http://prikachi.com/images/966/7710966q.jpg
--------------------------------------------------------------------
http://prikachi.com/images/966/7710966q.jpg
--------------------------------------------------------------------
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
а като отместваш бар по бар, разбираш ли за колко време се е образувал бара ?!Разбира се, че ми трябва. Аз не знам кога ще се случи дадено нещо.
А това, че ще забързваш и забавяш и е супер грешно, защото особено ако си на тик чарт, там скороста на образуване на баровете варира в пъти. Често ще имаш сигнали, които реално не би могъл да вземеш. Особено пък на 2х. То и на 1х не би могъл.
Но пък ще имаш като информация, че дадената структура получи ли се, изхода печалба ли е или загуба и с каква стойност и от там, можеш да анализираш и селектираш дадените сетъпи.
А и графиката не я гледам при свърше факт вече, а я отмествам бар по бар и това го знаеш, което обезсмисля реплея
При скалп е важното да си мишката с ръка и да чакаш затварянето на бара или да пласираш отложените ордери над/под такъв в точният момент.![]()
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
Не ме интересува, защото тогава събирам информация:
Не можеш да вземеш всички сигнали при скалп, което си мисля че и ти правиш.Първоначално написано от Олег
дадената структура получи ли се, изхода печалба ли ще е или загуба и с каква стойност, и от там можеш да анализираш и селектираш дадените сетъпи.
Трябва ти информация при кои сетъп имаш шанс за успех и при кои не. От там е и безсмислено да си губиш времето с маркет реплей, защото така или иначе, динамиката се мени много, а като я изменяш още повече, започваш да си фантазираш неща които не са така.
Така, че движението наживо си го остави, когато наистина е такова, а през останалото време прави бактестове. От реплея само си губиш времето, вместо да си набиваш в главата какво точно трябва да правиш. Даден сетъп може да се появи и дойде отвсякъде. А да се опитваш да се нагласяш спрямо скороста на цената при различна скорост, си е и аз не знам какво
На теб работата ти е като видиш даден сетъп и ако той е сигнал, да му реагираш ако е възможно.
Ако не е възможно, това че ще го видиш на маркет реплей и вече с идеята че знаеш какво ще се случи, не ти помага за реалната преценка наживо, защото ти имаш изградена различна представа.
С това което правиш в момента, вкарваш още една променлива, която е силно изменчива и ще те бърка много.
Казвам ти го от опит !
тва е нонсънс бе , Олег, за каква статистика и анализ щстава дума , след като не можеш да ги вземеш реално ,тоест сетъпа не е сам по себе си а в контекста на динамиката , тва е основата , няма как да имаш правилно поведение ако я игнорнеш и реагираш на мърви сетъпи , знаейки ,че са печеливши сами по себе си.................Често ще имаш сигнали, които реално не би могъл да вземеш. Особено пък на 2х. То и на 1х не би могъл.
Но пък ще имаш като информация, че дадената структура получи ли се, изхода печалба ли е или загуба и с каква стойност и от там, можеш да анализираш и селектираш дадените сетъпи.....ако имаш сетъп в най- висок % печеливш , но който никога или трудно вземаш , как се ще се отрази или впише това в прогнозите ти ..С това което правиш в момента, вкарваш още една променлива, която е силно изменчива и ще те бърка много. .
Последна редакция от RyMu : 08-11-2014 на 16:51
драгата (08-11-2014)
Ай ем бак
Олег е писател
Ама обича и да чете .... http://www.google.es/url?sa=t&rct=j&...79189006,d.d2s
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Oleg (08-11-2014)
Не съм го възприемал като откритие, а като нещо случващо се. И след емоцията, продиктувана от подсъзнанието, следва анализа и, който е изцяло съзнателен и ни дава отговор на въпроса "защо?". Защо той/тя е незаменим ? Не като работник, не като секс партнъор, не като приятел ..... а като Човек. Съвкупност от качества, поведение, отношение ..... И цялостното им възприятие от мен самият.......... уффффф събота е вееее .....
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
kmv (08-11-2014)
пращам ти една въздушна целувкатва е нонсънс бе , Олег, за каква статистика и анализ щстава дума , след като не можеш да ги вземеш реално ,тоест сетъпа не е сам по себе си а в контекста на динамиката , тва е основата , няма как да имаш правилно поведение ако я игнорнеш и реагираш на мърви сетъпи , знаейки ,че са печеливши сами по себе си................. ....ако имаш сетъп в най- висок % печеливш , но който никога или трудно вземаш , как се ще се отрази или впише това в прогнозите ти ..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
RyMu (08-11-2014)
реплауването за да помага наистина вероятно може би да е необходимо някое и друго условие допълнителнопримерно аз както гледам няколко таймфрейма требе всичките едновременно да се фръцкат
а най-добре е ако може платформата да се нагласи със някаква скорост тя да ги мести графиките, а не ний когат ни скимне
по тоз начин се симулирва и обстановката на цялостния работен процес барабар с емоции, физически нужди и тям подобни работи
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Това което си написала единствено показва, че нямаш поглед върху графиките или е силно ограничен такъв.тва е нонсънс бе , Олег, за каква статистика и анализ щстава дума , след като не можеш да ги вземеш реално ,тоест сетъпа не е сам по себе си а в контекста на динамиката , тва е основата , няма как да имаш правилно поведение ако я игнорнеш и реагираш на мърви сетъпи , знаейки ,че са печеливши сами по себе си................. ....ако имаш сетъп в най- висок % печеливш , но който никога или трудно вземаш , как се ще се отрази или впише това в прогнозите ти ..
Всички сетъпи и модели които можеш да видиш, се повтарят при всяка скорост на формиране.
Няма такова нещо като, образува се много бързо и само при определена скорост или пък много бавно и затова не се вижда другаде.
Затова се и казва, че графиката е фрактална !!!
Това което можец да го видиш на м5, можеш да го видиш и на 30 секундна, но на 30секунда няма да можеш да търгуваш, едно поради високата скорост, друго заради спред, слипидж, неоправдани разходи по сделка.
фицката (08-11-2014)
ако четеш какво е изживяването да караш със 100км/ч същото ли е като да го изпиташ макар и на симулатор ?!Това което си написала единствено показва, че нямаш поглед върху графиките или е силно ограничен такъв.
Всички сетъпи и модели които можеш да видиш, се повтарят при всяка скорост на формиране.
Няма такова нещо като, образува се много бързо и само при определена скорост или пък много бавно и затова не се вижда другаде.
Затова се и казва, че графиката е фрактална !!!
Това което можец да го видиш на м5, можеш да го видиш и на 30 секундна, но на 30секунда няма да можеш да търгуваш, едно поради високата скорост, друго заради спред, слипидж, неоправдани разходи по сделка.
кое от двете ще е по-достоверно за теб ?! четенето или симулатора ?!
RyMu (08-11-2014)