р:р е 1:1Разбира се, че е така, нищо не е 100%. Като казваме "винаги" не винаги значи винаги, излюченията правят правилата
----------
Изобщо не съм фен на М5 ама казвай да проверяваме ако има нещо. Аз вече определено достигнах до извода, че само с успеваемост без читаво р:р мноого трудно се вади достатъчно.
Успевамоеста не я знам.
Проблема е, че сигналите са по един брой на ден и не всеки ден, но предполагам като се сложат три инструмента, ще се оправи положението.
Че това е пределно ясно
Като ти се проверява да ти дам една идея и ти да е бектествашАз бях започнал и даваше наистина прекрасни резултати от първите 60-70 трейда, но това е прекалено малко, за да си направим някакви изводи
![]()
Знаеш, че лошото се октрива доста след първите тестовеАко правилата са напълно обективни мога да пробвам нещо или поне да докладвам дали наистина са обективни
Много системи са на месеци, аз освен броя трейдове гледам и на какъв период са разхвърляни. По принцип отдавна съм приключил с отриването на топлата вода със системите или психиката, но ей така от интерес не пречи да чекна някоя идея.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Много простичка стратегия с фоксиран стоп и лимит (за още по-голямо улеснение) съответно и Р:Р , и без никакви двусмислициТова не е търсене на топлата вода
Иначе мисля да направя един бектест от няколко стотин сделки и ако резултатите са прилични да пусна тема във форума и там да се обсъдят евентуални идеи
ПП ако са повече от прилични - няма да пускам тема![]()
![]()
![]()
Звучи много добре, а какво трябва да е р:р щом и стопа и лимита са фиксирани? Драсни не точните правила, а на какво е базирана идеята?Много простичка стратегия с фоксиран стоп и лимит (за още по-голямо улеснение) съответно и Р:Р , и без никакви двусмислици
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Р:Р-то е 1:2Но като правя бектест ще има няколко варианта, за да определя най-добрия (ако въобще има печеливш)
Както казах елементарна е стратегията (трендследяща), базирана на индикатори, дори и първолак ще може да търгува с нея: свети синьо - купуваш; свети червено - продавашНо първо ще направя един бектест и ако са прилични резултатите - тогава ще е постна
![]()
Да да и мармота и той завива в станиол, нали ?Р:Р-то е 1:2Но като правя бектест ще има няколко варианта, за да определя най-добрия (ако въобще има печеливш)
Както казах елементарна е стратегията (трендследяща), базирана на индикатори, дори и първолак ще може да търгува с нея: свети синьо - купуваш; свети червено - продавашНо първо ще направя един бектест и ако са прилични резултатите - тогава ще е постна
![]()
Дам, прегледай, но аз съм почти сигурен че ако е успешна такава система ще е само доста дългосрочно погледнато, а се съмнявам дали изобщо ще е успешна най-много заради високото р:р.Р:Р-то е 1:2Но като правя бектест ще има няколко варианта, за да определя най-добрия (ако въобще има печеливш)