Лека вечер и от мене.
Чао Ели до утре, чао мамута лека и доходна и на coldys, и на всички
И успехи![]()
Лека вечер и от мене.
Чао Ели до утре, чао мамута лека и доходна и на coldys, и на всички
И успехи![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не е зле във връзка с това да прочетеш тази статия - това търсене през април едва ли ще се повтори. 223,5 тона на графиката е за март. За април е 126 тона.
http://www.bloomberg.com/news/2013-0...a-backlog.html
----------
Чао! Мерси, приятна почивка и на теб! До скоро.***********
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
winer (03-07-2013)
winer,
блумберг е една от най-манипулираните от банките медия...
и все пак : Net imports, after deducting flows from China into Hong Kong, were 75,891 kilograms
ако може да им се вярва ... и това само за 1 МЕСЕЦ ! (най-слабия)
а осредни си и сумирай за останалите 5 месеца от 2013....
----------
Eli2356,
пак си в грешка мойто момиче
импорта само за първите 4 месеца от 2013 е почти 400 тона ....
май пак няма смисъл да коментирам![]()
Последна редакция от MAMYTA : 03-07-2013 на 23:35
winer (03-07-2013)
Мамута, износа от Китай за Хонг Конг като извадиш колко се получава: март - 130,038, април - 75,891.
А видя ли поне какво казва генералния секретар на Китайската асоциация по злато Zhang Bingnan на 28.05.2013: Подобно неистово търсене на залто както в края на април, началото на май няма да се повтори/не би се повторило. Добавяйки че част от златото, търсено за фестивали и сватби по-късно тази година може да е било изкупено предварително през април и май след като цените паднаха.
“The kind of frenzied buying in late April and early May won’t be repeated,” Zhang said on May 28, adding that some of the jewelry demand earmarked for festivals or weddings later this year may have been brought forward to April and May after prices fell.
Просто хората са се израдвали на първоначалния спад, запасили са се вече прибързано и сега ще купуват пак като падне на 1000.
Пък нека аз да не разбирам.
Пп: А Китай и Индия са най-големите вносители на злато просто щото са най-многолюдните страни в света и на милиардните им населения им трябват златни дрънкулки най-вероятно повече отколкото на населението на другите държави.
те и Индийците доста обичат да се кичат със златни бижута като наште цигани - даже и златни зъби сигурно си слагат.
Последна редакция от Eli2356 : 03-07-2013 на 23:52
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
winer (04-07-2013)
Eli2356,
сметките са ти правилни - само за Март и април са 200 тона![]()
въпроса е не дали ще го купуват на 1000 или 900-800... а след това колко ще стане ...
ай стига сме се дърпали с тебе тука
П.С.
Blumberg - можеш да го цитираш на някой друг - но не и на мен ...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Интересно е, че търсите някаква логика, но такава май няма. Паниката от предполагаемия спад в цената взема превес и според мен всичко е в ръцете на хеджфонд мениджърите. Нормално е да видим злато под 1000 до края на годината, но няма да се мине без финтове. Аз лично предпочитам среброто...
Не цитирам Блумбърг, а генералния секретар на Китайската златарска асоциация.
Друг е въпросът дали не изкупуват злато и като национален резерв.![]()
----------
То пък още ли има да пада? Или го купуваш. Иначе за ежедневно скалпиране и двете стават най-вероятно.Интересно е, че търсите някаква логика, но такава май няма. Паниката от предполагаемия спад в цената взема превес и според мен всичко е в ръцете на хеджфонд мениджърите. Нормално е да видим злато под 1000 до края на годината, но няма да се мине без финтове. Аз лично предпочитам среброто...
----------
Като гледам твойта таблица април хич не е най-слабия месец - на твойта таблица въобще не е нанесен даже. Януари е в пъти по-слаб, февруари 1/3 по-слаб. Кой всъщност е в грешка? Ми то ако не гледаш какво публикуваш май наистина няма смисъл да коментираш............. Net imports, after deducting flows from China into Hong Kong, were 75,891 kilograms
ако може да им се вярва ... и това само за 1 МЕСЕЦ ! (най-слабия)
а осредни си и сумирай за останалите 5 месеца от 2013....
Eli2356, пак си в грешка мойто момичеимпорта само за първите 4 месеца от 2013 е почти 400 тона ....
май пак няма смисъл да коментирам
Последна редакция от Eli2356 : 04-07-2013 на 00:34
winer (04-07-2013)
Добро утро от мене и успешен месец на всички......![]()
winer (04-07-2013)
Добро утро, Стеко! А дано! И за теб също.**************
----------
Ха ха... не си поизлъгал малко, а много; видяхме ти аргументацията с факти - и колкото китайското търсене на злато расте, токова цената на златото пада.......................
аз за разлика от теб и Ели - като пиша нещо се аргументирам с факти...
вярно поизлъгах малко... не е на всеки кръгъл час... ама за последните 2 дни има - не е квот да няма
спестил съм си/ти няколко други.... да не ставам нагъл
А от гореизброените само на две места съм го споменала профит фактора и то защото друг преди това ми е споменал за него, а не умишлено; някой, който явно не се дразни толкова от него като теб.![]()
winer (04-07-2013)
Аз не говорех за импорта, аз за покупките на Китайската Централна Банка и златния и резерв.
Това за импорта все пак беше интересно, така че благодаря.
Най интересна ми беше часта за това че е паднал драстично през Април
----------
Аз попитах Елито за профит фактора, защото ме интересува.
Какво сте се заяли, на когото не му харесва да не го чете.
Истината е че е супер.
Дали ще е такъв и за в бъдеще - дори да не е, това не променя факта че за определен период е направила такова постижение.
Аз никога не съм минавал 3,5, затова аплодисменти от мен.
Ели благодаря, че ми го каза.
----------
Последните 2 дни златото вървя към консолидация.
Днеска или утре ще поеме пътя, на някъде.
Незнам на къде, но ще го дебна.
Опита ми подсказва, че след пордица от успешни сделки има опастност човек да загуби предпазливост, а това случи ли се (всички знаем) - води до грешки.
Сега съм се заредил с търпение и чакам.
Или ще има корекция нагоре, или поредния пробив надолу.
Чакаме да видим......
Сетих се също, че все пак, докато 95% от хората не продобият меча нагласа, и докато не фалират 10тина процента от знлатодобивните компаний тренда няма да се обръща в бичи.
Въпреки това човек никога нищо не знае със сигурност, така че ще внимавам дори повече от колкото когато цената беше 1650.
От друга страна така като гледам, (и чета и нета) има много бичи нагласи, затова все си мисля, че има още да пада.
Успех на всички![]()
Последна редакция от winer : 04-07-2013 на 09:08