Аз нямам какво толкова да кажа, другите са го написали: http://fortrader.ru/forex-brokers-ne...t-56-mlrd.html
Естествено в края на статията е и истината - обикновените трейдъри да го духат
Аз нямам какво толкова да кажа, другите са го написали: http://fortrader.ru/forex-brokers-ne...t-56-mlrd.html
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Хм
Не ми стана много ясно какъв е точно механизъма на измамата.
В сатията нее обяснено
Казано е само че :
Схема мошенничества трейдеров данных банков оказалась очень простой, но невероятно эффективной. Генеральный прокурор США Лоретта Линч сообщает, что данные лица имели сговор в поддержании торговых сделок друг друга на валютном рынке Форекс, о чем договаривались в личных чатах и почтовой переписке в течение 5 лет. Проще говоря, они отказывались от выгодных сделок, позволяя коллегам оставаться в прибыли, тем самым нарушая естественные принципы конкуренции на рынке, а, следовательно, и традиционные способы прогнозирования, за что заплатили инвесторы и спекулянты.
Това по принцип нищо не означава
Виж ако са обменяли информация по между си за бъдещи крупни продажби на еврото и всички са заели колективна дълга позиция и когато момента настъпи всички продават евро заедно с потенциалния инвеститор тогава това си много готино мошеничество.
По нататъка
Банките могат да обменят информация за количеството и зоните на натрупване на стоповетена по късите позиции реализирани от масата на дребните инвеститори при тях и да манипулират колективно пазара за да ги оберат
Още по натаък
Банките могат да обменят информация за нивата и най вече за обемите на издадените от самите тях опцииони както и да съчетаят сроковете на изтичане на тези опциони
Е това последното вече е най -готиното мошеничество
Дааа
Бедните да го духат
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Нерегистриран (1)
Много е просто даже. Пиша бавно , за да разбереш и ти
Първо делът на спекулантите и дребните такива е по-малко от 10% . Форекс пазара се движи от поръчките за обмяна на една валута в друга на големите корпорации.
Аз съм дилър в банка, а ти като мой клиент ми даваш поръчка да ти купя 300 мил евро примерно до макс цена 1,10 при моментен курс 1,0950. Аз вместо да обера дребните ордери под макса включвам скипето и се обаждам на минков от конкурентната банка и му казвам: ' Абе имам тука един баламурник сакстен за клиент дето иска евро на 1,10. Я ти ми ги дай на тази цена , па другия път ти ше ми върнеш услугата или пък ше делнем горницата .' ................................................. и те така
Затва ги и одялкаха банките с гигантски глоби, а не щото са движили курсот нагоре-надоле
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
rodopski (07-06-2015)
И аз пиша бавно та дано и ти да разберешМного е просто даже. Пиша бавно , за да разбереш и ти
Първо делът на спекулантите и дребните такива е по-малко от 10% . Форекс пазара се движи от поръчките за обмяна на една валута в друга на големите корпорации.
Аз съм дилър в банка, а ти като мой клиент ми даваш поръчка да ти купя 300 мил евро примерно до макс цена 1,10 при моментен курс 1,0950. Аз вместо да обера дребните ордери под макса включвам скипето и се обаждам на минков от конкурентната банка и му казвам: ' Абе имам тука един баламурник сакстен за клиент дето иска евро на 1,10. Я ти ми ги дай на тази цена , па другия път ти ше ми върнеш услугата или пък ше делнем горницата .' ................................................. и те така
Затва ги и одялкаха банките с гигантски глоби, а не щото са движили курсот нагоре-надоле
В тази твойта схема изтърва опционите
Време е да посъбираш малко камъняк
----------
Чакай да ти го напиша още по бавно
Минков няма как да ти продаде евро за 1,10 ако пазарната цена на еврото в момента е 1,05 Защото ще бие на очи и ще лъсне мошеничеството веднага
Но Минков може да купи евро зоедно със тебе и когато еврото стигне до 1,10 заедно с тебе да почне да продава а Сакса ще не ще и той трябва да продава при 1,10 инак ще му фръкне корпоративния бизнес
Ето това вече е мноооого готино мошеничество
Не е като да събираш камъни
А още по-лесния вариант е ако имам поръчка за 300 млн да купя да се разберем с другата банка да започне да ми ги продава от 1.05 по на дребни траншове и аз да и ги продавам наново, като при всеки транш се вдига цената инкато го докараме до към то 1.10 и тогава купувам големия обем и съответно корпоративния клинт духа съпата
Чакай малко ако заедно продавате от 1,05 цената няма ли да пада под 1,05 или нещо бъркамА още по-лесния вариант е ако имам поръчка за 300 млн да купя да се разберем с другата банка да започне да ми ги продава от 1.05 по на дребни траншове и аз да и ги продавам наново, като при всеки транш се вдига цената инкато го докараме до към то 1.10 и тогава купувам големия обем и съответно корпоративния клинт духа съпата
Според мене в тази твоя схема той купува от тебе на 1,05 после ти купуваш от него на1,055 после той от тебе на 1,06 и така така до 1,10 докато Сакса му доде времето и той да продава от 1,10 и тогава всички дружно продавате
Само не става много ясно как ще бутнат дребния трейдър тези манупулации? И също дали единични действия от този калибър дори могат на редовна бза да променят хода на събитията?
Туй изпълнение ти бута чертичките по графиката и ти си викаш а-ха пробив, ама то не било пробив, ами минков и wannabe си правят далавер комерс и като го свършат вече може и да ти заизглежда нормално графиката
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Всичко зависи от обемите Ако моя милост Сакса се изявява като крупен корпоративен инвеститор и обема на бъдещета ми сделки или опциона който съм купил е съизмерим с тоталния обем на форекс пазара
/ достатъчни са този обем от опциони да е няколко процента 5-10 % от тоталния обем на форекс пазара към момента /
....и хоп Готово.
Нерегистриран (1)
Това пределно ясно, ама за да стане бутане на графиката в значими мащаби ще трябва далеч повече от действията на един голям играя. И отделно тези побутвания ги е имало винаги, дали от ММ, дали инцидентно някои големи са решили нещо, това е една от причините да имаме успеваестост 60 вместо 70% примерно. Но това никога не е било проблем за нормалния трейдър.
След това трябва да се досетим, че ако тези манипулации ставаха на редовна база, то щяха да променят пазара и да започнат да стават под друга форма, демек някой трябва и да губи в тях.