В началото изпо0лзвах РСИ...повече ми допадаше на мене....но не мога да ти обясня защо![]()
В началото изпо0лзвах РСИ...повече ми допадаше на мене....но не мога да ти обясня защо![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ами като цяло те са доста подобни, както и sto индикатора, но все пак имат някаква малка разлика. Исках да изчистя малко графиката от индикатори, та затова ви питам има ли смисъл да ги държа и двата индикатора рси и сси.
Имам следното питане относно индикатори:
1. Може ли да ми предложите индикатор за МТ4, който да показва, ако може до точно самият ново формиращ бар/кендъл големината му в пипсове?
2. Може ли да ми предложите индикатор за МТ4, който да показа грида / мрежата / в даденият момент ? Имам предвид, че има разни грийд билдъри, но те си "правят" нови стойности по x/y и става претрупано с наличните или пък става шарения.
Благодаря предварително!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Имам два индикатора за грид и кръгли числа ,кръглите числа е по удобен ,но всеки си има предпочитания![]()
Всичко започва под Платановото дърво
quod me nutrit me destruit
Благодаря ти, ще пробвам, когато мога/, само ще вметна без да съм ги видял още, че имам предвид да ми изпизва на екрана стойност, а не да ми оцветява стойности по x/y /.
разгледай murrey math, там има горе-долу адекватна логика за грид
цялата система май не се намира, обаче има десетина книжки из нета дето дават някаква информация за ориентиране между линиите![]()
rusalita (15-06-2013)
Благодаря ще погледна, даже мисля, че имах някакви индикатори за МТ4, но основно искам само информативно, защото единствената МТ4 дето ползвам и то само заради бонуситеме дразни много, като се налага постоянно да измервам мрежата и баровете/кендълите колко пипса са, както и дадена хоризонтална линия на каква ценова стойност отговаря.
![]()
туй със базовата мт4 не работи лиБлагодаря ще погледна, даже мисля, че имах някакви индикатори за МТ4, но основно искам само информативно, защото единствената МТ4 дето ползвам и то само заради бонуситеме дразни много, като се налага постоянно да измервам мрежата и баровете/кендълите колко пипса са, както и дадена хоризонтална линия на каква ценова стойност отговаря.
http://www.metatrader4.com/
може да пробваш да фиксираш мащаба на графиката също![]()
друг пиниз е да активираш "линия продава" - така визуално виждаш спреда върху графиката![]()
Това не съм го ползвал, защото не ми е ясно ?! Честно казано си представям следното - на графиката да имам текст или стойност по скоро, която се движи до бара от дясно на него и изписва моментната му големина в пипсове /, както има инди за времето за затваряне на бара /, а за грида - да е постоянна стойност постоянно - примерно 15 или 20 пипа, така даже ще е ясно колко е голям даден бар, дори и да няма инди за това, а сега се налага да меря понеже за мен е от значение големината на бара и т.н...
Svilen, не съм срещал точно такъв индикатор да ти показва размера на бара в пипсове отстрани до самия бар на графиката но имах един индикатор който се отваря в отделен прозорец и като сложиш показалеца отгоре ти показва колко пипса е бара като цяло мисля че имаше и още някакви допълнения към него
Svilen (16-06-2013)