Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Защо да се отказва .... включвайки се в други състезания, само може да прецени, дали резултата на това е случайност или не. А и състезанията на инстата с тези ограничения, са си направо за реална сметка
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
С позитивно мислене и със силата на внушението направо е издухал конкуренцията![]()
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
tretipip (26-10-2014)
Що бре, веднъж след като е дало резултати защо да не се повториНима има значение как печели, важното е да е редовно
![]()
Да, обаче нито аз, нито друг трейдър е съвкупност от трейдъри - всеки търгува и успява/неуспява сам за себе си. И винаги са ми били много смешни такива математико-статистически обобщения, които могат само да служат на някой неуспял трейдър да оправдае собствения си неуспех, че видиш ли много е малък % на успелите и той няма как да се вреди там, колкото и да е умен.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
tretipip (26-10-2014)
Не съм казал, че служи за оправдание на неуспелите трейдъри. Само казах, че математическия модел на тейдинга за трейдъри от нашето ниво е направен така, че парите в съвкупноста от трейдъри по идея намалява, а не се увеличава, което ще рече, че срещу всеки печеливш стоят множество губещи - участието на пазара е точно преценка на риска - има тема по този въпрос. както в самата търговия контрола на риска е от голямо значение, така и самото решение за участие е част от контрола на риска върху собствените ти парични средства и ако някой е преценил, че риска да участва е прекалено голям, занчи е взел решение за себе си и само защото се отказал да търгува и е преценил че в друга сфера риска е по-малък не е причина да бъде обявен за неуспял трейдър.Да, обаче нито аз, нито друг трейдър е съвкупност от трейдъри - всеки търгува и успява/неуспява сам за себе си. И винаги са ми били много смешни такива математико-статистически обобщения, които могат само да служат на някой неуспял трейдър да оправдае собствения си неуспех, че видиш ли много е малък % на успелите и той няма как да се вреди там, колкото и да е умен.
Ако не трупаш съществени загуби, не ти пречи да продължиш. Винаги може да ти проговорят отгоре... Е виж на Eli2356 чак на третата година й проговорили...
Аз лично си мисля, че при форекс търговията е важно да не губиш. Ако до там си стигнал, рано или късно и печалбите ще дойдат.[COLOR="Silver"]
----------
Аз не ти говоря за създадените през 70-те и 80-те години на миналия век индикатори, които са общодостъпни.
Говоря ти за сегашната индустрия за продажба на скриптове, индикатори, роботи и всякакви други добавки към търговските платформи... мен така са ме учили в училище, но сега след твойто твърдение ми се наложи да проверя в уикипедия що е то математика и честно казано толкова смътно-генерализирано определение са дали, че нищо не разбрах или по-точно излезе че всичко на света е математика. Даже сега като похапнах и това ще да е математика, може би в раздела й за теория на хаоса, понеже се храня доста нередовно, когато ми скимне. После като ходя до магазина трябва да изчисля каква е вероятността да ме удари някоя случайно паднала керемида или саксия и да реша да си слагам ли каска или не.
И сигурно сега тия дето ползват съвременните индикатори си трупат ежедневни печалбички и ако случайно ни хвърлят едно око, доволно потриват ръчички как ние тук ежедневно се чудим накъде ще е, пък техните индикатори им пълнят торбетата без даже да поглеждат графиката.
Никой нищо не ми е проговарял на третата година, просто си ошлайфах някои грешки с риск мениджмънта и навременните реакции - хайде мир да е.![]()
Последна редакция от Eli2356 : 26-10-2014 на 14:25
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Истината е, че пазара наистина си е нулева "игра". За всеки губещ трябва да има печеливш и обратното. Сега някои хора, като печелят милиони, значи други губят милиони, което знае, че за да може някой да е дългосрочно печеливш, трябва друг да е дългосрочно губещ.
Хубавото е, че винаги идват нови и нови хора в трейдинга, така че ако търгуваш печелившо, винаги ще има на кой парите да вземеш.
Във всеки случай печелившите от форекс търговията са по-малко от тези дето печелят от други работи покрай форекса без да търгуват въобще. Било то от продажби на индикатори, експерти и скриптове, било от лекции и анализи, било то и от реферални сайтове.И сигурно сега тия дето ползват съвременните индикатори си трупат ежедневни печалбички и ако случайно ни хвърлят едно око, доволно потриват ръчички как ние тук ежедневно се чудим накъде ще е, пък техните индикатори им пълнят торбетата без даже да поглеждат графиката.
Те хубаво са го написалимен така са ме учили в училище, но сега след твойто твърдение ми се наложи да проверя в уикипедия що е то математика и честно казано толкова смътно-генерализирано обобщение са дали, че нищо не разбрах или по-точно излезе че всичко на света е математика.Има математика и математика - едно е аритметика, друго е геометрия. В случая при пазарите се прилага теория на игрите. А според тази теория, колкото повече играеш толкова по-голяма вероятността да загубиш. Прелага се и статистика/теория на вероятностите/ - когато имаш добър ММ 1:2, може и с по-малко печеливши сделки да увеличаваш капитала.