Какво искаш от характера им
Хъскитата, може и да са красиви, но са работни кучета, те са впрегатните коне на сибир.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ддз, нямат тоя чар на боец при мен, немската овчарка ме кефи повече или кангала да речем.Какво искаш от характера им
Хъскитата, може и да са красиви, но са работни кучета, те са впрегатните коне на сибир.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Приликата между студент на изпит и кучето е че и двамата гледат умно аха да ти проговорят!
Аз научавах две теми от тридесет и все намирах какво да напиша. Така и не ми се наложи да проговоря на изпит, нито да гледам умно. Пишех си каквото знам, а понякога и уцелвах темата. БГ образованието беше голяма пародия, сега е още по-голяма. Даже имената на предмети и преподаватели съм забравил вече, да не говорим за назубрения материал, а са минали само около 12-13 години.
Аз си получих образованието на друго място - в СССР и там имаше преподаватели, които в прав текст си ни казваха, че повечето от нещата, които учим, в живота никога няма да ни потрябват. Изминалите 30 години от тогава го потвърдиха, но ето че сега се хващам на факта, че много добре си спомням само именно тези преподаватели, а не онези, които ни тормозеха да залягаме над учебниците..Аз научавах две теми от тридесет и все намирах какво да напиша. Така и не ми се наложи да проговоря на изпит, нито да гледам умно. Пишех си каквото знам, а понякога и уцелвах темата. БГ образованието беше голяма пародия, сега е още по-голяма. Даже имената на предмети и преподаватели съм забравил вече, да не говорим за назубрения материал, а са минали само около 12-13 години.![]()
За да се работи успешно на пазара Форекс, е необходимо да се знаят и ясно да се изпълняват само няколко прости правила.
Но, за да се научат тези правила и правилно да се прилагат, трябват години…
Е.. те поне са имали доблестта да ви кажат право в очите истината, а от моите преподаватели всеки се преструваше, че неговия предмет е най-важния и задължително трябва да защитим едва ли не докторска дисертация по него, та да вземем изпита. То и учениците така ги мъчат в училище (аз бях много възмутена от тоя факт, но нямаше къде да ида) с неимоверно количество излишна информация, която така или иначе се забравя няколко дни след изпита... ако въобще е запомнена и не е преписана от пищов.Аз си получих образованието на друго място - в СССР и там имаше преподаватели, които в прав текст си ни казваха, че повечето от нещата, които учим, в живота никога няма да ни потрябват. Изминалите 30 години от тогава го потвърдиха, но ето че сега се хващам на факта, че много добре си спомням само именно тези преподаватели, а не онези, които ни тормозеха да залягаме над учебниците..
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Аз бях задочно - още по-голяма пародия и работих. Като се замисля се сещам и аз за няколко и то с добро. Доц. (може би вече професор) Радилов - голям човек, да е жив и здрав. Въпреки, че съм с не много масова специалност - "Статистика" никога не съм се замислял с това да си вадя хляба. А форекса какво е?![]()
Форексът може и да има много общо със статистиката - водиш статистика по миналите нива и по тях се мъчиш да определиш бъдещите.Аз бях задочно - още по-голяма пародия и работих. Като се замисля се сещам и аз за няколко и то с добро. Доц. (може би вече професор) Радилов - голям човек, да е жив и здрав. Въпреки, че съм с не много масова специалност - "Статистика" никога не съм се замислял с това да си вадя хляба. А форекса какво е?То и аз бях първо задочно, после по мое желание минах редовно, ама то все тая като се замисля относно получаването на знания. Има значение само за някои специалности, където има много практически упражнения и нагледни примери като медицина да речем. Иначе съм на мнение че по-добре малко, но съществена информация, която да може да се запомни, отколкото изобилие от информация, която не може да се запомни въобще поради количеството си.
И аз имам близък, който завърши статистика и е високо ценен специалист, обаче винаги е работил по специалността му от средното - компютърни технологии.![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Започнахме 35, завършихме 7. В момента специалността е закрита (ИУ-Варна). Може би можеше да си намеря работа в социологическа агенция, но просто не ме влече. Всичко е опорочено.Форексът може и да има много общо със статистиката - водиш статистика по миналите нива и по тях се мъчиш да определиш бъдещите.То и аз бях първо задочно, после по мое желание минах редовно, ама то все тая като се замисля относно получаването на знания. Има значение само за някои специалности, където има много практически упражнения и нагледни примери като медицина да речем. Иначе съм на мнение че по-добре малко, но съществена информация, която да може да се запомни, отколкото изобилие от информация, която не може да се запомни въобще поради количеството си.
И аз имам близък, който завърши статистика и е високо ценен специалист, обаче винаги е работил по специалността му от средното - компютърни технологии.
Повечето индикатори във форекса се базират именно на прогностичната статистика и грешат... Не ги ползвам вече. Търся си моя стил, моя стратегия. В момента съм залитнал по корелациите - да видим какво ще излезе.
Eli2356 (27-11-2014)