Ползвам масд и там си има съвсем ясна дивергенция. Има и долен фрактал, все идеи за корекция на низходящия тренд а защо не и за обръщане.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Всеки си има методи - то затова горе долу половината купуват, другата половина продават
Аз не че ползвам МАЦД и фрактали, ама това на МАЦД-то никак н еприлича на класическа дивергенция, а долния фрактал ми се струва изконсумиран и ще има горен фрактал още при отварянето на пазара.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
По ниско дъно при цената но не и при индикатора какво повече му трябва за да е класическа дивергенция?Всеки си има методи - то затова горе долу половината купуват, другата половина продават
Аз не че ползвам МАЦД и фрактали, ама това на МАЦД-то никак н еприлича на класическа дивергенция, а долния фрактал ми се струва изконсумиран и ще има горен фрактал още при отварянето на пазара.
Според мен за да е класическа дивергенцията при по-голямо дъно на цената да имаш ПО-МАЛКО дъно при МАЦД-то, а в случая то си е равно на предното дъно
А чисто математически, по-малкото дъно при МАЦД-то зависи от големината на отката в цената - в случая явно отката не е бил толкова голям, след като при индикатора има две практически равни дъна - пак да кажа - не ползвам МАЦД, но съм запознат с теорията по въпроса.
Вярно че са близки, но чак пък равни. Надявам се че под по-малко и по-голямо дъно имаш в предвид по-ниско и по-високо. За откат на цената нищо не съм чувал.Според мен за да е класическа дивергенцията при по-голямо дъно на цената да имаш ПО-МАЛКО дъно при МАЦД-то, а в случая то си е равно на предното дъно
А чисто математически, по-малкото дъно при МАЦД-то зависи от големината на отката в цената - в случая явно отката не е бил толкова голям, след като при индикатора има две практически равни дъна - пак да кажа - не ползвам МАЦД, но съм запознат с теорията по въпроса.
Е добре де, различават се в петия знак от стойноста на индикатора - ако ти се струва, че това е съществено - работи по въпроса - аз ще търгувам в другата посока - така все един от нас ще спечели ще е доволен
А за отката - хистограмата на МАЦД всъщност е една ЕМА, представена по по-различен начин и доколкото ЕМА винаги следва цената (а не обратното като повечето трейдъри смятат) в зависимост от периода на ЕМА-та ще получиш различна визия на МАЦД - аз и затова не го ползвам, щото ако искам мога да се лъжа и сам с него
Не знам с кави настройки го ползваш, но ако искаш да видиш "истинска" дивергенция в момента си го направи с настройки 10, 16, 9 на дневна и ще я получиш - това естествено никак няма да промени хода на цената, а само ще промени твоето виждане за евентуалния ход.
Други настройки ползвам, но ще погледна и тези. Благодаря.Е добре де, различават се в петия знак от стойноста на индикатора - ако ти се струва, че това е съществено - работи по въпроса - аз ще търгувам в другата посока - така все един от нас ще спечели ще е доволен
А за отката - хистограмата на МАЦД всъщност е една ЕМА, представена по по-различен начин и доколкото ЕМА винаги следва цената (а не обратното като повечето трейдъри смятат) в зависимост от периода на ЕМА-та ще получиш различна визия на МАЦД - аз и затова не го ползвам, щото ако искам мога да се лъжа и сам с него
Не знам с кави настройки го ползваш, но ако искаш да видиш "истинска" дивергенция в момента си го направи с настройки 10, 16, 9 на дневна и ще я получиш - това естествено никак няма да промени хода на цената, а само ще промени твоето виждане за евентуалния ход.
Да, нещо не ми се получава с късите тук при новозеландеца
Не е ударило стопа още (0.8396), ама и целта хич не се вижда да излезе, въпреки, че моята картинка от вчера продължава да ми изглежда актуална.
----------
Абе в крайна сметка се получи, дето се вика още 20 пипа и съм готов с целта.
Австралиецът продължава да губи почва, с новозеландеца са в някаква степен на корелация спрямо другите валути......все още ще си държа късата![]()
ДИСЦИПЛИНА - щото г*з глава затрива!!! В г*з насила може да вкараш, но в главата не!!!
"Може да решава тоя, който има пари, бе! Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти немаш право да решаваш!" - Тато
"Интелигентният инвеститор е реалист, който купува от песимистите и продава на оптимистите." - Бенджамин Греъм
“Големите умове обсъждат идеите, средните - събитията, а дребните - хората.” - Елинор Рузвелт
"Вие като сте толкова умни, защо аз съм толкова богат?" - Уорън Бъфет
"Пазете си капитала, защото без капитал на борсата е като без к*р и капитал в бардак!" - Доктор-Ът
"Докато маржин кольо е далеч всичко е под контрол!" - Дизела
2014 "-18.4%"; 2015 "-1,4%"; 2016 "-48,6%"; Келепир 2017 "+9,9%"