Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не е необходимо да угаждаш на нищо друго освен на собствените си принципи...
Колкото и егоистично да звучи, но ако се замисли човек, даже не е егоистично, защото ако човек сам себе си уважава, тогава и другите ще го уважават![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Човек уважава себе си когато е направил и постигнал нещо с което може да се гордее. И никак не е егоистично това.Колкото и егоистично да звучи, но ако се замисли човек, даже не е егоистично, защото ако човек сам себе си уважава, тогава и другите ще го уважават
И на мен не ми звучи никак егоистично ,даже ми напомни за книгата на Стивън Кови - 7-те навика на високо ефективните хора ...та там той говори точно затова,че за да си уравновесен и стабилен и щастлив като личност трябва да живееш на здраво стъпил на принципите си,които да са ти център на живота.
Да уважаваме принципите си - тоя рефрен си повтаряте тук. ОК. Ми ако принципите ни са лоши - какво правим? Хубаво ние ще си ги уважаваме, но ако тези принципи накърняват нечии чужди принципи и/или интереси, мислите ли че този някой ще тръгне да ни уважава?Даже ние да пращим от себеуважение.
Ненапразно е казано - дай, за да получиш - няма как да се получат нещата иначе. Това май никак не звучи егоистично..... как можах да го изрека - май никак не е модерно.
![]()
Последна редакция от Eli2356 : 18-02-2014 на 20:35
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Bibco (19-02-2014)
Е повярвай ми определено не говоря за такива принципи,които накърняват другите... ако прочетеш книжката ще ме разбереш още по-добре(препоръчвам ти я,ако вече не си я чела)
Tази книжка се обсъждаше тук някъде тия дни - ето нещо синтезирано от нея.
Разбирам, че ти нямаше предвид точно егоистични принципи, но последващите мнения нещо много на егоизъм взеха да го избиват, което вече не е в реда на нещата според мен. Не става дума и да робуваме на чужди мнения и възгледи - това вече е другата голяма глупост в другата крайност.
Аз пък мисля, че разликата между алчност и амбиция е твърде тънка, ако въобще я има.![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Да,много е тънка и съм сигурна че човек може и да не разбере кога е преминал границата.
Eli2356 (18-02-2014)
здравей
Аз трудно чета , лекаря ми каза да не се товаря , предвид всекидневният стрес на който съм подложен.
Би ли била така добра да ми я разкажеш ? или ти такива номера не изпълняваш ?![]()
Последна редакция от noreason : 18-02-2014 на 23:01
Аз съм до средата.. и не бих ти я разказала,това не е история или приказка ...губи се смисъла,прочети я сам ,само така би ти била полезна ... и по принцип не"изпълнявам номера" ,не съм от цирк ,нито съм дом.любимец![]()
noreason (18-02-2014)