Последното движение което е било около 1300 пипа е било за 18 работни днипабло , то 1000 пипса с 0,01 обем се равняват на 100 пипса със 0.10 - не виждам смисъл да се чакат с години позиции по 1000 пипса освен ако саупа не е положителен .
----------
той май говори за обем 0.1 , защото това 0.1 % е доста смешен риск.
----------
и аз съм хващал таргети по 1000 пипса , но не виждам никакъв смисъл във броя на пипсовете - важна цифрата по сметката и обема на затворения лимит във $.. .
Поне погледни графиката преди да пишеш.
![]()
Ето една графика да си опресниш спомените![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
За големи акаунди май винаги е било толкоз, че и по-малко даже. А кът за наште сумички има и 1/5000.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Дянков,в началото и аз като теб държах много отворени позиции. Не бяха 24 двойки,но бяха 7/8,и правех добавки.Всичките ми бяха на + стоп,а печалбата беше около 500/600 долара/общо за около 30 позиции/,само за 10 мин .ми отиде цялата сметка ,та и излезна на – .търгувам 24 двойки от 4 до 8 позиции на двойка !!! на две реални сметки , сметни сам ако можеш и на всяка една двойка риска е 3 % . . затова ми стана смешно това 0,1% РИСК
Швейцарците направиха някаква интервенция /,имах и швейцарец в позициите / тогава се получиха около 10 фигури и повече движения.
от тогава никога вече не пускам повече от 2 двойки, а за швейцареца забравих тотално![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Няколко месеца преди това имаше голяма касапница при EUR/NZD 1750 пипа за един ден!Дянков,в началото и аз като теб държах много отворени позиции. Не бяха 24 двойки,но бяха 7/8,и правех добавки.Всичките ми бяха на + стоп,а печалбата беше около 500/600 долара/общо за около 30 позиции/,само за 10 мин .ми отиде цялата сметка ,та и излезна на – .
Швейцарците направиха някаква интервенция /,имах и швейцарец в позициите / тогава се получиха около 10 фигури и повече движения.
от тогава никога вече не пускам повече от 2 двойки, а за швейцареца забравих тотално
Правят такива работи.
То това екстремна ситуация, на 5-10 години я се случи веднъж я не. За предпазване от такива по-скоро трябва да се държи някаква по-малка сума при брокера отколкото да се ограничаваме в позициите.
Отделно дето има шанс и да ни изкара рязко на огромен плюс, т.е. "за всеки случай" може да слагаме един лимит по подразбиране 500-1000 пипа пред позицията.
това беше много отдавна 2010 г. лятото,после стана и нещо скандал с жената на фин.министър ли ,бяха я хванали,че имала франк на къси ....... ,но не си спомням точно
Че 10к са малко е напълно сигурноНовите трейдъри не знам по какъв път на логиката забравят колко струва да направиш какъвто и да било друг бизнес, колко лесно може да е 10 х10к и пак да няма такава възвращаемост каквато се чака от трейдинга.
Не беше толкова отдавна август 2015 г. но по важното е, че пазара ги прави тези работи и в повечето случай след броени дни възстановява поне 70-80 % и е добър момент за бързи печалби от по 1000-2000 пипа![]()
то ,верно е рядко,но като стане и "гориш"ако си в обратна посока. а то става буквално за секунди и гледаш как ти отива сметкатаТо това екстремна ситуация, на 5-10 години я се случи веднъж я не. За предпазване от такива по-скоро трябва да се държи някаква по-малка сума при брокера отколкото да се ограничаваме в позициите.
Отделно дето има шанс и да ни изкара рязко на огромен плюс, т.е. "за всеки случай" може да слагаме един лимит по подразбиране 500-1000 пипа пред позицията.![]()
2010 (или там някъде) е имало швейцовска интервенция преди да сложат минимума евро/франк. После като махаха тоз същия таван пак имаше разкекерчване, мисля то беше 2015, ама май зимата.