• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Общи теми за Форекс пазара
    • Как мислите загубата или печалбата се помни повече ? Част 8

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Как мислите загубата или печалбата се помни повече ? Част 8

+ Отговор в тема
    Страница 36 от 36 ПървиПърви Предишно ... 26 34 35 36
    Резултати от 351 до 356 от общо 356
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 21-12-2023 11:32 #351 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Моля, изберете категория: - Откажи
      ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      stuser,
      X
      Отговарял съм вече на въпроса в тази тема и би трябвало да е много лесно да се каже, че загубата винаги се помни повече. Основната причина е, че неприятните събития и чувства в този живот винаги имат по-голяма сила от приятните, които обикновено са краткосрочни. Вече като понатрупах по-голям опит на валутния пазар мога да кажа, че при мене нещата със загубите и печалбите стоят доста странно. Оказа се, че за мене в чисто психологически план печалбите са много вредни, колкото и абсурдно да звучи това. Рядко ми се получава да вляза в печеливша серия, но когато се случи аз започвам да изпитвам неприятното очакване, че скоро това ще свърши и ще започна да губя. Това е така не само заради моя горчив опит, но и защото по принцип във форекс е ясно, че няма как човек само да печели. Съвсем логично започвам при всяка сделка да очаквам тя да е губеща и това е крайно изнервящо. В крайна сметка обикновено сам се прецаквам, защото от предпазливост да не загубя много така се презастраховам със стопове, обратни поръчки и какво се сетите, че дори печеливша поръчка се обръща на губеща. Както казват хората - сам се бия, което е доста неприятна емоция. Иначе когато съм в губеща серия, което при мене е редовен номер обикновено съм много по-спокоен, защото предчувствам, че рано или късно ще дойде печалбата. Ясно е че колкото и човек да е слаб трейдър все ще спечели по някое време, защото в този бизнес шансовете печалба/загуба са винаги фифти-фифти. Много пъти съм чувал твърдението, че при хората удоволствието от нещо, което е само в мозъка им т.е. предстои да се случи в бъдеще време е много по-голямо отколкото когато вече се реализира. Така че по тази логика докато губя аз си представям как предстои да спечеля и ми е много спокойно и хубаво на душата. Докато всяка печалба ме натоварва психически и след няколко печеливши сделки съм направо изправен на нокти от стрес. Няма да завърша този коментар с лозунг от рода, че обичам загубите, но все пак мога да кажа, че много по-лесно ги възприемам за разлика от печалбите.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

ИнстаФорекс – печелете пари с надежден брокер!

2. Следните 8 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (8)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 21-12-2023 12:04 #352 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      heavencloser
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      heavencloser не е на линия
      Дилър
      Не е зададено настроение

heavencloser има невероятно излъчване heavencloser има невероятно излъчване Аватара на heavencloser
      Град
      около Пловдив
      Начислени плащания
      4.90 USD
      Благодарности
      396
      Благодарили са му 233 Пъти в
      95 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      честно вече съм се изключил напълно .... когато трейдвам чат пат поглеждам как се движа-като печалба загуба...загубите ги сведах до минимум....със стопа....печалбите сами ще те намерят ако знаеш какво правиш.....

http://www.youtube.com/watch?v=MyYNSkDBY8w

Печелете пари бързо чрез търговия, изберете ИнстаФорекс..

5. Следните 6 потребители изказват благодарности на heavencloser за полезния пост:

Нерегистриран (6)

6. 13-02-2024 20:46 #353 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Колкото по-дълго време се занимавам с форекс толкова повече ми става ясно, че на въпроса от заглавието на темата няма как да отговоря еднозначно. Имам предвид, че в този сложен бизнес загубите и печалбите не са еднократен акт ако мога така да се изразя. На практика една поръчка може да си променя състоянието от печалба на загуба многократно докато не бъде затворена. Всичко зависи от самият трейдър и дали той търгува с правилно избрани обеми т.е. борави добре с така наречения риск мениджмънт. Отделно ако разполага с голяма сметка има голяма вероятност винаги да приключва сделките си на печалба. За съжаление при мене не е такъв случая, но поне разбрах, че много често прекаленото пазене от загуби може да има обратен ефект. Аз например съм в дълга серия от губещи сделки, които обаче в почти 99 процента от случаите са тръгнали печелившо. Това наистина е много неприятен спомен докато се чудиш колко долара печалба ще прибереш изведнъж всичко да се обърка и да затвориш на загуба. Ако трябва да отговоря на въпроса дали помня повече загубите или печалбите ще кажа, че в паметта ми остават хипотетичните печалби. При това едни много добре развиващи се печалби, които при спокоен пазар изведнъж стават неприятни загуби и то за кратко време. Обикновено всичко се развива с такава скорост, че човек няма време дори да се опомни и вече е с разбита форекс сметка. Днес при много спокоен пазар излезе новина, която ми натресе гап от 60 пипса и на практика неуважен стоп. Случи ми се за първи път да прочета на едно място максимата, че при важни новини стоповете не помагат. Това естествено още е пред очите ми и няма как да го забравя, но наистина не съм наясно дали подобен горчив опит ще ми е полезен? Опитах се да елиминирам липсата на много пари в сметката ми с различни уж находчиви тактики. За съжаление се оказа, че това в сегашните пазарни условия не работи или поне аз не намирам верните ходове.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Прилични печалби с ИнстаФорекс.

7. Следните 8 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (7), Lucky13 (14-02-2024)

8. 13-02-2024 22:33 #354 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      Благодарили са му 45 404 Пъти в
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Всъщност най-важно е да се помнят грешките и да се отчитат и да не се повтаарят. И нуждата да се помнят тези грешки не е свързано с това дали е завършила на печалба или на загуба дадена сделка, която е започната в нарушение на стратегия и принципи. Важно е да се помни и да не се повтаря, и особено пък да става начин на работа, защото рано или късно след като е грешна постановката ще се стигне до фатални за сметката резултати.
      Трябва да се помни, че не трябва да се разчита на никаква интуиция, а да се работи по утвърдената стратегия и всякакви други ирационални индикации да се игнорират.
      Аз лично не си спомням никакви големи печалби или големи загуби, въпреки, че съм имал по много и от двете, особено от загубите, но много ясно си спомням повечето грешки, които съм допускал през годините откакто се занимавам с форекс търговия. Освен грешките има и заблиди, които човек трябва първо да идентифицира и после много старателно да помни и да избягва каквото и да се случва. Повечето заблуди всъщност са маскирани и изглеждат точно като логични и правилни решения, затова е и много трудно и скъпо да се идентифицират и точно затова след като са идентифицирани трябва изключително стриктно да се помнят и да се избягват.
      Относно загубите, когато се работи правилно трябва просто да се игнорират като спомен, а относно печалбит е- не би трябвало да си спомняме самите печалби, а трябва да си спомняме приятните мигове, които сме осигурили на нас и близките ни със спечеленото.

Одобрена

Увеличете доходите си в партньорство с ИнстаФорекс.

9. Следните 15 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Нерегистриран (11), toranagasan (14-02-2024), Lucky13 (14-02-2024), ontar (14-02-2024), 100 (19-02-2024)

10. 14-02-2024 21:11 #355 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Наистина е вярно това, което казваш, че е много полезно да се помнят загубите, за да се изчистят грешките, които са довели до тях. Само че на практика човешкият мозък не работи така и той помни всичко, което ни се е случило в даден сегмент от живота ни. Сега става дума за търгуването на валутния пазар и затова ще кажем, че всеки трейдър помни и загубите и печалбите. Това е напълно обяснимо и затова няма нужда да се правим на разсеяни и да го отричаме. Отделно при валутната търговия всичко е поставено в електронна среда и всяка сделка се запаметява за вечни времена. Точно затова аз в предишни коментари в различни теми многократно съм споделял, че най-много помня сделките, които са били на печалба известно време, но в крайна сметка съм ги затворил на загуба. Иначе е разбираемо, че е най-добре трейдърът да има ясна печеливша стратегия с безспорни стопове и лимити. Това обаче се постига доста трудно, защото според мене в момента има някакво надлъгване на финансовия пазар. Защо се получава така и кои сда главните действащи лица в тази така наречена игра сега няма да го обсъждам, защото е друга и доста дълга тема. Когато става дума за мене аз помня всичко, което ми се случва на финансовия пазар т.е. и загубите и печалбите. Дори мога да стигна по-далече и да обясня, че много често предварително знам как ще се развият нещата с дадена моя сделка. Звучи странно, но е наистина така и още преди да отворя поръчката вече си представям какво ще се случи с нея. Излишно е да казвам, че в голям процент от случаите познавам. Това не ми помага в никаква степен да стана печеливш трейдър, но поне запазвам добро присъствие на духа. Най-важното от цялата история е, че въпреки неблагоприятните събития и съответните неприятни спомени аз продължавам да се занимавам с форекс. Трудно ще се намери човек с моето търпение и здрави нерви и дори бих предположил, че много хора отдавна биха се отказали от валутната търговия.

Одобрена

Станете печеливш търговец с ИнстаФорекс!

11. Следните 8 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (7), Lucky13 (20-02-2024)

12. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    13. 19-02-2024 16:40 #356 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 875 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      Всъщност най-важно е да се помнят грешките и да се отчитат и да не се повтаарят. И нуждата да се помнят тези грешки не е свързано с това дали е завършила на печалба или на загуба дадена сделка, която е започната в нарушение на стратегия и принципи
      Всичко звучи супер на теория и е стабилно подплатено с логика, но проблема е че в реалния живот дефиницията грешно/правилно решение е невъзможна. Възможно на теорият, невъзможна или неприложима на практика. С други думи възможността трейдъра да преценя правилно кога е сгрешил и кога не, се придобива иронично на много късен епап, когато вече тази информация няма почти никакъв смисъл или трейдъра вече е стигнал там където се очаква.
      За да кажеш че даден стоп е бил грешен трябва д аимаш точни и ясни правила. Такива ще имаш след много тестове и много търговия наживо и справка с мненията на пазара. В реалния живот след първоначалното пускане на системата наживо, пазара дава безброй поводи за съсмнение в различни ситуации. Трябва да се види доста, да се направи паралел между теста и търговията на живо, да се преразгледат правилата спрямо проблемите наживо, да се натрупа опит с изпълнението. Общо взето времето когато ще може да се определи със сигурност дали нещо е грешка без никакво чудене и съмнения.....месеци или година/и след прилагането на системата. Преди това са години докато стане възможно събирането на обективна система изобщо. Излиза, че момента, в който графите правилно/грешно ще могат да бъдат попълнени правилно е примерно на 3/4 от пътя до успеха. Преди това тези графи са предимно заблуди и спекулации на неготовия трейдър.
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      Повечето заблуди всъщност са маскирани и изглеждат точно като логични и правилни решения, затова е и много трудно и скъпо да се идентифицират и точно затова след като са идентифицирани трябва изключително стриктно да се помнят и да се избягват.
      Което е точно тези 3/4 от цялото време до успеха. Едно и също решение може привидно да е правилно или грешно. А може и самото решение да не е решение изобщо, а произволно действие с произволни доводи.....т.е. дори не струва толкова, че да се класифицира като решение базирано на някакъв дори мъглив план.
      Повечето грешка от овъртрейдинг също се очаква да се лекуват с добри пожелания.....който историята казва, че се забравят бързо или се сменят с други такива. Неонходима е някаква константа, каквото липсва до мнооого късен етап за съжаление...

Одобрена

Търгувайте комфортно! Преминете към ИнстаФорекс и печелете пари от дома си.

14. Следните 10 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

toranagasan (20-02-2024), Нерегистриран (8), Lucky13 (20-02-2024)

+ Отговор в тема
    Страница 36 от 36 ПървиПърви Предишно ... 26 34 35 36
    Бърза навигация Общи теми за Форекс пазара   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти