Ха Ха Защо тогава първи работодателите започват да нарушават договора???Мързеливия и мърляча си е такъв навсякъде и винаги, ... и 100К да му дават - все тая .... Ако човек е читав, знае си цената, държи си на името и си цени времето никога няма и през ум да му мине подобна дивотия, ... той ми плаща малко - аз пък за да му го върна ще се скатавам, колкото мога, .... упражнение за малоумници ...
Като си се хващал на хорото би трябвало да си запознат с условията на играта и си длъжен да си изпълняваш ангажиментите от твоя страна, ... ако са променили правилата и новите не те устройват - просто си тръгваш, ... ама това е само при условие, че си читав ...
Аз си работя добре и съм коректен до като и те са коректни - обикновено това е 10-15 дни и почват да правят цигании.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Същото се отнася и за тумбаците.
.................................................. .................
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ами щото толкова стават за такива, въпрос на потенциал, ... затова ... От програмиран за изпълнител по рождение, няма как да стане нещо друго ...![]()
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
Интересно ми е какво се разбира под нарушаване на договора,защото служителя освен права има и ЗАДЪЛЖЕНИЯ
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
"Тумбак" си си подбрал, "тумбак" ще ти бачка, ... никой не ти е крив ...
----------
Да получава навреме голяма заплата ...........................![]()
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
L1914 (25-11-2014)
Да те задържа след работно време което разбира се не се заплаща.
Да те натоварва с допълнителна работа която не е обект на първоначалният договор-отново без да се заплаща.
Това са най честите нарушения.
Много ти е ниска самооценката - 1000 лв. не е ли малко за сериозна работа и сериозни резултати?Ако ми дадат 1000 лв ще работя /няма да е сезонно - в търсене на забавления по Сл. Бряг/ сега ми викат ела да работиш но ако ги попиташ за заплата даже им звучи обидно.
----------
ЗНачи процеса изглежда така:
Работодателя трябва да осигури работа на работника в продължение на 8 часа,проблем на работодателя е така да органзиира процеса, че работнука наистина да трябва да работи 8 часа за да свърши възложената му работа.
Работника съответно трябва да свършва възложената му от работодателя работа и достатъчно добро качество
В края на месеца единия има задължение да плати а другия има право да си получи договорената запалата.
Ако работника е стоял защото не му е осигурена работа - пак трябва да си поолучи договореното, ако работника не е свършил възложената му работа, работодателя не е длъжен да плати договореното
Ако след края на месеца някой от двамата е недоволен, работника си отива
Ако някой не е доволен от договореното може да поиска промяна, ако някоя от страните не е съгласна пак работника си отива
Това е.
Няма такива екстри като социални, моциални и др. подобни глупости в реалния бизнес
Трябва да се бачка
Звездолин (25-11-2014)
То у милата рОдина всеки сульо си мисли , че заслужава илядо лефа , че и нагоре. Най-показателно беше едно предаване на Карбовски преди няколко години. Един тюфлек от Смолян ревеше , че не му плащат достатъчно , а той преценявал , че трябва да му плащат поне 1200-1500 лева. Карбовски го пита умее ли нещо , има ли професия . Батката вика не нищо не умея, професия нямам ама ме мачкат и не ми плащат подобаващои такива са 90% ако не и повече от бачкаторите в БГ
![]()
Звездолин (25-11-2014)
Такива как да ги нарека нискоквалифицирани кадри с лопати да ги ринеш и са лесно заменяеми, ама как да им го обясниш.И другия вариант само мрънкаме ама недай си боже работодаетля да тръгне да ги маха се хващат като удавник за сламка за работа дето уж не искат.
Далеч съм от мисълта че няма некоректни работодатели, но като цяло съм забелязала че някак се надушват кофти работници с некоректни работодатели
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Един баща имат, ... вторите са опаричили се по стечение на съдбата екземпляри от първите ...Такива как да ги нарека нискоквалифицирани кадри с лопати да ги ринеш и са лесно заменяеми, ама как да им го обясниш.И другия вариант само мрънкаме ама недай си боже работодаетля да тръгне да ги маха се хващат като удавник за сламка за работа дето уж не искат.
Далеч съм от мисълта че няма некоректни работодатели, но като цяло съм забелязала че някак се надушват кофти работници с некоректни работодатели![]()