Здравейте, приятели!
Започвам тази нова авторска рубрика "Споделено от очевидци" с голямо желание и амбиция. В момента определено не съм пример за успешен трейдър!
В никакъв случай! Дори може да се каже, че палавото махало на моята форекс кариера е в крайно положение на отрицателната скала. Обаче съм видял неща,
за които малцина занимаващи се с валутна търговия могат само да мечтаят. На теория всеки е чувал и чел за много форекс явления и си мисли, че е "подкован"
със знания да ги избегне. Дали? Моята скромна личност не си пада по теорията, а се хвърля с главата надолу в практиката. Това си има и своите плюсове и повечко
минуси - за мен и моята сметка, основно!
Натрупаните впечатления и наблюдения са безценни, изключително богата информация и биха помогнали на начинаещите, напредналите и дори на специалистите да
видят отвъд заблудите и митовете. Само попитайте и ще ви се отговори от първа ръка единствено пострадало лице. Няма "той каза", "така пише", "чувал съм да твърдят"....
......при мен всичко е преживяно и преосмислено! Българският народ мъдро е казал - "Не питай старило, а питай патило!" Сега това Ви се предлага съвсем достъпно и
най-важното - напълно безплатно!
Започваме с Автоматичното затваряне или на брокерски език - Stop Out! Обяснявам - имате поръчка без стоп, която се развива неблагоприятно и поглъща значителна
част от парите в сметката ви! Брокерът се е погрижил да не излезете на минус и дори да Ви останат някакви минимални средства - 10%, 20%, 30%, дори се стига до 80%
от наличния акаунт. Последното е рядкост и обикновено касае отпуснати средства като бонус. Тук веднага искам да спомена напълно погрешното използване на понятието
"марджин кол" или любими трейдърски жаргони като "колец", "удари ме кола" и тем подобни. Специално за явлението "марджин кол" ще се спра в друг раздел на моята
рубрика и затова сега само маркирам, че е грешка да се позва като заместител на Автоматичното затваряне. Толкова като встъпление. Сега ще е интересно да се включат
и други гледни точки на потърпевши, за да развием дискусия и споделим опит относно неприятното, но пък изключително полезното явление Stop Out.
----------
Сигурно ще се окаже, че аз съм единственият виждал явлението Stop Out на живо.
Почти съм сигурен!