Първоначално написано от
Novak
Всичко е фундамент, ама вече не се знае той какъв е.
Имаме един възходящ 10 първичен тренд без корекции, инвестицията в злато е била от типа buy and hold, но от известно време не е така.Савите финансови анализатори журналисти и те не са много в час сега какво ще се случи, да не би да си мислите, че това което се прави като анализ в инвестиционите, централните банки, хедж фондовете и т.нар големи играчи можем да го докопаме като инфо.Или пък някак да получим някакво точно инфо имаме нужните познания да направим един качествен фундаментален анализ-е аз няма това самочуствие се меря с цели отдели анализатори- дето си имат математици, статистици, техничари и фундаменталисти.
Китайци понакупили голяма част от златодобивния пазар - хубаво , банките пък сега си пълнели златните резерви, пък сватбения сезон в Индия, пък Сорос се изцепи нещо да клати пазара и т.н.С две думи искам да кажа, че сега е момент, в който не се знае, знае ли се какво ще се случи
И сега какво прави един дребен та дребен спекулант като нас дето даже не е и прашинка на тоз пазар.
Първичен силен възходящ тренд
Минава в рейндж, първичен тренд не се чупи никак лесно, нито бързо,
Вълновиците ще кажат, че сега е някаква четвърта, дето имайки предвид, че е намесечна графика може да продължи година -две и да чакаме пета, която често при металите е удължена.
По конвенционалния технически пак рисува някаква фигура за продължение на тренда.
Докато фундамента се разбере, повече търсене има ли или предлагане все ще сме си настрани в големия 300 доларов рейндж, който по вска вероятност ще се стесни с времето.
Та аз като дребен спекулантин мисля, че като имам една долна и една горна граници, която се очертава в дълъг период, мога си правя някакви дребни доларчето ката ден, пък капка по капка вир.
А големите инвестиции по 2-3 месеца, година -две кой иска си ги прави и да седи и да чака дали ще има нещо след някой друг месец или ще остане с пръст в устата.