Така си е - ок, когато имаш време и желание с радост ще обсъдим входовете ми - колкото повече гледни точки толкова по-близо до истината![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
ти обаче да не би да си от онези дето си мислят, че пазара се движи по някакъв логически модел, дето възоснова на него някой ще седне да ти каже кое било правилно и кое не
ем чи то ако беше така, нямаше да има поне 6-7 вида тех.анализ и 60-70 комбинации производни на тях. а да не говорим за най-интересния момент, който съм забелязал из форумите - в един и същ момент един ПАтър купува,а друг продава, един Елиетист купува друг продава, един Джон Ласт с индикаторите купува, а друг Джон Ласт продава,,,, на ко ти мирише тази история,,, биполярно разстройство надушвам ли, щото няма човек в този форум който да не възкликнал "Ех знаех си че ще тръгне в тази посока, ама що влязох в другата",,, как става тази работа, как може един човек със същите индикатори да си мисли едно, а друг друго .... накратко рибаря издърпва мрежата си точно в момента когато е най-пълна, точно когато из форумите са опънали лозунги "давайте всички да го бутаме" а ти този момент на бутането няма как да го определиш с методите, които използваш, тълпата как реагира не се определя нито с тренд линии нито с стохастици и други шарени путки майни, а има количествено изражение. търсии ще останеш учуден как стадата от ПА-търи, Елитисти, Индикаторджии, фундаменталисти се пръскат уплашени в различни посоки, НО в един момент ненадейно влизат в една посока за заколение, въпреки различните си гледни точки.... айде стига толкова ,лека в живота
, за тука няма да те залъгвам - статистиката е против теб
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
А така, Браво! Някой да каже това, което си мисля от години! Затова с такова неудоволствие разучавам разни индикатори и графични модели. Дори скоро гледах как един от уж най-печените трейдъри купуваше злато като луд и препоръчваше растеж над 1300 и то аргументирано с вълни и графики, а видяхте какво стана? Ама не е фалирал, защото си слага стоп и и има яка сметка, явно.ти обаче да не би да си от онези дето си мислят, че пазара се движи по някакъв логически модел, дето възоснова на него някой ще седне да ти каже кое било правилно и кое не
ем чи то ако беше така, нямаше да има поне 6-7 вида тех.анализ и 60-70 комбинации производни на тях. а да не говорим за най-интересния момент, който съм забелязал из форумите - в един и същ момент един ПАтър купува,а друг продава, един Елиетист купува друг продава, един Джон Ласт с индикаторите купува, а друг Джон Ласт продава,,,, на ко ти мирише тази история,,, биполярно разстройство надушвам ли, щото няма човек в този форум който да не възкликнал "Ех знаех си че ще тръгне в тази посока, ама що влязох в другата",,, как става тази работа, как може един човек със същите индикатори да си мисли едно, а друг друго .... накратко рибаря издърпва мрежата си точно в момента когато е най-пълна, точно когато из форумите са опънали лозунги "давайте всички да го бутаме" а ти този момент на бутането няма как да го определиш с методите, които използваш, тълпата как реагира не се определя нито с тренд линии нито с стохастици и други шарени путки майни, а има количествено изражение. търсии ще останеш учуден как стадата от ПА-търи, Елитисти, Индикаторджии, фундаменталисти се пръскат уплашени в различни посоки, НО в един момент ненадейно влизат в една посока за заколение, въпреки различните си гледни точки.... айде стига толкова ,лека в живота
, за тука няма да те залъгвам - статистиката е против теб
![]()
а бе разучавай си ги, не съм казал да не ги разучавашА така, Браво! Някой да каже това, което си мисля от години! Затова с такова неудоволствие разучавам разни индикатори и графични модели. Дори скоро гледах как един от уж най-печените трейдъри купуваше злато като луд и препоръчваше растеж над 1300 и то аргументирано с вълни и графики, а видяхте какво стана? Ама не е фалирал, защото си слага стоп и и има яка сметка, явно.поне от движение и трениране на мозъчните клетки може да избегнеш деменцията след време
и да не забравиш по половинка аспирин преди лягане, той обаче е за друго
... и не на последно място се замисли какво инфо търгуват компютрите вързани да извършват така наречената "високочестотна търговия" и що почнаха да минават все повече сделките извън прозрачния пазар.,,, това е тенденцията в търговията, що ли.
ето ти статистика от петъка за евро/долар, на един сайт към който има бая вързани сметки:
http://i.imgur.com/Kmjnjrb.png
в първата графа са лонг, втората шорт, третата тотал.
и какво виждаме на картинката?
и как тъй все недисциплинирани хора има навсякъде и то бая обилно... недочелите и те май са много, тогаз Кура да не се крие и да земе да им прати и на тях линк от богатата си форекс библиотека, викам аз
майтапа на страна, демоде е всичко написано из книгите и бай ти Жоро Сороса го е казвал в моментите на филантропия към дребните марджин търговци като нас , абе погледни какво гледат те по екраните и тези картинки с като нашите правоугулници, триугулници, вълнички, мидички, гларусчета и другите подобни колко са им големи на екраните им и на нашите.... ....и добре е да знаеш, че няма човек на тази планета дето изглежда като една смачкана плоска миниатюра на фона на цялата маса от пари на десетината крупни банки и още 20 фонда, и да седне да ти каже същия този, че знае къде ще ходи златото , какъв е този мнгознайко в цялата тази схема изградена от няколко стотин милиарда капитал съсредоточени в 30-тина играча и дребните ст'инки на милионите дребни рибки, какъв е че да каже къде щяло да ходи златото, пък що ли му е да знае къде ще ходи златото като може да го придвижи с 5-6 молитви за плодородие,,, жалка картинка е като видя анализаторчета извън системата да предричат и наричат посоката на инструмент за месеци напред къде щяла да ходи,,,ами когато изгради същия този мастит анализатор бизнес голям колкото ДжПиМорган или нещо подобно, тогава ще знае, и то не за друго, а защото му се полага да знае като човек с ранг на организатор на играта... айде лека.
Анонимен комарджия, интересни констатации, ама каква е целта им.Предполагам всеки домашен трАдер все е попрочел, че статистиката е против него и щансовете за успех не са високи.Но пък хората тез дето не са инсайдъри продължават да се мъчат да учат да пробват и т.н.
Анализаторите не ги коментирам, това че техния бизнес е да пускат разни прогнози и анализчета и така си изкарват парите е друга тема.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
точно така, всеки знае и ти като пушач няма как да не знаеш, че едно е да знаеш, а съвсем друго да възприемеш тезата като основна, понеже зависимия винаги има заобиколни алгоритми, които заобикалят на километри основния проблем - примери за такива обходни алгоритми са: "на мен не може да се случи",,, "знам един чичка на 95 години дето пафка цигари от 20 годишен и нищо му няма, дори съседките още го хвалят" и прочие обходни пътища заобикалящи знанието за вредата.,, и живота така си продължава, до следващата книжка, следващото уебинарче, без да си дава сметката че не може да правиш като останалите и да очакваш да печелиш при условие че 90% останалите са губещи,,,, не става само с желание, постоянство, вяра, много труд, четене и да си мислиш че си по различен от останалите 90% , понеже те правят същото и мислят същото,,,, и тогава когато човек се осъзнае би трябвало да седне да сложи един хикс на досегашното и да потърси различното, но не е лесна тази работа, особено за хора с висока самооценка, понеже как така те ще заявят на себе си че през последните 5 години са правили всичко наопаки ....,,,и след като зачеркне труда си и признае че е пропилял това време, тогава да седне и да се замисли съвсем начално, какво представлява системата, кои са участниците в системата, дали са същите тези като в приказките на Шарл Перо - бикове, мечки и мързеливи котараци или има и други останали незабележими участници и т,н,т. сякаш не може без да дефинираш интересите в средата, да тръгнеш да пробиваш в средата, разчитайки на закономерности някакви, които обаче коагато станат видими за масата, точно в този момент стават и неприложими или пък да не говорим за явлението как една и съща ситуация може да се опише с различни думи от един и същ метод , например Елиат, ПА, а и всички тех анализи са такива, една и съща ситуация и поне 5-6 гледни точки - големия порок на всички технически методи е че предразполагат към различни мнения (вземи едно броене на вълни например) . За фунадамента няма да говорим понеже там анализаторите пък са се застраховали с култовата фраза че "новината била изтъргувана, в аванс, преди още да е излязла",,, иначе цел нямам, нито користна нито безкористна, просто ми се отвори малко свободно време и реших да попиша, но с това не се опитвам да опровергая тезата, че съм луд за вързванеАнонимен комарджия, интересни констатации, ама каква е целта им.Предполагам всеки домашен трАдер все е попрочел, че статистиката е против него и щансовете за успех не са високи.Но пък хората тез дето не са инсайдъри продължават да се мъчат да учат да пробват и т.н.
Анализаторите не ги коментирам, това че техния бизнес е да пускат разни прогнози и анализчета и така си изкарват парите е друга тема.![]()
Последна редакция от anonimen komardjia : 14-09-2014 на 10:09
Та значи, успяват само тез дето са една идея по-специални от другите
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
та значи, да,.... по ми е лесно с цитати:
"Интелектът е това, което остава, когато забравим всичко, което сме научили в училище.",,"Ако не можете да обясните нещо на едно дете, то това значи, че вие самият не го разбирате", "Единственото, което обърква познанията ми, е моето образование.","Не можем да решим проблемите, като използваме същия начин на мислене, който сме използвали, когато сме ги създавали.", "Въображението е по-важно от знанието." Интуитивният ум е свещен дар, а рационалният - верен слуга. Ние сме създали общество, което почита слугата и е забравило дара." и т.н.т. все мисли на един човек, маркиращи: праволинейността и рамките..... и забележи, на едно дете няма как да обесиш предразсъдъците си и да те разбере, що ли. ... и точно кога започва момента на колективното затъпяване.,,, но да не разваляме темата на Златотърсачите.... хубав ден на всички!![]()
Да , много ми допадат тези приказки. Не е лошо да си анонимен комарджия. Изобщо не е лошо. От днес и аз ставам такъв.та значи, да,.... по ми е лесно с цитати:
"Интелектът е това, което остава, когато забравим всичко, което сме научили в училище.",,"Ако не можете да обясните нещо на едно дете, то това значи, че вие самият не го разбирате", "Единственото, което обърква познанията ми, е моето образование.","Не можем да решим проблемите, като използваме същия начин на мислене, който сме използвали, когато сме ги създавали.", "Въображението е по-важно от знанието." Интуитивният ум е свещен дар, а рационалният - верен слуга. Ние сме създали общество, което почита слугата и е забравило дара." и т.н.т. все мисли на един човек, маркиращи: праволинейността и рамките..... и забележи, на едно дете няма как да обесиш предразсъдъците си и да те разбере, що ли. ... и точно кога започва момента на колективното затъпяване.,,, но да не разваляме темата на Златотърсачите.... хубав ден на всички!
----------
Това е положението при мен в началото на седмицата. Имам 5 лота къси USD/JPY от 107.32. Засега не успява да пробие 107.40 и ако тази тенденция се запази, то е вероятен серизен спад при гейшата.
Ще правя добавки към печелившата позиция. При случаен пробив над 107.40 ще затворя някъде между 107.50-60 (още не съм уточнил мястото на стопа).