Да ама то главно мисля че новините може да се търгуват само с отложени поръчки и някои на ръка ама то в повечето случаи неможеш да смогнеш да влезеш в поръчка и ако се опиташ да влезеш то вече е късно.Лихвените нива са един от икономическите индикаторите,следят се само на централните банки .Публикуват ги винаги в икономическите календари, независимо откъде го гледаш, сутрин си следя да видя по някой такъв кога какво ще излиза, а като наближи времето си гледам новините в платформата.
Ниският лихвен процент означава евтин кредитен ресурс, следователно се очаква че икономиката ще се развива, народат ще купува и ще има потребление, като влияние на валутната двойка това се явява в позиция бай, тъй като се очаква търсенето на тази валутна двойка да нараства, а с увеличението на търсенето нараства и цената -това най общо.
Това е само един от икономическите индикатори, които оказват влияние върху валутните двойки.
Дано и други се включат, от един месец започнах такава търговия по новини и доста ми спори засега, ама имам още много дупки, а по нета всичко е много разхвърляне.
Затова отворих и темата buy the rumourq sell the fact.
Тия дни като ми остане малко време ще пусна там каква подборка съм си направила и какво следя.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ами да знам че са на базата на МА но тва са си оргиналните дето казвам иначе другите са някви ей такива измислини и са 1000000000 много са дето я дадат правилен сигнал я не. Не съм видял статията. Аз вече никога не бих влезнал интуетивно.ангеле, че ти всички индикатори са на базата на ма. всичко е на базата на исторически данни. Macd, rsi,ма и bb само ти подсказват какво не трябва да правиш!
ти вече ако имаш въображение, надстройвай на тяхна база! в една от статиите дето бях постнал, един от трейдерите отговори че работи само интуитивно! имаше някакъв въпрос за стратегиите.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ти не правиш разлика между емоционално и интуитивно. Интуицията е на база опит и скрийн тайм. Интуицията е свързана с набор от динамични правила, а не ей така тук ми скимнало дай да продадем/купим.
Незнам за мен интуиция е а бау а сел и това е. То и на мен ми идва уш както казваш по твоя начин интуетивно но никога не отварям позиция трябва да си имам сигнал по моите методи и тогава даже ако си го потвърдя с друг тогава откривам зделка и знам къде да си сложа стопа и къде профита, а не да се чудя какво може да стане и къде как ще се извърти интуицията.
Гриди имаше в предвид, че интуицията е градивно усетие, базирано на опит и рутина. Докато емоцията, все едно да се загледаш в краката на най-непознатата жена. Има малко разлика. Нали?
Как си го представяш това с отложения ордер.Ако ще търгуваш по новини, трябва да си влязъл преди новината.Нещо въобще не ти разбрах мисълта.
Говори ти за бракетиране на новини. Слагаш си отложени ордери преди новините и започваш да ги доближаваш максимално близко до цената точно когато се очакват да ги обявяват. Единият метод е при важни новини при които се очаква голяма волатилност и слагаш ордери и от двете страни. Риска е че може да ти удари и двата стопа, но може да ти удари и двата таргета, а
може да се изтреля и директно.
Разликата обаче е, че това може да го направиш само във форекс бъкет с отложените. При нормален брокер това тъй наречено бракетиране няма да стане заради слипиджа.
Общо взето е чисто математически подход(който е силно статичен) прилаган в много динамична среда. Сама се досети какво се получава![]()
Много е сложно като изпълнение. И доближава до хазартния елемент. Новините могат да бъдат както разнопосочни, така и еднопосочни. Така че по-добре избягвайте с експерименти по време на новини. Има едно правило, че се влиза 5 минути след излизане на новината!Пазара вече е поел посока та си!
Аз търгувам и по време на новини. Има новини и новини. Миналата или по-миналата седмица при паунда цената потегли в южна посока и аз бях скъсил няколко минути преди да излязат, като излязоха новините директно ускориха вече създалият се мечи тренд. Трябва и не трябва също са динамични понятия свързани с пазара, а не статични.Много е сложно като изпълнение. И доближава до хазартния елемент. Новините могат да бъдат както разнопосочни, така и еднопосочни. Така че по-добре избягвайте с експерименти по време на новини. Има едно правило, че се влиза 5 минути след излизане на новината!Пазара вече е поел посока та си!
Естествено е нужно да знаеш кога какво да правиш. Това не е игра и правилата се определят от пазара.
Гриииди много добре го обясниМного е сложно като изпълнение. И доближава до хазартния елемент. Новините могат да бъдат както разнопосочни, така и еднопосочни. Така че по-добре избягвайте с експерименти по време на новини. Има едно правило, че се влиза 5 минути след излизане на новината!Пазара вече е поел посока та си!Георги не мисля, че е хазартен чак толкова. Има новини в които при обявяване цената изобщо не тръгва в двете посоки а се згрумолясва веднага и ако искаш да влезнеш на ръка няма да стане. Затова си слагаш отложени и чакаш в същата минута веднага цената пропада и то понякога с 100 пипса.
![]()