Ако направиш няколко теста ДА но при грешех вход заради доверяване на индикатор не си струва . Най-добре е преди важни новини преди зоната за съпротива или подкрепа .
Ако направиш няколко теста ДА но при грешех вход заради доверяване на индикатор не си струва . Най-добре е преди важни новини преди зоната за съпротива или подкрепа .
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Понамаля ми свободното време,иначе като се поосвободя,ще почна да ги тествам,да видя струва ли си идеята.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Да продължим дискусията тук.
Наясно ли си какво търсиш ?Ми лично за мен какви ли не стратегии от индикатори и настройки по тях и времеви графики съм сменил, и не мога да се наглася, има моменти много печеля но и губя. Сега полека лека печеля но малко заради предишни грешки от 300 долара ги намалих до 5 , и сега бавно си върщам поне така си мисля аз де, сега съм на 25 , сигурно е смешно за повечето от вас, но поне си го признавам.
Имаш ли ясна цел какво правиш?
Опиши ми накратко какво точно правиш.
Имаш ли определени сетъпи за които следиш ? По кое време си на пазара ? Преди обед, след обед, вечер ?
Какво търгуваш, като инструмент ?
На какви фреймове ?
Какви стопове използваш ?
Таргетите ти фиксирани ли са или са според цел, или са спрямо докато ревърсне цената ?
На стронг нива ли влизаш ?
Влизаш ли по сигнал от един два бара само ?
Мога и още въпроси да задам, но да видим първо тези.
Ми за жалост сега търгувам само след обят по точно вечер към 17 и 35 като свърша работа, и рискивам на 5 или 15 мин графики, по някога рано сутрин гледам или дневна или на 4 часа преди да тръгна на работа избирам позиция. Сега използвам Болинджър бандс, Макад, стохастик и фрактал, следя за обичайни сигнали и играя понякога ползвам и хайкен аиши, и така. Сега се опитвам да хвана по 100 , 200 и 300 пипса ако мога за да спечеля поне 1 или 2 долара. Защото играя сега с 0.01 и всеки пипс ми носи 1 цент, и много ми е бавно и измъчващо ама аз съм си го направил така. Сега се мъча да си оправя грешките, вярно от 7 сега са 25 ако бяха 7 хиляди сега щяха да са 25 примерно ама не са за голямо мое съжаление. Който иска да се смее и да ми се подиграва, това мога това правя и го споделям с вас.
Ангеле за втори път казваш, че може да е смешно. Няма такова нещо. И другото е че въобще няма смисъл да ти пука.
Сега относно това, което правиш виждам, че нямаш ясно дефиниран план за действие.
Подред:
Ако търгуваш след 17:30 по-добре е да се насочиш към друг пазар, а не форекс. Главната активност във форекс е предимно в европейската сесия. Разбира се, се случва и след края на европейската сесия да има движения, но не са толкова чести.
Това не е грешно, като идея, но след като нямаш натрупан опит още, то по-добре се придържай към едното или към другото, за да не ти се омесват нещата от голям и нисък порядък. Ако все пак успяваш да ги разграничаваш, супер. Принципно даже ако търговията на Н4 и дневна е на една сметка, а тази на 5-15 на друга е още по-добре.
Прекалено много информация. Това създава пълна обърквация. Стреми се да опростяваш нещата, а не да ги усложняваш. Простото изгражда сложното, не обратно. Чак когато си наясно с простото, едва тогава ще можеш да разбираш и сложното. В този бизнес си има етапи или слоеве. Няма никакъв хаос или ей така нахвърлени неща.
Ето това подчертаното е от значение в случая. Продължавай да се стремиш към това.
Това нарастване на колко пипса се равнява ?
Ако имаш някакви питания, кажи. Имаш за оправяне неща, но като гледам полагаш и усилия да се справиш, а това е от огромно значение. На мен самият ми отне много месеци докато осъзная колко много означава малкото. И когато някой каже нещо от рода" е кво толкова 2 лв, няма нищо" вече не мисля по същият начин, защото тези 2лв са резултат от труд, усилия, различни жертви и това че с 2лв не можеш да се нахраниш дори, не означават, че са нищо, защото са част от повечето. Може да ти звучи философски, но лично при мен оказа голяма роля.
Винаги съм твърдял едно и също нещо. Добрият търговец се хвали колко стока е продал, а не колко е спечелил! При форекса е същото. Броят се пипсовете, а не печалбата от тях.
В този смисъл, Angel Zhelyazkov, справил си се отлично!
Благодаря ви колеги, Благодаря ти greedforsuccess, Благодаря ти privelege , много ми е трудно сега и оценявам това което пишете, и с това което ме съветвате,А за да отговоря на greedforsuccess Сега се мъча да си оправя грешките, вярно от 7 сега са 25 -- Това нарастване на колко пипса се равнява ами 0.01 ми е един цент значи, ако не бъркам са 1800 попса за може би 2 и малко айде 3 седмици защото не съм търгувал всеки ден горе долу по 150 пипса на ден. Сега трябва да се преборя и да си върна капитала в начална позиция която инвестирах и да винимавам повече и да увелича малко залога за да мога да си покрия някой разход. И още веднъж искам да ви Благодаря лека вечер от мен. чао чао
Ангеле за 3 седмици 1800 пипса, ти си гениален. Не мисля че мога да ти давам какъвто и съвет повече. Ти правиш в пъти повече от мен.
Продължавай, усилията ти ще се възнаградят с много солидно.
Ами ще се опитам, само за това се боря сега работя работа която не ме удовлетворява, но нямам избор. Искам свободата си и то от форекса. Имам мечти и цели и ще ги гоня до последно. Иначе остава само едно зад граница и миене на чинии до припадак , което не искам.
аз сега като се замислих, и имам чувството че съм ви потвел. но хем съм ви потвел хем не съм, всмисъл след десетичната запетая на числото аз търгувам с 5 цифри а не с 4, и примерно онези 1 800 май стават 180 което идва смеха. спредът ми не е 3 пипса а е 30 ако е 2 някъде моят е 20 примерно за eur/usd , и като си направя равносметката не са 150 на ден, а 15 попса. но на моята платформа за търговия си остават 1 800, защото 1 800 пипса по 0.01 са 18$. просто искам да го уточня, да ме мислите за много голям разбирач. а и за прозореца на графиката с кой индикатори да го оставя за да е по- просто. то найстина понякога най- сложно изглеждащото е много просто. колкото едно нещо е по- просто толкова изглежда по сложно. и като отстраня някой индикатори при кой сигнали да копувам и продавам , с какви настройки да ги оставя за 5м, 15м, 4н и 1д. вярно след 15 :35 вече пазара е утихнал, но за съжаление мога само тогава, немога сега те путва да се настройвам към друг пазар. аз този на съм научил, а да почвам пак отначало ще е пагубно за мен, ако имам време да хващам лондон и ню йорк ще е по- добре и ще мога да правя по- повече пипсове, но не съм пред компа тогава.