Ами какво мислиш за монополистите които завзеха пазара.
Как ще успееш да се развиваш като срещу теб стоят хора с много пари и са готови на всичко за да те сринат.
Ами какво мислиш за монополистите които завзеха пазара.
Как ще успееш да се развиваш като срещу теб стоят хора с много пари и са готови на всичко за да те сринат.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
някога много отдавна, чух една приказка дето и до днес ме възхищава:
винаги по всяко време некадърниците и мързеливците мрънкат, че времената са тежки , че не ти позволяват да правиш пари , че има хора с повече пари дето само тебе чакат.
и въпреки всичко, винаги има хора с идеи и достатъчно хъс да ги реализират и да забогатеят.
та извода е ............
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Има много истана в това което пишеш.Но понякога нещата не изглеждат така.
Да в БГ има много хора от този тип наистина , но има и такива които не намират реализация и излизат извън страната.
някога много отдавна, чух една приказка дето и до днес ме възхищава:
винаги по всяко време некадърниците и мързеливците мрънкат, че времената са тежки , че не ти позволяват да правиш пари , че има хора с повече пари дето само тебе чакат.
и въпреки всичко, винаги има хора с идеи и достатъчно хъс да ги реализират и да забогатеят.
та извода е ............
greedy, има си статистика. Колко са работните места, каква е безработицата, колко са в бюджетната сфера, колко в производството ..... . С нокти и лакти да речем успееш да се внедриш в системата. Но избутваш някой друг от системата! Второ, всички сме с различни възможности. Един ще стане шеф на банка, друг депутат. Трети ще мие чинии в някой ресторант. Идеята и хъса в БГ стигат до там, че да си намериш як гръб! Някой дето да стои зад тебе, и да ти осигурява чадър! Видял съм достатъчно хора как са забогатели в БГ, последните 20 години. И знам идеите и хъса им до какво си се ограничавали.
Последна редакция от GeorgiRR : 09-04-2012 на 08:47
За да се реализираш тук трябва да си някой или да си от поколението на еди кой си .
Най-проспериращите са Мъже с дебели вратове боравещи добре с юмруци и жени с повечко силикон.
Наистина е голяма трагедия случващото се,но е факт.
greedy, има си статистика. Колко са работните места, каква е безработицата, колко са в бюджетната сфера, колко в производството ..... . С нокти и лакти да речем успееш да се внедриш в системата. Но избутваш някой друг от системата! Второ, всички сме с различни възможности. Един ще стане шеф на банка, друг депутат. Трети ще мие чинии в някой ресторант. Идеята и хъса в БГ стигат до там, че да си намериш як гръб! Някой дето да стои зад тебе, и да ти осигурява чадър! Видял съм достатъчно хора как са забогатели в БГ, последните 20 години. И знам идеите и хъса им до какво си си ограничавали.
че кой говори за избутване ?
говоря за предприемчивост и създаване на работни места
и в тая връзка един виц :
отива Иванчо при баща си и му вика :
-Тате, тате . хората пари направиха пък ти ......
а баща му отговаря:
-Ми кога бе сине да ги направя тия пари като по цял ден съм на работа ?
![]()
greedy, точно в момента предпиемчивостта е в дън дупката набутана
да се съдереш - не става!
Предриемчивост означава да предложиш на пазара продукт или услуга, които ги няма на пазара, или са дефицитни.Аз съм го превил два пъти до сега. Имам все още едно ЕТ и едно ООД. Да, успяваш. Няколко години си на гребена на вълната. Но винаги идва момента, когато на пазара се появяват и нови играчи. Обикновено зад тях стои някое величие. И тебе те изтласкват от пазара. В друга тема вече съм писал че продавам два самосвала. Гондоли. MANове. Не търсиш ли? А аз ще мисля върху третата идея.че кой говори за избутване ?
говоря за предприемчивост и създаване на работни места
и в тая връзка един виц :
отива Иванчо при баща си и му вика :
-Тате, тате . хората пари направиха пък ти ......
а баща му отговаря:
-Ми кога бе сине да ги направя тия пари като по цял ден съм на работа ?
Предриемчивост означава да предложиш на пазара продукт или услуга, които ги няма на пазара, или са дефицитни.Аз съм го превил два пъти до сега. Имам все още едно ЕТ и едно ООД. Да, успяваш. Няколко години си на гребена на вълната. Но винаги идва момента, когато на пазара се появяват и нови играчи. Обикновено зад тях стои някое величие. И тебе те изтласкват от пазара. В друга тема вече съм писал че продавам два самосвала. Гондоли. MANове. Не търсиш ли? А аз ще мисля върху третата идея.
моето съм си го измислил.
като реша да влизам в сторителния бизнес ше свиркам за самосвалите
само едно малко примерче.познавам предприемач в транспортния бизнес. започна с 5 влекача преди 6 години с вътрешни курсове в еврозоната,
без гръб без мутри зад него. докато другите мрънкаха, че им требе гръб ,че криза било, че космите им пречели . той бачкаше като луд.в момента автопарка му е от 100 камиона 70, от които чисто нови с 90% изплатен лизинг.
Моите адмирации! Радвам се че си го измислил.
Но да създадеш работни места, много зависи и от обществената среда. С колега от щатите комуникираме. Той там създаде фирма. Там създаде работни места. А тук в БГ не можеше.