• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Форекс за начинаещи
    • Печалби с малък размер? При това редовни! Част 2

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Печалби с малък размер? При това редовни! Част 2

+ Отговор в тема
    Страница 25 от 26 ПървиПърви Предишно ... 15 23 24 25 26 Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 241 до 250 от общо 258
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 08-02-2023 18:04 #241 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Zagorka
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Zagorka не е на линия
      Маркет мейкър
      Не е зададено настроение

Моля, изберете категория: - Откажи
      Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Аватара на Zagorka
      Град
      Стара Загора
      Начислени плащания
      2,416.67 USD
      Благодарности
      1 425
      Благодарили са му 8 605 Пъти в
      2 614 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Аз съм много скептичен към такъв вид търговия. Или купуваш, или продаваш. Това си е спекула, която не си заслужава. В дългосрочен период е губеща стратегия. Така ги виждам нещата. Но друго си е да се тества в реални условия. Да си призная и аз съм пробвал няколко пъти така да пусна две насрещни и после да ги затварям, но явно периодът е от голямо значение, защото аз успех нямах.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Всяка минута много търговци печелят. Присъединете се към нас! Открийте сметка в ИнстаФорекс.

2. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    3. 08-02-2023 18:49 #242 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 875 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Аз пък виждам как може да проработи подобен план, но от друга страна не виждам смисъл от него с оглед трудност на изпълнение/резултати. Прекалено технична и математически базирана става търговията, което не винаги е предимство, както и качествата на брокера и периодите, в които ще е активен робота предполагам ще имат критично значение. Но това трудно може да се нарече търговия БЕЗ стоп, реално насрещните позиции и последващото управление на паралелните позиции са, или могат да бъдат, почти същото нещо като да имаш стоп.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Лесно е да започнете да работите на Форекс пазара! Открийте сметка в ИнстаФорекс и се уверете сами!

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

4. Следните 3 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

minkov (08-02-2023), balcon (09-02-2023), Kapitan Salam (09-02-2023)

5. 08-02-2023 21:27 #243 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      Благодарили са му 45 404 Пъти в
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от 100 Виж мнението
      Аз пък виждам как може да проработи подобен план, но от друга страна не виждам смисъл от него с оглед трудност на изпълнение/резултати. Прекалено технична и математически базирана става търговията, което не винаги е предимство, както и качествата на брокера и периодите, в които ще е активен робота предполагам ще имат критично значение. Но това трудно може да се нарече търговия БЕЗ стоп, реално насрещните позиции и последващото управление на паралелните позиции са, или могат да бъдат, почти същото нещо като да имаш стоп.
      Всъщност никак не е сложно нито технически нито има кой знае каква математика.
      Ако започваш от нулата естествено ще е малко по-сложно, но ако имаш натрупана вече някаква база от стратегии е сравнително елементарно да се формулира идеята и да се доведе до тестов вариант.
      Аз имам пуснати в тестов режим (реална сметка със сравнително малка сума) няколко такива бота - работят от началото на годината - до сега се представят според очакванията и горе долу потвърждават резултатите от бектестовете.
      Та каква е общата идея:
      По принцип трябва да имаш някаква стратегия която е печеливша - аз имам няколко такива и идеята се оформи когато разсъждавах над въпроса как да увелича ефективноста им, т.е. да носят повече печалби.
      Добре е стратегията да има като общ брой повече печеливши отколкото губещи сделки или поне да са около 50:50. Също така е добре стопа и лимита да са сравнително отдалечени от точката за вход. Неприложимо е и не работи на стратегии с 10-20 пипа стоп и 20-30 пипа лимит.
      Принципно колкото и печеливша да е една стратегия никога не става така, че още с входа да тръгне в правилната посока позицията - винаги има някакъв период на ДД на конкретната позиция. От там нататък развитието е или стоп или се връща обратно и стига лимита. Разстоянието от хвода до лимита се разделя на части - на колко части зависи от това какво е разстоянието от входната точка до стопа. Принципно във всяка точка преди стопа по базовата стратегия входа е валиден, което значи, че можем да добавяме към първоначалната позиция при достигане на всяко ниво опредлеено при разделяне на части разстоянието до стопа.
      Съответно се определя и лимит общ за всичките отворени позиции.
      Ако в този момент се появи и сигнал за обратна позиция се отваря и тя и се изгражда грид и в обратната посока.
      При достигане на определения лимит се затварят всички позиции.
      На оптимизация се подлагат както разстоянията за отваряне на нова позиция, така и лимита на общо отворените позиции, отделно от това се оптимизира и максималния брой отворени позиции в една посока.
      Горе долу това е идеята - месец и нещо работи, дали ще работи още дълго - времето ще покаже. Отделил съм едни 1000 долара за да разбера. Според тестовете и очакванията трябва до края на годината четирите работещи бота да удвоят сметката, освен ако не я фалират де. Ако се случи да я удвоят значи си струва труда.

Одобрена

Търгувайте комфортно! Преминете към ИнстаФорекс и печелете пари от дома си.

6. Следните 8 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

balcon (09-02-2023), 100 (09-02-2023), Нерегистриран (5), Kapitan Salam (09-02-2023)

7. 09-02-2023 08:37 #244 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      Принципно колкото и печеливша да е една стратегия никога не става така, че още с входа да тръгне в правилната посока позицията - винаги има някакъв период на ДД на конкретната позиция. От там нататък развитието е или стоп или се връща обратно и стига лимита.
      Да, такава е ситуацията и при стандартната ръчна търговия, нямам точна статистика, но грубо 70% от лимитите първо връщат. Една друга статистика, която може би може да се позлва, е че 90% от позициите, които стигат почти до стоп са стоп дори и да върнат до нула или някаква печалба временно. Това е нещо, което бих желал да автоматизирам макар да не ми пречи особено за момента. Има доста такива статисически значими момента, които изглеждат абсолютно сигурни, но трябва и да се внимава в друга насока винаги - от опит знам, че опитите да се оптимизира прекалено много системата уж тръгват да работят, но в един момент всъщност се появява обратния ефект. Сравнително малък брой идеи от този тип се задържат, а и всъщност като се замисля и ефекта не е чак толкова голям колкото очакваш предварително. Много е малък възможния дългосрочен едж на всички пазари и общо взето няма начин да се заобиколи това ограничение...
      неприложимо е и не работи на стратегии с 10-20 пипа стоп и 20-30 пипа лимит.
      Това ми беше първата мисъл, колко големи позиици би изисквала подобна стратегия. Над 20 пипса логично и то при подходящ брокер, но какво правим с проблема 30+ и пренасяне на позиции за следващия ден? Теста до момента достатъчно дълъг и с достатъчно примери ли е за да се отчете този момент? Или може би има правило да се затваря вечер около 10-11ч?
      Доколкото разбирам риска не е особено голям в предвид броя позиции и разумните годишни цели, но все пак понякога има периоди, в които се насъбират доста глупави моменти един до друг

А от интерес ако запитам...тази грид система всъщност дава ли по-добри резултати (поне на бактест) от всички стандартни, които са търгувани преди това? С други думи в какво се състои икушаващия фактор да се търгува това пред нещо по-стандартно и нещо, което вече е разработено и върви от години предполагам? Разпределяне на капитал? Яйцата в различни кошници? Страничен ксперимент?

Одобрена

ИнстаФорекс е надежден наръчник за света на финансите и инвестициите.

8. Следният потребител изказва благодарност на 100 за полезния пост:

Kapitan Salam (09-02-2023)

9. 09-02-2023 10:51 #245 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Това всъщност е обратното на типичното поведение на новите трейдъри - бързо затваряне на печелившите позиции и чакене до последно на губещите. Бих предположил, че са някакви късметлийски позииции с малък обем обаче, в което няма много хляб. С други думи нито ще спечелиш някакви значими като абсолютна стойност суми, нито имаш нещо дългосрочно устойчиво (или може би дори не и краткосрочно?)
      Не само липсата на стоп показва, че не си наясно защо си на пазара. Липсата на конкретна цел и изказвания от типа "очаквам позицията да се развие в моя полза" също говорят за това, че не е ясно защо е отворена тази позиция
      Факт е, че вече си научих урока и се старая да не бързам да затварям своите сделки като става дума и за печелившите и за губещите. Така се получава, защото натрупах горчив опит и се опитвам да се справя с една моя ахилесова пета, а именно с липсата на достатъчно търпение. А иначе си познал, че сделките са с малки обеми, но това не е по мое желание, а просто се дължи на ограничените ми финансови възможности. Ако ме питаш дали си тествам стратегиите за търгуване мога да ти кажа, че го правя в движение на реална сметка и може би това не е най-добрата идея. Иначе нямам проблеми с математиката, защото ми е силна дисциплина още от ученическите години (ако изключим геометрията, но тя май няма връзка с форекса). Търсенето на големи движения във валутната търговия не е лош подход и калява някой мои качества като търпението например, но за съжаление при рейнджов пазар този подход не работи. Имах красноречив случай с една валутна двойка, в която присъства японската йена, където бях на около 140 пипса печалба и в крайна сметка поръчката ми се затвори на минус един пипс. Имах плюсов стоп, но се получи слипидж срещу мене и затова регистрирах загуба. Това беше крайно неприятен момент, но поне си извадих изводите и вече местя плюсовите стопове доста по-близо до текушата цена. Не мога да разбера логиката на хората, които смятат, че липсата на стопове е показател за каквото и да е. Много добре знам защо се занимавам с търговия на валутния пазар и мисля, че вече съм го споделял поне няколко пъти. Ясно е, че всеки трейдър иска да спечели пари от форекс и това е водещата причина да търгува на валутния пазар или аз поне така си мисля. Ако има хора с друга мотивация да се занимавам с форекс нека я споделят тук. А всяка позиция се отваря с ясната цел и идея да тръгне на плюс и да донесе печалба и то колкото се може повече. Аз поне не знам как да го кажа по друг начин освен, че очакванията ми са позицията да се развие в моя полза. Гледал съм предварително графиката и съм си направил анализите, че това е възможно, но ако съм сбъркал давам стоп и както се казва продължаваме напред.

Одобрена

ИнстаФорекс - прилична печалба, комфортни условия.

10. Следните 4 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (4)

11. 09-02-2023 11:39 #246 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      А от интерес ако запитам...тази грид система всъщност дава ли по-добри резултати (поне на бактест) от всички стандартни, които са търгувани преди това? С други думи в какво се състои икушаващия фактор да се търгува това пред нещо по-стандартно и нещо, което вече е разработено и върви от години предполагам? Разпределяне на капитал? Яйцата в различни кошници? Страничен ксперимент?
      Дава нормални резултати - малко по-добри от стандартната стратегия, не от всички, а от основната стратегия на която е базирана.
      Каква е целта - да се търгува повече и да се печели повече.
      От около година и половина се опитвам да разширявам бизнеса с повече капитал и повече стратегии и няма изкушаващ фактор да се търгува вместо нещо друго, а то всъщност другото си върви и това е следващото.
      Точно за разпределение на капитал става въпрос. Когато решаваш да увеличиш бизнеса има два варианта - или да увелича обемите на съществуващото или да търся още нещ - е аз реших да тръгна по втория път, т.е. разширението да е за сметка на нещо ново. Горе долу това е. Иначе наистина няма причина да изоставиш нещо печелившо и да търсиш друго такова.
      Като цяло аз постоянно се занимавам с търсене на нови начини и методи за генериране на печалби. Точно и затова съм се ориентирал към алготрейдинг, защото докато ботовете си работят аз вместо да се зверя в графиките мога да си се занимавам с нещо по-интересно, като търсене на нови работещи стратегии.
      Та резултатите от тези ми занимания са тези грид ботове.
      Та идеята е, че вместо да увеличавам обемите на съществуващите и работещи стратегии, търся нови такива които да работят и мисля, че това е по-малко рисковото начинание, защото принципно всяка стратегия е по-вероятно по някое време да се издъни, отколкото да продължи да работи вечно но при наличието на повече работеши стратегии вероятноста всичко да се сбози едновременно е много малко вероятно. Времето ще покаже дали съм прав. А и предната година беше доста благодарна откъм печалби мога да си позволя малко рисков капитал за експерименти.

Одобрена

Прилични печалби с ИнстаФорекс.

12. Следните 12 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

100 (09-02-2023), Нерегистриран (9), balcon (09-02-2023), Kapitan Salam (09-02-2023)

13. 09-02-2023 12:03 #247 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Точно за разпределение на капитал става въпрос. Когато решаваш да увеличиш бизнеса има два варианта - или да увелича обемите на съществуващото или да търся още нещ - е аз реших да тръгна по втория път, т.е. разширението да е за сметка на нещо ново. Горе долу това е. Иначе наистина няма причина да изоставиш нещо печелившо и да търсиш друго такова.
      Аз съм по-скоро за. Бих го правил ако имам възможността....и всъщност вече го правя макар да търгувам ръчно. Общо взето идеят двата акаунта да са еднакво натоварени и системите да имат общо като възможности и риск е супер идея, особено и когато са автоматизирани нещата. Пренасочването на капитал е едно, разпределянето е друго, тук въпроса би стоял само в това, че подобен тип търговия със сигурност ще изисква едни 6месеца наживо за броене на пилците, а предишния план предполагаемо вече е в действие и пилците са преброени.
      Логикта че с повече методи трбява да е възможна повече стабилност на теория е абсолютно така, на практика може би пак, но всъщност потвържденията не са особено много. Аз лично търгувам 3 инструмента и това е другия вариант за диверсификация нали.....та ако направя една статистика годината на един инструмент и на трите общо мисля че разликата в кривата на акаунта няма да е особено значима, ДД ще е подобен, р:р също. Но в никой случай няма да е по-зле, малко по-добре по-скоро да, но по-зле няма шанс ако приравним към брой позиции. В момента допълнителното нещо, което търгувм в интерес на истината последните 3 месеца доста добре комплементира основното, дано всичко е наред и занапред понеже в тази концепсия виждам най-голям шанс за подобрение/растеж.

Между другото за какъв годишен или месечен брой позиции говорим? Също колко паралелни позиции са възможни или си виждал да стават често?

Печелете пари бързо чрез търговия, изберете ИнстаФорекс..

14. Следните 3 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

Kapitan Salam (09-02-2023), Нерегистриран (2)

15. 09-02-2023 13:20 #248 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Аз съм по-скоро за. Бих го правил ако имам възможността....и всъщност вече го правя макар да търгувам ръчно. Общо взето идеят двата акаунта да са еднакво натоварени и системите да имат общо като възможности и риск е супер идея, особено и когато са автоматизирани нещата. Пренасочването на капитал е едно, разпределянето е друго, тук въпроса би стоял само в това, че подобен тип търговия със сигурност ще изисква едни 6месеца наживо за броене на пилците, а предишния план предполагаемо вече е в действие и пилците са преброени.
      Логикта че с повече методи трбява да е възможна повече стабилност на теория е абсолютно така, на практика може би пак, но всъщност потвържденията не са особено много. Аз лично търгувам 3 инструмента и това е другия вариант за диверсификация нали.....та ако направя една статистика годината на един инструмент и на трите общо мисля че разликата в кривата на акаунта няма да е особено значима, ДД ще е подобен, р:р също. Но в никой случай няма да е по-зле, малко по-добре по-скоро да, но по-зле няма шанс ако приравним към брой позиции. В момента допълнителното нещо, което търгувм в интерес на истината последните 3 месеца доста добре комплементира основното, дано всичко е наред и занапред понеже в тази концепсия виждам най-голям шанс за подобрение/растеж.

Между другото за какъв годишен или месечен брой позиции говорим? Също колко паралелни позиции са възможни или си виждал да стават често?
      Най-общо за много позиции говорим - не съм ги броил но са стотици на месец - за момента се търгуват 5 инструмента и затова позициите са много. На тестовете отделен инструмент достига до 8-10 позиции едновременно. За месец чак до там не са стигали, но по 4-5 позиции се случват от време на време, обикновено 3-4. Но те тези 8-10 позиции на тестовете в повечето случаи са частично хеджирани - примерно 5 купува 3 продава или нещо подобно. На реална сметка за месец и нещо са се появили само 2 или три пъти по една обратна позиция.
      Съгласен съм, че трябва време на реал да се види дали има смисъл. Те и затова сега работят на малък акаунт - рално са по 250 долара на инструмент и с минимален обем. Ако се потвърдят тестовете до края на годината трябва да удвоят акаунта и ако това стане ще си заслужат малко повече капитал и съответно по-големи обеми. За сега не бързам за никъде, има време да изчакам резултата.
      Между временно напоследък съм много богат от към идеи и мисля да продължавам да работя по въпроса. Целата в крайна сметка е да се натрупат достатъчно ботове по възможност без много голяма корелация помежду си, които да работят докато аз се излежавам на плажа. Размечтах се нещо...
      Та така де, варианта с обемите винаги може да се реализира, ако другото не се получава. За сега ще я карам така. Като цяло целта е да се получи пълна диверсификация, да направя едно стабилно портфолио и да си го гледам как работи.

Одобрена

Допълнителни печалби с ИнстаФорекс

16. Следните 3 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

100 (09-02-2023), balcon (09-02-2023), Kapitan Salam (09-02-2023)

17. 09-02-2023 16:15 #249 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      balcon
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      balcon не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите Аватара на balcon
      Начислени плащания
      1,652.35 USD
      Благодарности
      8 527
      Благодарили са му 14 261 Пъти в
      3 218 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      За да бъде успешна и гъвкава една автоматизирана система, особено такава, която се предполага, че ще се търси малка печалба от няколко отворени позиции е необходимо да се подбере правилен робот, който да следи и затваря при нужда или според зададени параметри всички или само определени позиции. Той трябва да има опция да следи всички отворени позиции (салдото на цялата сметка), всички позиции само на една графика, или всички позиции с определен magic номер.
      Много внимателно трябва да се подбере брокер с минимален спред и суап, тъй като има ситуации на пазара, в които позициите "залежават" по няколко дена и е напълно възможно суапа "да изяде" зададената малка печалба.
      Възможно е да заредим експерт със стандартна стратегия - например Parabolic SAR или RSI на М5 на шестте най-популярни графики с USD. Само за няколко часа ще имаме шест отворени позиции. Те няма да имат стоп или TP. Идеята е, след като позициите се "повъртят" две от тях да са на малка загуба, две-три да циклят и поне една да е на стабилна печалба, която да компенсира загубите на останалите. Възможно и пожелателно е малка печалба да има и при само три/четири отворени позиции. Първият експерт си е свършил работата - отворил е всички възможни шест позиции. Друг експерт ги следи и затваря по зададен от нас параметър. Може да се търси печалба около $1 на цикъл от шест отворени позиции. Възможно е да се търси и съвсем минимална печалба - около $0.10, като целта тук е да се трупа бройка затворени позиции с минимален профит, а реално се търси печалба от рибейт, но за целта трябва да подберем търпелив брокер.
      Възможно е да се заложи на корелацията или липсата на такава при определени валутни двойки. Две едновременно отворени позиции buy NZD/USD и sell AUD/USD би трябвало да се компенсират една друга без да трупат голям дроудаун, но винаги настъпва момент, когато салдото от двете позиции излиза на малък плюс и имаме шанс да затворим, но преди да случи това може да минат от няколко часа до няколко дена.
      За да не се ограничаваме само с една стратегия, която може да отнеме няколко дена докато бъде завършена, е препоръчително за всяка една отделна стратегия да използваме отделен magic номер. За всяка отделна стратегия зареждаме един и същ "следящо-затварящ" експерт, но на отделна графика, за предпочитане eurusd, тъй като информацията за експерта се опреснява на всеки тик, а eurusd се движи дори и през малките часове на денонощието.
      Възможно е за всяка една отделна стъпка от стратегията - отваряне, евентуално осредняване/хеджиране (грид) и затваряне, да се ползва отделен безплатен експерт. Трудно ще намерим експерт с готова стратегия, който да печели поне на тестове и да е безплатен.
      Последна редакция от balcon : 09-02-2023 на 16:21
      ... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
      Одобрена
      NZDUSD Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Парите работят за вас: открийте сметка в ИнстаФорекс и печелете!

18. Следните 6 потребители изказват благодарности на balcon за полезния пост:

Нерегистриран (5), minkov (09-02-2023)

19. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    20. 09-02-2023 21:15 #250 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от balcon Виж мнението
      Много внимателно трябва да се подбере брокер с минимален спред и суап, тъй като има ситуации на пазара, в които позициите "залежават" по няколко дена и е напълно възможно суапа "да изяде" зададената малка печалба.
      а реално се търси печалба от рибейт
      Няма такава екстра като брокер с минимален спред и рибейт - несъвместими са двете. Рибейт дават брокерите, който работят с голям спред. Ако е малък спреда от къде да дойде този рибейт. И въобще идеята да не се печели от самия трейд, а от нещо покрай него каквото е рибейта е мисия невъзможна.
      Въобще идеята да се търси идеалния брокер е също мисия невъзможна - такъв просто няма. Приемливо е да се търси брокер, чиито условия са подходящи за конкретната стратегия и лошите му страни не пречат на стратегията или поне не пречат много.

Може да се търси печалба около $1 на цикъл от шест отворени позиции. Възможно е да се търси и съвсем минимална печалба - около $0.10
      Определянето на печалбата в долари съшо не е много коректно, защото то зависи от капитала с който търгуваш - представи си да имаш сметка с 10-20К примерно и да търсиш по 50-60 цента от позиция - много време ще чакаш докато получиш смислена спрямо капитала печалба.

Възможно е да заредим експерт със стандартна стратегия - например Parabolic SAR или RSI на М5 на шестте най-популярни графики с USD. Само за няколко часа ще имаме шест отворени позиции.
      Със същия успех може да отвориш и без никакъв експерт по една позиция на всеки от шесте инструмента. Такава стандартна стртегия с 1-2 индикатора печеливша няма, което ще рече, че отворените от нея сделки ще са чист късмет, което пък от своя страна въобще обезсмисля ползването на бот за тази работа. Само ще си товариш компютъра да го търкаля този бот.

Възможно е за всяка една отделна стъпка от стратегията - отваряне, евентуално осредняване/хеджиране (грид) и затваряне, да се ползва отделен безплатен експерт. Трудно ще намерим експерт с готова стратегия, който да печели поне на тестове и да е безплатен.
      А най-добре е да се положат малко усилия - наистина са малко, за да се научи човек сам да си прави ботовете и тогава няма да му се налага да търси нещо дето го няма или да прави компромиси с част от идеите си само защото бота дето намерил не прави точно това което иска. А такъв бот дето да прави всичко което искаш съм сигурен, че няма да се намери готов.

тъй като информацията за експерта се опреснява на всеки тик, а eurusd се движи дори и през малките часове на денонощието
      А при реализацията на моите идеи това да работи бота на всеки тик се оказа първо голям проблем и после след редица тестове в опит да се реши проблема се оказа и съвсем безсмислено.
      Та какъв е проблема - който работи ръчно или с един бот вероятно почти няма да се сблъска с този проблем, но ако работят 4-5 бота на един акаунт неминуемо ще стигне до него ако ботовете работят на всеки тик.
      Оказа се, че МТ4 има изготвен някакъв стандарт за добри практики при програмирането на ботове - обръщенията към сървъра трябва според стандарта на брокера за един акаунт не било препоръчително да са повече от 2000 за 24 часа. При работа на всеки тик това число от 2000 ще го достигнеш още към обяд. Поне аз на третия ден след като пуснах 5 бота на един акаунт получих любезно писмо от брокера, че те даже били направили компромис и вдигнали нивото до 3000 запитвания към сървъра, ама моите били към 15К за 24 и ако я карам така ще бъдат принудени да ми спрат акаунта, защото ботовете ми не отговаряли на изискванията за добри практики.
      Всъщност моите ботове реално работят само при отваряне на нов бар и е съвсем безсмислено да се въртят на всеки тик, но така или иначе понеже не подозирах за този проблем бяха програмирани да проверяват на всеки тик дали има нов бар - е наложи се малка корекция на ботовете и от тогава няма проблем.

А по принцип идеята един бот да се меша в позиции отворени от друг бот може да доведе до голяма каша и да обърка логиката на всичко. Това даже и аз мога да ти го кажа - много лоша практика при програмирането на ботове е идеята няколко бота да работят върху един и същ магик номер

Одобрена
      EURUSD Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Увеличете доходите си в партньорство с ИнстаФорекс.

21. Следните 8 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Нерегистриран (5), balcon (10-02-2023), batDancho (10-02-2023), 100 (10-02-2023)

+ Отговор в тема
    Страница 25 от 26 ПървиПърви Предишно ... 15 23 24 25 26 Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Форекс за начинаещи   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти