Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не забравяйте, че банките са доста над нас и на върха на този пазар, така че по интересно е те накъде клатят пазара, а не спекулантите, особено инвестиционните, на които това им е целта.
Та моята теза е, че още не се е чула последната дума на Европа.Златото се срина по няколко причини според мен, първо се накупи повече злато на хартия, отколкото всъщност има, големите играчи, които работят със злато, когато си правят отчетите трябва освен на хартия да го имат и физически и когато са решили че не им трябва физически, тъй като е закупено със спекулативна цел са го продали, по тоя начин донякъде си оправят капитала.
Швейцарците засега си постигат политика спрямо долара според мен целта им е да го направят едно към едно, и понеже се говори само за евро франк, на долар франк не се обръща много внимание.
А те ще си го направят 1.25 когато пазара най-малко очаква и съответно ще им коства доста по-малко пари.В същото време не мисля че ще изоставят и еврото, тъй като е в техен интерес и еврото що годе да стои добре.
След много четене най-накрая разбрах защо Меркел е против еврооблигациите, ако се издадат всъщност ще могат да почнат да печатат евро, което като временнно решение може да се приеме, но в дълтосрочен план не е добра идея.
Американците макар че си печатат пари също имат проблем с кеша, голяма част от този кеш не е в Щатите.Не бива да се забравя и техния дълг и пред тях седят доста сериозни проблеми, които сега никак не се облекчават със този скъп долар.
Та идеята ми е че европейците и швейцарците се опитват да урегулират пазара в някаква степен както е било преди, но още я избистрям и ми липсва още малко знания и инфо.
И истината е доста далеч от това, което тиражират медиите.
Как най-лесно се плаща дълг чрез обезценяването му чрез инфлация, сега проучвам кой и как може да го направи.
Давайте инфо и коментари по идейката ми.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ако не сега, то в близко бъдеще, ще се печатат еврооблигации. И както сама казваш, това ще доведе до печатене на евра. Набъбване на паричната маса. Срещу която всъщност стоят 3-4 икономики в Европа. Ще има преливане на капитали от по-богатите държави към по-бедните. Реално германеца ще взема повече пари. Но като дойде в България или Албания, ще си позволи и да харчи повече. Незнам? Опитвам се и аз да си обясня протичащите процеси. Но ми е малко трудно. Трябва ни централизация на финансите. Както е в щатите да речем. Чудния суверенитет дето плачат разните му популисти!
Новите членки на ЕС вече доста недоволстват и май ще има още смени на правителства.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1150627
В условията на финансова, икономическа и политическа "буря" еврозоната изглежда, че се е насочила към рецесия на фона на неубедителните мерки, които се взимат за решаването и. Постоянно присъстващите слаби данни от зоната, както и високата доходност на облигациите от страните по периферията, които са резултат от опитите на Президента на ЕЦБ - Драги за избягването на програмата по изкупуване на облигации. Това като цяло може да е и причина за ЕЦБ да понижи лихвения процент още в началото на следващата година до равнище от 0.75%.
Това вече са чисто популистки манипулации. Определени политически кръгове търсят да спечелят дивиденти, и обработват общественото мнение. А народа както обикновено си е прост. Ами преди 5-6 години когато еврото бе 1.16+, тогава що никой не протестира? Щото не си знаят интересите. Китай пресира юана, и той е на 30% под реалната си стойност. Но това означава че китайските стоки са с 30% по-евтини на международния пазар. А нека да им вдигнет цените с 30% и да видим дали изобщо ще се търгуват!
Какво искат поляците. Скъпо евро и никакъв износ!
Fed индекс на ню йорк 9.5, очаквана стойност 3.10, предходна стойност 0.61
молби за помощи за безработни 366 000, очаквана стойност 389 000, предходна стойност 381 000
данните са изключително добри и най-вероятно ще последва рали на борсовите индекси
Да, но текущата им сметка нещо куца. Та това балансира до някъде нещата. Няма да влизам. То се видя!
Агенция Fitch понижи кредитните рейтинги на седем от най-големите банки в Европа и САЩ. Като причина за това се посочват „нарасналите предизвикателства на финансовите пазари“
Понижението засяга най-силно Barclays и Credit Suisse. Рейтингите на двете финансови институции са смъкнати с по две степени – от АА- до А. С по една степен е понижен кредитният рейтинг на Bank of America, BNP Paribas, Citigroup и Goldman Sachs.
Varchev Finance
Добре, това как да го разбирам. Много философски „нарасналите предизвикателства на финансовите пазари“. На мен нищо не ми говори. Ще има ли поне коствено отражение върху финансовите пазари?