уж е ОК. но аз пък почвам да се питам за какво ли ще ви иде речта като не се питате за нищо и не си отговараяте за нищо?ха ха - шегувам се (малко съм черногледа тая вечер) - дано ви върви безпроблемно както досега.
.
----------
мога да ти преведа: мъчили се двама братя - изкупили почти всичкото сребро на света, вдигнали цената до невиждани преди това нива като почнали да го предлагат на COMEX, което дошло изнанагорно на Федералния резерв, който пък имал нужда от евтино сребро "за да имат доларите които печата по-голяма стойност" (тогава още доларите са били с покритие от благородни метали - 70-те години на миналия век) и решава че всички средства са позволени за постигане на тая цел - евтино сребро. Затова въвеждат нови правила срещу Хънт брадърс за лимити на сделките им и по-висок маржин , за да оскъпят държаните от тях позиции, въвеждат изисквания за краен срок за ликвидация на позициите им и какви ли още не изисквания. За да задържат цената на среброто висока, братята трябвало да купуват все повече и повече сребро, но пък повишили лихвите по заемите, за да се оскъпят заемите им - нали все пак им трябват $, за да купуват още сребро... и много други сложнотии, които довели до получаване на маржин кол и фалит в края на краищата на процъфтяващия им бизнес със сребро. Не знам дали разбра нещо - ако не курс по английски и собствен превод или театрална инсценировка от МамутаA не знам и моя превод доколко е точен....