мамуте, спарт не знам дали сте чували за Чикагската школа на Фридмън и монетаризма но именно тяхното мото е че когато нещата станат лоши скапваш цялата система и почваш на ново един вид рестартSPART, кефиш ме човече...
не съм сигурен , ама май малко хора (поне тука във форума) знаят за тези неща...
и особено за "Dynamic Yield Curve" и какво става когато краткосрочните "джънкс" се изравнят с дългосрочните...
като в края на 2000 и 2007 година например
сега ще е много по грозно ....
виждам, че имаме много сходен начин на мислене и разбиране за някой неща ...мен лично нищо няма да ме учуди
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
coldys,
Рестарт за големите игрчи. За останалите - фалит и мизерия....
Ще прочета по подробно за школата на Фрийдман.... ама тя идеята е една - различни интерпретации....
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
чети чети специално от него има какво да се научи на него Китай дължи възхода си както и германия съвземането си след 2-рата световна има специална книга за металните стандарти и там мн подробно разглежда цената спрямо различни сценарии абе чети ако не друго то поне ще ти е интересно![]()
MAMYTA (29-06-2013)
Eli2356,
какво е това М1, бе
верно ли там гледаш
М1 е за да се видят сделките - за улеснение. Аз гледам всичко, но най-малко М1 - от скука или зор почвам да си прехвърлям всички тайм-фреймове - от най-големия до най-малкия и обратно - така добивам най-пълна представа какво се случва и предстои да се случи.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Няма директна връзка - т.е.няма да се отрази по начин който да е разбираем за тълпата!....Илюминатите са бедняци по произход,но вече имат 300 и кусур годишна нова история и през тоя период доста са се замогнали
.....Именно щото са били бедни в началото,досега мразят златото и използват всеки повод да го манипулират до цената на книжните пари....През 1971г. успяха да отменят златното обезпечение на долара,след това отмениха изцяло и Бретън-уудския договор.....
В момента целта им е да финтират тълпата,че всичко ще поевтинява,за да може тя да се подлъже и мине на кеш,след което "наште хора" ще взривят инфлацията и масовката ще бъде елементарно обрана......Имай предвид,че електронните пари са изцяло юдео-масонски замисъл (прикрита форма на дефицит - демек в банката имаш нещо,но реално нямаш нищо щото това дето уж си е твое, е тотално необезпечено......
.Още Хенри Форд съветва да не се работи с банки и самият той е оцелял в Голямата депресия 1929-33 г. отчасти и заради това, че е работил с банкерите до минимум......В момента сценария ударно си работи,стадото си отива доброволно на заколение.За по-упоритите които се мъчат да гледат и мислят, има други методи и средства проверени от Времето - примерно Случаят "Андерс Брейвик" или пък напоследък нашумелия "казус" с Едуард Сноудън,който в момента е с анулиран американски паспорт на междинната зона в Шереметиево,чакайки посланиците на Венецуела или Еквадор (а те пък не "знаят",че той ги чака .......) ....
А по темата за златото - ето две графики,избери си която ти харесва.Аз лично предпочитам Втората.....
![]()
О трудностях необходимо говорить в процессе их решения, а не по результатам невыполнения тех или иных поручений!
Indexi - Predaj Se Srce (Live in Bulgaria, 1973.)
Eli2356,
не бъркай с новак
аз не се интересувам от сделките на хората
само си мислех, че си по дългосрочните сделки и затуй се намесих![]()
Извинявай - по инерция... а и в случая котката ме разсейваше и си мислех по-скоро къде да я изхвърля да спре да ми надува главата, отколкото да гледам на кой отговарям.Не очаквах точно сега ти да се появиш в темата за златото.
![]()
Вече не съм по дългосрочните след като се опарих преди няколко месеца - докат затворя "дългосрочната" и тя взе че се върна наполовина, а впоследствие и в изходната точка. Сега чакам само да излязат на прилична печалба и почвам затваряне на части. То и отварянето е на части. Въобще пълно мазало се получава, ако изкарам всички сделки на графиката. Най-важното е да са затворени на +. Второто по важност - да се хванат повече пипсове, но това както дойде.
Последна редакция от Eli2356 : 29-06-2013 на 20:46
ами аз си поглеждам навсякъде по принцип ...но си трая