А, не съм сигурна дали искам да пробвам на среброто.
Ей това пък никога не съм го търгувала.
И май не изпитвам желание. Глупаво е, но съм предубедена към този инструмент.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аз пробвах, но се отказах от среброто понеже горе-долу се припокриват със златото с малко разминаване във времето и няма смисъл само да си раздвоявам вниманието, а и среброто е по-зле относно маржин-печалба.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Иначе имаше една стратегия, например когато златото и среброто си развалят колерацията, купуваш едното и продаваш другото и чакаш да се "съберат" отново. Вече кое да купиш и кое да продадеш, зависи.Аз пробвах, но се отказах от среброто понеже горе-долу се припокриват със златото с малко разминаване във времето и няма смисъл само да си раздвоявам вниманието, а и среброто е по-зле относно маржин-печалба.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Имам лоши спомени как една приятелка продаваше сребро, пък то се качваше.
А там печалбите, но и загубите - големи.
И накрая занули една сметка, ама не беше бонусна.
Аз не съм се пробвала, но кой знае защо, реших си, че никога няма да го правя.
И сега като те чета, май не съм сгрешила.![]()
аз лично преди нова година за 2 дни направих 200 кинта с малък обем 0.40 и за същите два дни паднах още толкова, щото съм балък и не видях че съм си махнал без да искам стопа. кофтиииии. ама тепърва ще се правят паричките тука.
The trend in need is a friend in deed,,,,,,
В това се съмнявам, че ще е успешна стратегия. По-скоро трябва да се продаде/купи това, което още не е направило движението, което прави другото.
Явор е приложил много хубава графика за едновременното движение на златото и среброто - само тя като се погледне става ясно какъв ще е резултата като купиш едното и продадеш другото - някъде към 0 ще клони.
----------
Най-лесния начин да разбереш обемите, маржина и печалбата е като пуснеш сделки на демо. Най-добре пускаш еднопосочно едно злато и едно сребро с еднакъв обем и следиш какво се случва.
Последна редакция от Eli2356 : 12-01-2014 на 12:14
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
и двете се движат горе долу еднакво, като хванати за ръка са. само, че си имат и техните аномалии. като цяло се вижда на къде ще тръгнат в дълогосрочен план. ако търгуваш на М1,5 недей гледа какво е образувало на Д1.
Е разбира се тази стратегия не е всекидневна, трябва да има определени условия, и корелацията да е отрицателна в дадения момент, с цел че отново корелацията ще стане положителна.В това се съмнявам, че ще е успешна стратегия. По-скоро трябва да се продаде/купи това, което още не е направило движението, което прави другото.
Явор е приложил много хубава графика за едновременното движение на златото и среброто - само тя като се погледне става ясно какъв ще е резултата като купиш едното и продадеш другото - някъде към 0 ще клони.
то ако чакаш тази разлика да дойде само, ще си омреш от глад. рядко се получават такива аномалии между златото и среброто. гледай как се движи тренда пък ако дойде този момент свиркай![]()