Комарджи, с поредния си пост още веднъж потвърждаваш това, което вече ти казах, не мисли, че не виждам много над техниката, просто това, което виждаме е субективно и не подлежи на контрол. По-важното - не е необходимо. Ти примерно търгуваш субективно доколкото съм чел, ами успех, ако имаш увереност търгувай така. Това е техника за трейдъри, които отдавна са минали през обкетивния начин на търговия и вече имат години успешна история. Ти имаш ли?
Гледната точка на големите участници на пазара винаги ще е малко по-различна, обемите и целите са съвсем други, въпроса е ние какво правим като домашни трейдъри? Правим се на големи симулирайки анализ "като техния"? Или си гледаме графиките и търгуваме това, което виждаме всеки ден и отговаря на нашата позиция?
Казвал съм го много пъти - за да бъдеш много успешен трейдър се иска супер малко технически и супер много подреждане на пъзела между ушите. Когато нещата не се получават човек започва да вярва на приказките на хората с талант на продавачи и оратори, на табу-конспиративни идеи, на сложни идеи, които да обяснят с някаква логика за обърканото вече съзнаение как аджеба всичко е супер сложно и понеже не знаеш сума неща затова не печелиш, зад всяко движение на пазара има мистика и мистични трейдъри само я надушват...
Форумите никога няма да произвеждат успешни трейдъри за съжалание, нещо повече това е мястото където ще загубиш най-много години по пътя...
Не ми се занимава вече в тази тема, изключително щастлив е за мен факта, че има толкова много хора на противоположното мнение....