mysoul,
това което (ще) става в Сирия е само извинение/оправдание за икономическата криза дет идва...
доста добър тайминг ... признавам си... въпреки, че аз лично очаквах такова развитие още преди месец...
mysoul,
това което (ще) става в Сирия е само извинение/оправдание за икономическата криза дет идва...
доста добър тайминг ... признавам си... въпреки, че аз лично очаквах такова развитие още преди месец...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
В Трейдър.бг не мога да купя и продам едновременно злато . Ели , с кой инструмент и как мога да го хеджирам в такъв случай ? И въобще , може ли ?![]()
![]()
![]()
И аз това се чудя като Иволино.
Иволино, днес мислех да ти кажа по едно време да хеджираш с покупка, но предполагах че сам ще се сетиш, а и бях доста заета с други неща. Нищо - сега ще се усъвършенстваме, ще си споделяме усилено идеите и знанията и следващия месец почваме с късите с новопостъпилия капитал, някои на чисто ще почнат даже. Аз съм хеджирана на златото и това ме спасява, макар че това с насрещните позиции може да се превърне в мътна и кървава в един момент. Покупки от тия нива не исках да пускам, че точно 1410-1423 ми се струва доста вероятна обратна точка за по-голяма корекция. Макар че може да се напъне и докъм 1430. На 1470-80 пък има фибо 38,2. Може да има дълбоки корекции. Като цяло обаче, съдейки по развитието на други големи "инвестиционни пориви" на металите (платината примерно преди години) стигне ли до 1550-60 ще има много голям обрат, който може да надмине очакванията ни. И странно как все при такива важни технически нива се явява и съответен подкрепящ фундамент...
Пп Днес имах лошия късмет да освободя една дълга от хеджа точно преди да тръгне нагоре. Добре че на други кросове съм на печалба, та се компенсира положението. Обаче точно след такива най-устремни движения се пада най-сладко после. Поживем, увидим... От началото на следващия месец със сигурност ще има стабилна корекция
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Напълно съм съгласен с теб, че има такъв сценариий и какво ли ни чака...![]()
Ти оствави друго, ами според разни пророчества така ще почне третата световна война - сега слушам цели 25 държави щели да се намесят. Лошото е, че и ние ще опитаме от химическото им оръжие най-вероятно. Та финансово-икономическа криза може и да има, но ще е с неочаквана първопричина.
----------
В trader.bg горе-долу единственото, което може да се хеджира е eur/usd + bgn/usd. направо единственото зануляване в пълния смисъл.
По принцип може едновременно да се продаде крос(ове) с първична валута usd - usd/jpy и пр. и то в подходящ обем, но като цло не е гаранция. Така че по-скоро не може.
----------
Аз преди много месеци, даже се чудех какво дремят американците и не се намесват при тия зверства дето се извършват там над цивилнот население. Но там и други сили са намесени - Русия и пр. Не знам за измиване на ръцете за икономическата обстановка ли се ще се намесват, малко абсурдно ми звучи. То а ко при всички предишни намеси все кризи е имало...
Сега ще си чакам дежурното докосване на EMA21 на Н1 да пусна дълга. И ако е решил тренда да покоригира може и под нея да слезе. Лошото е, че май няма да го дочакам, а ще пускам отложена нейде на 1412, че хеджа си ми стои отворен с една къса.
Пожелавам на оставащите успех, аз засега ще се отдам на почивка.
По азиатската може и да има малко екшън, ще хвърля едно око, ако ми дойде настроение.![]()
Последна редакция от Eli2356 : 27-08-2013 на 22:17
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
По принцип се смята, че действията ще бъдат с ограничен обхват и ще бъдат насочени срещу военни обекти и друга инфраструктура, но не и срещу Асад...
Аз ще пусна една къса па да става каквото ще
Даже ще вляза са малко по голям капитал ....![]()
“Няма никакво значение дали си прав или не. Важното е колко печелиш, когато си прав и колко губиш, когато грешиш”
пробихме 1422 и сме се запътили към 1440(горната част на канала на Н4) и след това 1488.. колеги, не отваряйте дълги докато не мине самата въздушна атака над Сирия.. аз вече се набутах с къси и нямам друга опция освен да чакам, но в този момент аз лично не бих продавал..
"Respect everyone. Know life is unfair. Take risk. Step-up in the tough times. Face down bullies. Lift the downtrodden. And never, ever give up."
pablo (28-08-2013)
Ехаааа златцето ново подаръче ми е поднесло нощес............................![]()
То голям хаос настъпи покрай СИРИЯ
Но да видим ще последва ли нов връх ????????
“Няма никакво значение дали си прав или не. Важното е колко печелиш, когато си прав и колко губиш, когато грешиш”