Като го гледам това, направо за индикатор може да те ползваме114 пипса вътре от дългото , дей и чевермето, голямо въртене.
Късо от 1,6064.......то пак тръгна нагоре
----------
Голям СТРЕС-ТЕСТ тук ми прилага. 14 поредни минусови сделки, към 1700 вероятно пипа вътре само в рамките на месец. От 2007г насам, от когато са ми тестовете, такава ситуация не е имало.
Дължи ми поне 2000 пипа до Нова Година, иначе ще му пусна нотариална покана
----------
Пак не излезе.........дълго от 1,6140..........ти майтапиш ли се!?!?!?
----------
15 поредни стопа, ФИАСКО, РАЗРУХА, АПОКАЛИПСИС!
Не вярвате ли? И аз още не мога да повярвам!
![]()
![]()
Как определяш входовете? Щото аз търгувам на паунд/новозеландец, но мисля, че и тук и там би трябвало да са еднакви правилата
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Пресичане на МА-тата вход......следващо пресичане е затваряне и следващ вход
По тефтер(от 2007-2013г) това трябва да е една от най-дащните (в пипсове) дЕвойка. Реално е много зле положението. Но годината все пак не е свършила и остава една минимална надежда да се подобрят нещата......до някаква степен![]()
ДИСЦИПЛИНА - щото г*з глава затрива!!! В г*з насила може да вкараш, но в главата не!!!
"Може да решава тоя, който има пари, бе! Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти немаш право да решаваш!" - Тато
"Интелигентният инвеститор е реалист, който купува от песимистите и продава на оптимистите." - Бенджамин Греъм
“Големите умове обсъждат идеите, средните - събитията, а дребните - хората.” - Елинор Рузвелт
"Вие като сте толкова умни, защо аз съм толкова богат?" - Уорън Бъфет
"Пазете си капитала, защото без капитал на борсата е като без к*р и капитал в бардак!" - Доктор-Ът
"Докато маржин кольо е далеч всичко е под контрол!" - Дизела
2014 "-18.4%"; 2015 "-1,4%"; 2016 "-48,6%"; Келепир 2017 "+9,9%"
Коя е най-дашна не знам, но по принцип паунд/новозеландец е много по-дашна и благодатна от евро/новозландец
Само дето нито на едната, нито на другата ще го докараш на добре ако гледаш тези МА-та на тяхбата си графика - гледай новозеландец/долар - на където отива графиката при него, при кросовете през евро и паунд отива точно в обратната посока - при паунд/новозеландец кореалцията е почти 100%, а при евро/новозеландец - малко по малко.
Да споделя аз как го търгувам паунд/новозеландеца, мисля, че е ще приложимо и при евро/новозеландец.
Въобще не гледам графиката на търгуваната валута, гледам само тази на новозеландец/долар - там правя анализиа, там формирам входовете и ако на новозеландец/долар имам вход за бай, то при паунд/новозеландец влизам със сел и обратното - мисля, че ми се получава.
Изключително ненадеждно е да правиш анализ директно върху графиката на тези два кроса - те просто нямат самостоятелен живот.
----------
Освен това като за тези динамични кросове на Н4 ползваш много малък период на едната МА - ако искаш дирекно върху графиката на кроса да търсиш позиция пробвай например с две МА-та - едната с период 30, другата с период 90 и на Н1 - ще получаваш много по-малко сигнали за вход - може би по 2 макс. 3 на седмица, но ще са много по-сигурни.
Само трябва да можеш да държиш на марджин, щото според мен тък стопове под 120 пипа няма смисъл да се слагат въобще - 100 % са изгорели
----------
И съвсем отделно от това, според мен е грешно да чакаш второто пресичане на МА-тата за да затвориш позиция, би трябвало да търсиш максималното отдалечаване на едната МА от другата и там да затвориш или малко след това, но не и чак когато двете МА-та се пресекат - тогава вече си изгубил една голяма част от спечеленото.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Минков, благодаря за препоръките!
Вярно, че в момента е неочаквано и за мен черна серия, но анализа ми се базира на приличен период от време, а и без това търгувам с малък обем, така че ще му дам шанс и следващата календарна година.....
И докато си бъбрим хоп едно късо от 1,6067.........с дългото сами се досещате какво се случи![]()
ДИСЦИПЛИНА - щото г*з глава затрива!!! В г*з насила може да вкараш, но в главата не!!!
"Може да решава тоя, който има пари, бе! Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти немаш право да решаваш!" - Тато
"Интелигентният инвеститор е реалист, който купува от песимистите и продава на оптимистите." - Бенджамин Греъм
“Големите умове обсъждат идеите, средните - събитията, а дребните - хората.” - Елинор Рузвелт
"Пазете си капитала, защото без капитал на борсата е като без к*р и капитал в бардак!" - Доктор-Ът
Като гледам си писал в петък в осем вечерта - да те питам какво въобще очакваш да се случи по това време на пазара, че чак и позиция да отваряш?Минков, благодаря за препоръките!
Вярно, че в момента е неочаквано и за мен черна серия, но анализа ми се базира на приличен период от време, а и без това търгувам с малък обем, така че ще му дам шанс и следващата календарна година.....
И докато си бъбрим хоп едно късо от 1,6067.........с дългото сами се досещате какво се случи
Каквото ще да се случва
Имам сигнал и времето не е от значение. При нас може да е 20ч, но в Калифорния още смилат закуската
Моите сделки не са с очаквания ден за ден. Читавите печалби ще дойдат едва след третата седмица на тренд, мдаааааа![]()
99 точки взех и удължих от 1,5968
Малко, много малко! Но най-доброто предстои![]()
Яна (19-11-2014)
Интересна Ти е теорията.Изключително ненадеждно е да правиш анализ директно върху графиката на тези два кроса - те просто нямат самостоятелен живот.
----------
Какво като нямат самостоятелен живот? Логиката на техническия анализ е базирана върху напрежения и повтаряемост най-общо казано и когато двойката е по-шавлива би трябвало да подчертава ситуацията. За стоповете съм напълно съгласен.
Късо от 1,5692..............по-късно ще ви информирам на колко ме е забърсало..........пак
(под секрет да ви информирам, че дарих 273 точки от предходното дълго, да не казвате на никого и да не правите така
)
Последна редакция от D-12 : 21-11-2014 на 16:23
аз вече чак другата седмица ще го мисля,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,