Няма как да се разбере. Не могат да се следят всички трансфери от чужбина. Пък и сметките не са големи.
Няма как да се разбере. Не могат да се следят всички трансфери от чужбина. Пък и сметките не са големи.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
И кога се счита за "печалба"? Аз към края на годината може да съм на + на сметката си, но да не съм теглил от нея, а на 03 януари вече да съм фалирал. Не трябва ли да се облага сумата теглена от акаунта, а не да се гледа баланса по сметката, който е относителен с оглед на горния пример.
По принцип само върху сумите които си изтеглил от акаунда и по точно печалбата върху сумата.И кога се счита за "печалба"? Аз към края на годината може да съм на + на сметката си, но да не съм теглил от нея, а на 03 януари вече да съм фалирал. Не трябва ли да се облага сумата теглена от акаунта, а не да се гледа баланса по сметката, който е относителен с оглед на горния пример.
Например внесъл си 1000 долара и си изтеглил 1000 долара през изтеклата отчетна година. Да ама в сметката са ти останали 500 долара, значи печалбата ти е 500 долара и това трябва да декларираш като доход.
От друга страна не е ясно върху тези 500 далара приспадат ли се 30% разходи ,тоест остават само 350 дол за деклариране.
Накрая пък още по не ясно е защо изобщо трябва да се плащат данъци върху печалби от Форекс когато никаква стока ни се купува ни се продава .Така както би трябвало да е според смисъла на търг закон.
Когато отвориш един лот никой не ти дава 100000 долара в ръката .
Това което имаш , ако изобщо имаш нещо е ЗАЛОГ че сто хил долара ще си променят цената в твоята посока.
Сега възниква въпросът
Залозите стока ли са и трябва ли да бъдат облагани като стоки.
Защото смисълът на стоката е тя да бъде продадена свободно на трети лица не само на тези от които си я купил.
Пък кой ще ти купи на теб лота освен брокера от който си го заел.
Защото ако интерпретираме казаното до сега ,ако ние с теб се обзаложим на сто хил долара че утре ще вали и някой от нас спечели 1000000 ,Дянков ще иска 1000 долара данък от спечелилия облога.
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
erty (01-04-2012)
И кога се счита за "печалба"? Аз към края на годината може да съм на + на сметката си, но да не съм теглил от нея, а на 03 януари вече да съм фалирал. Не трябва ли да се облага сумата теглена от акаунта, а не да се гледа баланса по сметката, който е относителен с оглед на горния пример.
точно така е.
облагат се само сумите влезнали в българия и то над първоначалния депозит.
т.е. ако тази година си депозирал в акаунта 10 К, а след това си изтеглил 20 К дължиш данък само върху горницата над 10 К щот се смята , че за първите 10 си си платил данъка. и то след като си приспаднеш присъщите разходи ако се занимаваш професионално с това
ПП сакса го е обяснил преди мен гледам![]()
Ами ако е имало кинти от преди това? Не може самото движение на пари да е основание за плащане или не на данъци. Всеки си знае какво печели и какво губи. Най-добре е към 31 декември сметките да са чисти - само кешовица. И трябва да се знае че в БГ загуби не се приспадат и че присъщи разходи ти се полагат на Уткина стрижбаточно така е.
облагат се само сумите влезнали в българия и то над първоначалния депозит.
т.е. ако тази година си депозирал в акаунта 10 К, а след това си изтеглил 20 К дължиш данък само върху горницата над 10 К щот се смята , че за първите 10 си си платил данъка. и то след като си приспаднеш присъщите разходи ако се занимаваш професионално с това
ПП сакса го е обяснил преди мен гледам
2009 вкарани 100К към края 90 К - не дължиш
2010 не е вкарано нищо към края имаш 100К - дължиш данък върху 10К, въпреки че дефакто за двете години си на 0
Това естествено е при условие че всички сделки са приключени.
Съвсем друг е въпросът ако 2009 година си лонгнал кифли за банички и още ги държиш през 2011![]()
акаунта не се облага бре мамун.
облага се това, което е излезнало от него само.
дали е логично, дали е правилно в случая няма значение. ОБЯСНЯВАМ КАК Е![]()
Не можеш да ме съгласиш. Но и няма смисъл да се отварят очите на данъчните. И така им е пълна Индия![]()
Най-важното е да има печалба за облагане. При този данък в момента - пееш и плащаш. Няма какво да го мислиш много много. Иначе става като оня фен Иван, ако го помниш![]()