да загубя спечеленото дотогава наведнъж. Точно тук правя голямата промяна като се опитвам постепенно да изчистя тази грешка т.е. когато още при първата си сделка усетя, че просто не ми е ден спирам или минавам на демо. Вече ми става навик сутрин рано първите ми сделки да с най-малкия обем за опипване на пазара и ако тръгнат на зле веднага спирам. В началито не беше никак лесно, защото аз по принцип съм амбициозен и при загуби се хвърлях непримиримо да се боря с финансовия пазар. Обаче видях, че това не работи за мене и тази битка с пазара винаги е с предопределен победител и това не съм аз. Интересното е, че си спомних за една любопитна подробност от моя живот, която ми беше проблем, който го реших много елегантно и нестандартно с времето. Преди години до блока имаше къща с двор (сега вече е съборена и заменена с малък блок) и там живееше един огромен кучак. Всеки ден като преминавах покрай оградата по няколко пъти ме лаеше неистово и напъваше мрежата на оградата едва ли не да я събори. Аз му се сопвах, виках му, лаех срещу него, замахвах с камъни, но това не помагаше и дори имаше обратен ефект и кучето направо побесняваше. Бях сигурен, че ако ме побара извън оградата ще ме изяде за отрицателно време. Изобщо си беше ужасен кошмар да се мине покрай тая тъпа ограда, но аз не съм човек, който би заобикалял заради едно злобно куче. А то като че ли винаги ме чакаше за да ме залае и вероятно е имало значение, че в къщи гледахме не една а две котки и миризмата им я нося със себе си колкото и да се парфюмирам. По едно време дори замислях планове да си купя ловджийска пушка (законно) и да го гръмна от балкона. Такъв човек съм - имам ли проблем обмислям всички варианти и търся кардинално решение. В крайна сметка се справих постепенно с времето като престанах да му реагирам на тъпото куче и минавах покрай него с пълно безразличие, вървейки много бавно, усмихнат и с високо вдигната глава, за да му покажа кой е тука главатаря. Кучето не само, че престана да ме лае злобно, но дори идваше до оградата и издаваше жални звуци като, че ли искаше да го погледна и погаля. (което се случи на един по-късен етап). Историята е много поучителна и ми дава надежда, че като не обръщам никакво внимание на загубите във форекса те ще се "сприятелят" с мене и ще ми носят само ползи. Нали?
      Забрави това с първата сделка - и аз си го мислих преди време....денят е голям ( при мен почва в 2 без десет сутринта -до 4 след това ляагам да спя пак) имаш европейска и американска сесия.... достатъчно време и достатъчно възможности . Браво за случката с кучето,но за загубите няма как да стане трябва да се погрижиш за тях....трябва да са по-малко ,а и ако са НИЩОЖНИ ???-ее тогава става интересно..... ....в трейдинга това е най-важното как се оправяме със загубите .

Печелете пари, без да напускате дома си.

18. Следните 3 потребители изказват благодарности на heavencloser за полезния пост:

ontar (16-12-2023), Нерегистриран (2)

19. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    20. 16-12-2023 21:03 #730 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Забрави това с първата сделка - и аз си го мислих преди време....денят е голям ( при мен почва в 2 без десет сутринта -до 4 след това ляагам да спя пак) имаш европейска и американска сесия.... достатъчно време и достатъчно възможности . Браво за случката с кучето,но за загубите няма как да стане трябва да се погрижиш за тях....трябва да са по-малко ,а и ако са НИЩОЖНИ ???-ее тогава става интересно..... ....в трейдинга това е най-важното как се оправяме със загубите .
      Съгласен съм по принцип с тебе, но нека кажа, че при мене наистина беше и продължава да е психологически проблем да свикна със загубите. Основната причина е в моя характер на човек отговорен, който е работил на много места и е свикнал винаги да се справя с работата си много добре. Вероятно е въпрос на възпитание най-вече и отделно на формирани през живота ми ценности. Няма да навлизам в подробности, но е факт, че съм научен да си върша работата до успешен край. Когато се случи да сбъркам в нещо, което е нормално, защото все пак е човешко да се греши, то мога да не ям и да не спя ако се наложи, но си оправям издънката. Във форекса обаче това се оказа, че не работи и дори има обратен ефект. Имам предвид, че когато се случи поредица от губещи сделки всяко търсене на реванш е доста непродуктивно. В такива моменти е по-добре да се спре веднага и дори да не се следи валутния пазар най-малкото ден или дори повече, за да може човек да си изчисти отрицателните мисли от съзнанието. Това на мене ми беше най-трудното, но щом говоря в минало време това значи, че съм успял да преодолея голяма част от проблемната област. Преди не го правех, но усетих, че много ми помага да си направя подробни самоанализи на грешните сделки. Например скоро с изненада открих, че когато имам сделка, но не я следя то тя в голям процент от случаите се развива в моя полза. Може да звучи странно, но това на практика е факт. Отварям поръчката, слагам стоп и съответно лимит, наблюдавам я как тръгва да се движи няколко минути и след това затварям платаформата и се захващам с нещо друго. При това така успявам да се освободя психически от напрежението дали ще спечеля или загубя, че се е случвало буквално да забравя, че имам отворена позиция. А и какво има да я мисля - ще ми удари или стопа или лимита и ако се зверя с часове в нея това нишо няма да промени и само ще се стресирам допълнително, което вреди на здравето и това е най-малкото. Понякога дори нарочно затварям дадена сделка на загуба, за да видя дали това ще ми подейства зле психически т.е. това е начин да се предизвикам. Това отстрани сигурно изглежда странно, но на мене ми помага, защото е моя начин да се справя с психологическия натиск на задължителното желание за печалба.

Одобрена

Преминете към ИнстаФорекс и печелете.

21. Следните 3 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (3)

+ Отговор в тема
    Страница 73 от 75 ПървиПърви Предишно ... 23 63 71 72 73 74 75 Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Обучение за Форекс   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти