The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
на Инстата съм -$400 от златото... и причината не е в "мойте източници", а в това, че се лигавя със трейдването.
ама нали съм ти казал, че ме ми пука? или не помниш ?
фундаменти за злато и борсите като цяло чета от 2-3 години и имам доста по-обширно виждане за някой неща от тебе.
доколко са верни - бъдещето ще покаже... но поне за някой неща съм по-подготвен...
Последна редакция от MAMYTA : 24-06-2013 на 19:48
MAMYTA, ако не е тайна, може ли да дадеш линк от къде гледаш тоя репорт.................
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
О трудностях необходимо говорить в процессе их решения, а не по результатам невыполнения тех или иных поручений!
Indexi - Predaj Se Srce (Live in Bulgaria, 1973.)
1 - това е официалния сайт на CME - Chicago... ама инфото вътре е супер неугледно направено
http://www.cftc.gov/marketreports/co...ders/index.htm
Reports Dated June 18, 2013 - Current Disaggregated Reports -> Metals and Other -> Short Format
2 - иначе тука е по-прегледно:
http://news.goldseek.com/COT/
3 - потърси в Гугъл "gold cot report" - може и да намериш по-читави![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
nnikos (24-06-2013)
И докато ти трупаш обширни познания, аз печеля реално всеки ден и на практика обширните виждания са ми напълно ненужни. Пък ти си се подготвяй за евентуалния "апокалипсис", докато междувременно пропускаш печалби и трупаш загуби. На мен така си ми е добре.на Инстата съм -$400 от златото... и причината не е в "мойте източници", а в това, че се лигавя със трейдването.
ама нали съм ти казал, че ме ми пука? или не помниш ?
фундаменти за злато и борсите като цяло чета от 2-3 години и имам доста по-обширно виждане за някой неща от тебе.
доколко са верни - бъдещето ще покаже... но поне за някой неща съм по-подготвен...![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Благодаря MAMYTA! Официалният го знам, но твоята картинка беше къде-къде по-прегледнаСпомена, че от няколко години следиш златото. Как го виждаш в близките 2 години, близо ли сме до дъното?
Eli2356,
абсолютно съм трогнат от теб и от печалбите ти
мога само да ти завиждам... a и няма как да се съревновавам с теб по приходи от форекса ....
аз пък не съм лаком за пари ... колкото си имам - са ми предостатъчни...
важното е, че сърцето ми е широко и си живея живота...
пак ти казах - не губя от форекса заради убежденията си в някой фундаменти...
а дали твойте лефчета/доларчета дето сега ги изкарваш - ще са в употреба след някоя и друга година - ще видим
ай да не коментираме мойте убеждения по тоя въпрос повече. (а ако искаш - може на лични)
никой не го интересува колко аз съм беден или ти - богата
----------
nnikos,
далеко съм от идеята да ти давам акъли до къде ще стигне златото...
според техническия анализ - може и до $1000... въпреки, че много се съмнявам
процеса който наблюдаваме сега се нарича "изнасяне на златото от западните нации към източните"...
не е важно къде ще е дъното на тази корекция... малко е по-важно до къде след това ще стигне (говорим за над 2000)...
а още по-важно е какво ще стане с останалите валути след това ...
много малко хора знаят или са се замисляли (както кака ти Ели) - че себестойността (цената) на златото е константа
просто другите валути се обезценяват/оскъпяват спрямо него ...
nnikos (24-06-2013)
MAMYTA, влизам аз една дълга с 20$ стоп ти накъде си
MAMYTA, понеже и аз като теб мисля да си живея живота, щото ми е широко сърцето, ще гледам скоро да си вкарам изкараните лефчета в употреба, докато вие се взирате в хипотетични фундаментални картини от бъдещето и чакате също толкова хипотетични печалби. Разликата между теб и мен е, че аз печеля и си живея с парите от форекса сега, а ти четеш СОТ репорти и очакваш печалби и живот с форекс пари в бъдещето. Което значи, че ми дишаш праха, понеже аз реализирам желаното преди теб...
Мисля, че темата е за тук, а не за лични, понеже ни най-малко не обсъждаме колко сме богати ние с теб. Плюс това едва ли дори самите нас ни интересува колко е богат другия.
Пп: Тук не се коментират нечии житейски убеждения и богатство, а как да спечелим нещо реално от форекса днес или утре. Поне мен не ме устройва да спечеля нещо хипотетично след година-две.
Последна редакция от Eli2356 : 24-06-2013 на 22:20