Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Да има такива поръчки, както и практиката на КЗК сочи, че когато се жалят такива условия попападт в графа дискриминиращи и обикновено КЗК отсъжда в полза на кандидата.Novak, в ПП-то съм казал какво имам предвид достъпност, и мисля че има разлика между това дали финансовите условия на поръчката са изгодни за участниците в процедурата или участниците са ограничават чрез надути изисквания които са по мярката на фаворита. НЕ си ли попадала на такива?
примерно търг за изграждането на 12 светофари уредби и като условие се търси опит да си изградил 8 за последните 2 години,.. ЩО?? но ти не си изградил 8, а си изградил над 100 км оптична мрежа в това число и в градски условия, извършил си СМР-та на далеч по едрогабаритни съоръжения от някакви си светофари, а ел. работите и автоматизациите да не ги споменаваме, което като цяло си натрупал далеч по голям опит по съставните видове СМР от това да си направил 8 светофарни уредби ,,, но интереса е 7 цифрен и разбира се главното условие е фаворита да покрива изискванията.
Хронологията на намаляване достъпа до поръчки: първо въведоха ИСОТО през 2003 като изискване, после брой поръчки, после едни милиони (навлизаха едни доставчици отвън с обороти за стотици милиони и че милиарди, които станаха и те строители, но само прибираха каймака на парите, а строителството го оставаха на нас), после Камрата на строителите вкара едни изисквания за 1 и 2ра група строежи, а в тях влизат и по малки СМР-та и т.н.т.... абе при Костов си беше най-честно, въпреки че парите бяха малко, лобита църкаха като мишки и трудно обръщаха процедури.... в това отношение Борисов си е за кастриране , понеже поде щафетата и той по задушаване на конкурентоспособността ..... а иначе си чакам и по 1,5 година парите и само леко мрънкам, понеже предварително съм си направил сметката и за такъв сценарий. ,,, абе дръпвайки чертата, сякаш има разлика между достъп и финансово неизгодни условия.
А по новия ЗОП именно такива условия плюс голяма част от условията за финансова надеждност на кандидата отпаднаха и нямат право да ги искат.
Влез в час.
А най пресния пример е поръчката за софийското метро, където уважаха жалба срещу решението за откриване на процедурата , изискваше се кандидата да е построил незнам си колко км тунели- и решението се взе по стария ЗОП.
-------
А за Исото отдавна си стана част от нещата и си е вид цедка за отсяване на кандидатите.
ЗОП- един вид гарантирана разходването на обществени средства по всичките европейски директиви, а последните 17 и 18 мисля бяха не са напълно вкарани в него- то си е вече периодично издание.
Боравиш с доста некоректно инфо от разни оплаквачи по вестниците.
Та ако ти си си ок и документи и всичко и имаш желание можеш да си отстоиш правата и по статистика на КЗК тези случаи са процент над половината.
Това че ти искаш да участваш и искаш някоя поръчка не те прави задължително най-добрия кандидат.
А като цяло фирмите, които участват доста по поръчки си знаят кога е на олимпийски принцип.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
дарлинг, немоа да ви разбера какво се опитвате да ми обясните, на пангара съм откакто е създаден закона,просто уточних понятието достъп и степен на финансова изгода, както описах и хронологията на налагане на цедките във времето, а за ИСОТО съм учил още в университета по управление на качеството и за мен не е просто аксесоар към изискванията, а стандарт за управление за наистина големи компании , а не просто цедка за да мине нашия който го има вече (говоря за периода 2003) нали знаеш как се вади ИСо в България ?,, а също така избягвам да принасям бизнеса си в съда, първо защото се губи време, а на второ място в последствие ти се налага да работиш с недобре настроен инвеститор, но отвреме на време се налага провеждане на срещи в съда. А на вместо да си разясняваме кой какво има предвид , то заповядай например в община Варна и се сбори с Хидрострой и Инжстрой за някоя поръчка към която имат интерес. Заповядай,, чакам те![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Достъп и корупционна практика са две различни неща-
Ами учил си хубаво- и какво от това, как се вадело в българия- кой както иска да си го вади- има поръчка кандидатстваш трябва да имаш- отдавна е задължителен атрибут и никой не го коментира ни възложители ни кандидати.
Хем мрънкаш, хем ако си прав не искаш си защитиш нещата и да спечелиш, ами какво да кажа.
Дотук разбрах от постовете ти единствено, че ти си недоволен , че нещо не си спечелил причината може и да е че поръчката не е била за теб, но може и да е защото е имало по-добър кандидат.(- което пък няма ти понесе на егото , ако си го помислиш че е вярното.
А ако толкова разбираше и участваше по обществени поръчки щеше да знаеш, че навсякъде се говори и пише за Възложител, а не инвеститор.
----------
А по повод на Варна за строителство и проектиране регистъра рече че тез фирми са сключили договори с община по поръчки -като ги погледнах само за юли и август
„ПЪТИЩА И МОСТОВЕ” ЕООД,ХИДРОСТРОЙ АД,"Ерта Консулт" ЕООД,- 3бр"Геотехника-АБС" ООД,-2 бр,Обединение„Варна-РР-РС“,гр.Търговище
Госпожо, да карам отзад напред:
1. Ако сте запознати с строителните процеси в тях има едно лице което отговаря за контрола на строителния процес от страна Възложителя и се нарича Инвеститорско контрол, а на наш жаргон го наричаме Инвеститор,,, панимаеш
2. ИСОото има първо препоръчителен характер като замисъл и касае единствено структури с десетки и стотици хора високо квалифициран персонал, който взима решения и от там е възможно наслагване на грешки, а не е за фирми с 1-2 тех ръководители, 3 шофьори и 50-60 цигани и турци на строителната площадка.
3. Прескачането на всяка цедка отнема време т.е. аз докато си изкарах исото конкурентите дръпнаха напред и имаха в листите си повече от мен обекти, говорим за 2003. После пък излезе цедката "опит" който разбира се беше толкова профилиран, че ти и в АЕЦ може да си влизал, но щом не си сменял крушка в училищно мазе, значи нямаш ценза да участваш в поръчки за подмяна на осветителни тела.
4. Понеже горе си споменала метрото в софия,,, ами по времето на костов съм участвал в тръжна процедура и трябва да ти кажа на крака идваха хора от един холдинг от София (който беше член на бившото Г-13) за да ни навиват те да се класират първи, а ние да им бъдем подизпълнител,,, защо ли ,,,ами защото законите тогава се спазваха и нямаше как да ни декласират, нищо че ние бяхме в ролята на Давид пред Голиат,,,, По късно това вече не се случваше, познай защо
5. Корупцията отдавна е част от играта и по тази причина я слагам към критерия за достъпност на поръчките
айде стига съм ти намигал толкоз, мисля че е достатъчно,, да внимавам,,щото ако земе да ме разнищиш психологически, то току виж може да ме убедиш, че правя опити да те свалям нещо с тези намигания![]()
е то от вчера официално го обявиха по всички медии.. според теб "Правителство на малцинството" какво означава.. или да чакаме официално да видим как ДПС ще се правят на приятно разсеяни и дават кворум.. а новия златен пръст Местан ще се прави на приятно разсеян и ще обяснява как това било "национално отговорно"..
"Respect everyone. Know life is unfair. Take risk. Step-up in the tough times. Face down bullies. Lift the downtrodden. And never, ever give up."
Комарджи и сега на какво се надяваш
Бокотиквениците да ти премахнат ограниченията ли
Няма да стане ,ами търси връзки барем подизпълнител да станеш
И на следващите избори всичките вкупом от фирмата да идете да гласувате за ГЕРБ![]()
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
може тъкмо да намериш връзки и властта да се смени,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
anonimen komardjia (07-10-2014), masta (07-10-2014)
Господине,Госпожо, да карам отзад напред:
1. Ако сте запознати с строителните процеси в тях има едно лице което отговаря за контрола на строителния процес от страна Възложителя и се нарича Инвеститорско контрол, а на наш жаргон го наричаме Инвеститор,,, панимаеш
2. ИСОото има първо препоръчителен характер като замисъл и касае единствено структури с десетки и стотици хора високо квалифициран персонал, който взима решения и от там е възможно наслагване на грешки, а не е за фирми с 1-2 тех ръководители, 3 шофьори и 50-60 цигани и турци на строителната площадка.
3. Прескачането на всяка цедка отнема време т.е. аз докато си изкарах исото конкурентите дръпнаха напред и имаха в листите си повече от мен обекти, говорим за 2003. После пък излезе цедката "опит" който разбира се беше толкова профилиран, че ти и в АЕЦ може да си влизал, но щом не си сменял крушка в училищно мазе, значи нямаш ценза да участваш в поръчки за подмяна на осветителни тела.
4. Понеже горе си споменала метрото в софия,,, ами по времето на костов съм участвал в тръжна процедура и трябва да ти кажа на крака идваха хора от един холдинг от София (който беше член на бившото Г-13) за да ни навиват те да се класират първи, а ние да им бъдем подизпълнител,,, защо ли ,,,ами защото законите тогава се спазваха и нямаше как да ни декласират, нищо че ние бяхме в ролята на Давид пред Голиат,,,, По късно това вече не се случваше, познай защо
5. Корупцията отдавна е част от играта и по тази причина я слагам към критерия за достъпност на поръчките
айде стига съм ти намигал толкоз, мисля че е достатъчно,, да внимавам,,щото ако земе да ме разнищиш психологически, то току виж може да ме убедиш, че правя опити да те свалям нещо с тези намигания
1.а ти пък ако си прехвърлил поне една документация за обществена поръчка, щеше да знаеш , че навсякъде пише Възложител
2.Исото или е в документите, които се изискват или не- няма вариант един да даде друг да не даде и това да е без последствия, нямаш такъв вариант препоръчителни документи като кандидатстваш по обществена поръчка, това не е като с референциите- един ще даде 3 друг 15 например и т.н.
И да ми намигаш и да не ми намигаш само си слушал какво се говори около теб за обществени поръчки.Може нейде в зората на демокрацията да си имал допир, но сега си тотално далеч от материята.
да Сакси, сички сме под строй пред урните, прайми кот можем![]()
Добре бе Новак, така е много вестници съм чел и само клюки слушам.... пък да ти кажа дори и в зората на демокрацията Възложитела си беше пак Възложител, а душицата на обекта ти я изкарва "Инвеститора "
пък за исото седни да прочетеш малко и не ми преиначавай думите, не съм казал препоръчителен характер за конкретна поръчка, а е с замисъл на препоръчителен характер, понеже няма изобщо отношение към стандартите които трябва да покрива изделието/услугата, а става въпрос за качество на управление, което касае оптимизацията на фирмата която го е внедрила, но не и стандарта който трябва да покрива продукта (например количеството сол в колбаса имаше изискване за това и извън тези норми е некачествен продукта),,,, постоянно ми изкривяваш думите ,,, бактън вече ,,, ебати да дъвча едно и също