Ако на истина вярваш, че 90% са неграмотни и не образовани в България значи си израсъл в гетоТо у милата рОдина всеки сульо си мисли , че заслужава илядо лефа , че и нагоре. Най-показателно беше едно предаване на Карбовски преди няколко години. Един тюфлек от Смолян ревеше , че не му плащат достатъчно , а той преценявал , че трябва да му плащат поне 1200-1500 лева. Карбовски го пита умее ли нещо , има ли професия . Батката вика не нищо не умея, професия нямам ама ме мачкат и не ми плащат подобаващои такива са 90% ако не и повече от бачкаторите в БГ
Всеки човек в тази страна има някакви умения и заслужава доход с които да си покрива нуждите на себе си и семейството си.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Това малко комунистическо...
Едно време имаше един комунистически девиз "От всекиму според възможностите, на всекиго според нуждите" - ама до никъде не я докара държавата с това правило.
Всъщност всеки заслужава точно толкова, колкото е изработил и нито стотинка повече
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
И още едно необходимо условие: Социалните помощи да не са разхищават безогледно!Това малко комунистическо...
Едно време имаше един комунистически девиз "От всекиму според възможностите, на всекиго според нуждите" - ама до никъде не я докара държавата с това правило.
Всъщност всеки заслужава точно толкова, колкото е изработил и нито стотинка повече
Значи предлагаш хората в не равнопоставено положение да бъдат екзекутираниТова малко комунистическо...
Всъщност всеки заслужава точно толкова, колкото е изработил и нито стотинка повече![]()
Възрастните? тях какво да ги правим? и тях ли до стената???
Обясни ми по подробно как го виждаш???
Koй колко изработва го определя работодател,и ако го няма ограничението на минималната заплата,много хора няма да получат и нея ,не защото не са я изработили,а защото работодателя така си е решил да им плаща наполовина примерно.Някои и сега така си плащат с договори на половин работен ден.Това си е масова практика в по малките градове.Това малко комунистическо...
----------
Абе пабло,кой го е карал да осакатява или да остарява,мятаме ги за сапун с повече аромати и готово.Много скъпо е така до стената,за сиромашките работодатели няма да останат средства да платят увеличението на заплатите.
hanuman Определено някои хора в тази тема имат такова мисленетова много не ме изненадва щото този ми се разпъваше и баз хванахме, че долар йена ще остане под 110 тази година
![]()
Тая работа с осигуряването на минимална заплата и на половин работен ден не става без съучастието на работника- като не иска никой не го е накарал насила да се съгласява,тая работа да не е единствената примерно.
Самото мислене чакам да ми дадат такава заплата е погрешно и вредно- така сума ти народ си умира в чакане.При безработица , неконкурентноспособните на трудовия пазар или остават извън борда или си намират измислени работодатели
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Ти живееш в некъв свой измислен свят.А в България 90 % от работната ръка е неграмотна и нискоквалифицирана и със самочувствие надхвърлящо стотици пъти реалните им възможности. Едва ли ще ме разбереш щото си прост наемник като повечето и никога не ти се е налагало да плащаш заплата ...
PS Грамотни сме нашето поколение, над 40 . 90% от българите под 35 са изключително неграмотни. Ти си жив пример. Прочети си поста към мен и сам си открий правописните и пунктуационни грешки![]()
Последна редакция от wannabe : 26-11-2014 на 09:56
Ми да ти обясня.
Първо аз никъде не съм писал за хора в неравнопоставено положение, възрастни хора и др. подобни - писах за реално работещите
Никъде не съм казал, че някой трябва да е до стената.
От друга страна има много ефективно решение за тези които искат да я карат на помощи за безработни - един безработен получава от борсата между 160 и 400 лв. обезщетение - вместо да го получава като безработен е добре да му се осигури работа - елементарното - пълно е с градинки и тротоари - на всеки му се зачислява по един такъв обществен обект и да се грижи за него за което да му се плаща, щото то и сега му се плаща. ама не прави нищо, така ще си заработи полагаемото му се.
Преди десетина години имаше опит да се направи нещо в тази посока - казваше се програмата от безработица към обществена заетост - някъде по време на правителството на цяря - до никъде не стигна, щото се оказа, че никой не иска да работи, всеки иска само да получава и даже имаше цигански бунтове срещу инициативата
----------
А за възрастните, инвалидите и болните съм убеден, че държавата трябва да се погрижи подобаващо ама не се получава - лимузините на народните представители са по-важни, а с тези пари за лимузините може да се осигури издръжка на всички домове за сираци в страната ама онези тюфлеци в нар. събрание хич не ги интересува това.
Грамотността би трябвало да се подразбира , нещо задължително което трябва да притежаваш, но само защото си грамотен никой няма да ти даде пари, но ако не си само може да е в ущърб на търсещия работа.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark