Защото хората идват тук примамени от реклама за лесни печалби и, както бе казано от колегата, притиснати от безизходица. Ама не, тук се изисква акъл, труд, дисциплина, и пак акъл, труд, дисциплина и търпение.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Semion, това не сме го измислили ние българите! В цял свят брокерските компании си работят от време оно. Бях пуснал анкета, каква доходоностост очаквате, за да се наречете успешен трейдер. Само че всеки е заобикаля. Прав си че всеки търси голяма печалба. А никой не си признава че губи. Докато преследваме чудеса, все ще сме от губещата страна!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Повечето просто си тръгват, след като са опитали и не са успяли. А малцината остават и се напъват лека-полека докато минат от перманенти загуби към стабилни печалби. Процесът е доста бавен, между другото.
Ratetouilli (22-02-2012)
Трябва да се преминат няколко етапа в развитието на трейдъра. Перманентните загуби идват от големите очаквания от форекса. Че ако си един голям фонд. И играеш на дневна. Реверсираш само когато обърне тренда. Без да си даваш големи усилия, на годишна база винаги ще го докараш над банковата лихва!
Последна редакция от GeorgiRR : 21-02-2012 на 16:01
Георги самата сентенция, трейдър и зулу е оксиморон.
Като искаш да видиш какво прави нормален трейдър, провери в нормален форум за търговия.
И нашите трейдъри не са като чуждите и по-точно немските и щатските. Защото онези търгуват при съвсем разлини условия, от което следва, че няма как да има база за сравнение.
На тях минимума им е аналога на 1лот в евро/долар.
greedforsuccess, не знам какво да кажа. Едно е да си отвориш акаунт от 500 долара, друго е от 5000 долара. Колкото до форумите, вярно не съм влизал. Или ако съм влизал, то е за някой индикатор ако мога да сваля. Но гледах работата им по влеме на конкурса на саксо банк. С 5000 на реал. Собствени средства. Мисля че в продължение на 3 месеца продължи конкурса. Имаше и българи. Печелившия печелеше правото да управлява фонд от 250000 долара в рамките на една година. Като 50% от печалбата оставаше за спечелилия. И там имаше трейдери дето на втората седмица си загубиха парите. Така че за мен разликата е само в мащабите. И аз бях навирил уши да участвувам в конкурса. Но той затихна. На втората година свалиха бонуса за спечелилия на 20% и това беше! Не знам има ли университет в света, дето да обучава кадри точно за валутна търговия.
Продължаваш да не ме разбираш. Не става дума само за мащаба, а за целите условия на търговия. Напълно различни са.greedforsuccess, не знам какво да кажа. Едно е да си отвориш акаунт от 500 долара, друго е от 5000 долара. Колкото до форумите, вярно не съм влизал. Или ако съм влизал, то е за някой индикатор ако мога да сваля. Но гледах работата им по влеме на конкурса на саксо банк. С 5000 на реал. Собствени средства. Мисля че в продължение на 3 месеца продължи конкурса. Имаше и българи. Печелившия печелеше правото да управлява фонд от 250000 долара в рамките на една година. Като 50% от печалбата оставаше за спечелилия. И там имаше трейдери дето на втората седмица си загубиха парите. Така че за мен разликата е само в мащабите. И аз бях навирил уши да участвувам в конкурса. Но той затихна. На втората година свалиха бонуса за спечелилия на 20% и това беше! Не знам има ли университет в света, дето да обучава кадри точно за валутна търговия.
Различни пазари, различно изпълнение, различни такси, различна работа на целите терминали.
Има колеж в Брюж.greedforsuccess, не знам какво да кажа. Едно е да си отвориш акаунт от 500 долара, друго е от 5000 долара. Колкото до форумите, вярно не съм влизал. Или ако съм влизал, то е за някой индикатор ако мога да сваля. Но гледах работата им по влеме на конкурса на саксо банк. С 5000 на реал. Собствени средства. Мисля че в продължение на 3 месеца продължи конкурса. Имаше и българи. Печелившия печелеше правото да управлява фонд от 250000 долара в рамките на една година. Като 50% от печалбата оставаше за спечелилия. И там имаше трейдери дето на втората седмица си загубиха парите. Така че за мен разликата е само в мащабите. И аз бях навирил уши да участвувам в конкурса. Но той затихна. На втората година свалиха бонуса за спечелилия на 20% и това беше! Не знам има ли университет в света, дето да обучава кадри точно за валутна търговия.
Знаеш ли че съм много далеч от това което говориш. Като има сървър за Европа, очаквам при едни и същи условия да работят всички. Около половин година си губих времето с **Club. От самолюбие. Да получавам мейлове от Ню Йорк. Ако трябва да се направи класация за рекотиране, бавно изпълнение на сделките, те са ненадминати! На входа ти взима два пъти спреда, и на изхода още толкоз!!! Сега дали прилагат двоен стандарт за нас и за тях, не знам. Знам за един мъж, дето се прибра от щатите, тук в БГ. Да си работи на форекс от тук! Но неговия акаунт е 50К долара. Друг един приятел в Лондон започна да се занимава с форекс. Но бързо загуби няколко хиляди, и мисля че се отказа. Друг мъж в Чикаго по същия начин. Започна, игра, и по едно време осъзна че само губи пари и време, и се отказа.
Може би във форумите са повече професионалисти?!
Случаи всякакви свят широк, е си вадете изводите от частните случаи,нито ние сме толкоз зле, нито те са толкоз велики, навсякъде има от всичко, по всички държави има коректни и некоректни брокери, успешни и неуспешни трейдъри.
А висенето във форум определено не е критерий.
И понеже опита ме е направил параноична и цинична и много много да не вярвам какви ми ги разправят, кажи ми как един провайдър може да отвори 9 сделки в рамките на 1 час и да обере всеки пипс при две валутни двойки по пътя- толкоз ли е талантлив или провайдърите манипулират това, което пускат по сайтовете.