Къде го видя то 29 бе младеж![]()
при мен показва 61 и то си е логично толкова да показва
Къде го видя то 29 бе младеж![]()
при мен показва 61 и то си е логично толкова да показва
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Достатъчно е да се увеличи обема само на една двойка...най-малкото, за да се запази условието за 7 кроса..в случая само условно.
Другият вариант е това, което предлагам, да се приложи за изход - т.е. да не затваря позициите директно, когато стигне до граничната стойност, а да изчаква едно връщане назад...така ще се оптимизира изхода според мен и ще се прибере допълнителна печалба, ако е решило да си продължи по тренда..
Julian, наблизо съм и работя в Шумен...може да измислим нещо, за да се видим някой път и да поговорим. "T" идва от The![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Те , то това си е класическата сжема за закриване на позицията на части....варианти много..На мен ми стана, ама това вече е тото - то в този случай няма условия нито за откриване, нито за закриване на позицията - идеята е само да се прибере част от печалбата и откриването на насрещна позиция си е чист хазарт - вече няма нищо общо с идеята на стратегията.
А моята идея - аз така си търгувам по принцип - като откривам позция, поставям цел - при достигане примерно на половината от целта затварям, прибирам печалбата и отварям нова позиция, губя един спред, а може и да не го загубя даже, ама е по-сигурно - прибрал съм половината, да же да върне на нулата, пак няма да съм назад - другия вариант е с трейлинг стоп или местене на стопа на + - въобще има много ваианти да се осигури резултат без загуба - въпроса е кой да се вгради в индикатора, щото всичките не може, ще стане голямо мазало.
Светилата предлагат и така работят ...закриване на 2 или 3 части....
Тези на 3 ...закриват 2 при достигане на таргета... и последната трета я оставят ,като местят стопа.... зада изцедят позицията до край...ама тук със 7 позиции ...ще станен луди
----------
Това със връщането е малко неясно....Достатъчно е да се увеличи обема само на една двойка...най-малкото, за да се запази условието за 7 кроса..в случая само условно.
Другият вариант е това, което предлагам, да се приложи за изход - т.е. да не затваря позициите директно, когато стигне до граничната стойност, а да изчаква едно връщане назад...така ще се оптимизира изхода според мен и ще се прибере допълнителна печалба, ако е решило да си продължи по тренда..
Julian, наблизо съм и работя в Шумен...може да измислим нещо, за да се видим някой път и да поговорим. "T" идва от The
Виждал съм как в рамките на два три часа главният индикатор от -14 отива на +8..... и после се връща и затваря на -6..... и дневната стойност която се маркира на графиката остава -6.... защото индика прави записа пр затварянето на дневния бар...
Е ,тези движения ...няма как да ги видим тук на хистори...за анализ....
Тя и за това стратегията е направена да се отчитав 00ч.
А ния сега се опитваме да съчетаем дейтрейдинг със средно-срочно търгуване... като се замисля....май така излиза...
Последна редакция от Julian : 26-08-2014 на 17:26
Ако се страхуваш- не започвай, ако започнеш-не се страхувай! / Чингис Хан/
Парите не могат да ни направят щастливи...... но, пък мнооого се стараят!
Аз имам предвид само стойности на индика при затворен дневен бар. Вие търгувате и го тествате и на моментни стойности ли?
Давам пример за връщането:
Отваряме позиция на -70, следим индикатора -60, -50,....-20, -10 (но не затваряме, докато не даде по-ниска стойност от последната (повтарям, че говоря за стойност при затворена дневна свещ)), 0, 10, 15, 12 (затваряме). Така можем да изцедим движението докрай според мен...или поне доста близко![]()
Амиии аз съм на линия....Julian, наблизо съм и работя в Шумен...може да измислим нещо, за да се видим някой път и да поговорим. "T" идва от The
Чукни на "лични" ...кога ти е удобно....и можем да го направим по всяко време...
----------
Проблемът е че ако сме влезли при - 70/контрим тренда/...достигайки -30 ...-10 .... вече имаме сигнал за откриване на насрещна позиция....по правилата на стратегията....Аз имам предвид само стойности на индика при затворен дневен бар. Вие търгувате и го тествате и на моментни стойности ли?
Давам пример за връщането:
Отваряме позиция на -70, следим индикатора -60, -50,....-20, -10 (но не затваряме, докато не даде по-ниска стойност от последната (повтарям, че говоря за стойност при затворена дневна свещ)), 0, 10, 15, 12 (затваряме). Така можем да изцедим движението докрай според мен...или поне доста близко
Е тогава.... кое надделява.... контрения тренд... или корекцията....
Така открили позиция...нямаме яснота.... какво правим...при тези стойности...
Тази неостановеност...е за изчистване
Минков го изчисти този въпрос по-нагоре...мисля
Ако се страхуваш- не започвай, ако започнеш-не се страхувай! / Чингис Хан/
Парите не могат да ни направят щастливи...... но, пък мнооого се стараят!
Какво значи кое надделява? Има открити позиции вече по тренда..дали са били по контрене в началото и после трендът е тръгнал в тази посока или сега ще откриваме позиции по тренда...каква е разликата...освен загубения спред по закриването и откриването на нови сделки в същата посока...пък и какво пречи да се затвори позицията по-късно в моднатия екперт, а ти да си откриеш в оригиналния нови позиции според техните правила. ММ? Ако е така, могат да се оставят отворени позициите от контренето и да чакаш сигнал за изход в обратна посока...Първоначално написано от Julian
Проблемът е че ако сме влезли при - 70/контрим тренда/...достигайки -30 ...-10 .... вече имаме сигнал за откриване на насрещна позиция....по правилата на стратегията....
Е тогава.... кое надделява.... контрения тренд... или корекцията....
Така открили позиция...нямаме яснота.... какво правим...при тези стойности...
Тази неостановеност...е за изчистване
Минков го изчисти този въпрос по-нагоре...мисля
Така вече хич не е добре - да отваряш насрещни позиции е крайно неправилно и почти никога не води до нищо добро.Какво значи кое надделява? Има открити позиции вече по тренда..дали са били по контрене в началото и после трендът е тръгнал в тази посока или сега ще откриваме позиции по тренда...каква е разликата...освен загубения спред по закриването и откриването на нови сделки в същата посока...пък и какво пречи да се затвори позицията по-късно в моднатия екперт, а ти да си откриеш в оригиналния нови позиции според техните правила. ММ? Ако е така, могат да се оставят отворени позициите от контренето и да чакаш сигнал за изход в обратна посока...
Според мен или търгуваш по едните правила или по другите.
----------
Освен това според мен в основната стратегия не е изяснен въпроса при тези стойности между 10 и 30 кога се купува и кога се продава - когао индикатора слиза към тях от горе надоло, или когато въобще се намира между тях, независимо от това от къде идва - щото ми се струва, че има съществено значение това.
Щото ако идва отгоре и подмине 30 и тръгне към 10 е едно, а ако идва отдолу и стигне до 20 е съвсем друго положението.
Не говоря за настещно отваряне. Говоря за отваряне на позиции по К2 и оставянето им да растат, докато има една индикация на падането им. Ако тази индикация обаче е между границите за вход по К1 (в същата посока), то няма смисъл да се затварят позициите от К2 и да се отварят същите позиции по К1, а е нормално да се оставят по оригиналната система. Става въпрос само за позиции в едната посока. Ако отворим позиции по К2 на -70 и те достигнат -20 и после се върнат на -30, тогава се затварят, но ако стигнат 20 и продължат да растат, няма смисъл да се затварят...за това говорех.Така вече хич не е добре - да отваряш насрещни позиции е крайно неправилно и почти никога не води до нищо добро.
Според мен или търгуваш по едните правила или по другите.
----------
Освен това според мен в основната стратегия не е изяснен въпроса при тези стойности между 10 и 30 кога се купува и кога се продава - когао индикатора слиза към тях от горе надоло, или когато въобще се намира между тях, независимо от това от къде идва - щото ми се струва, че има съществено значение това.
Щото ако идва отгоре и подмине 30 и тръгне към 10 е едно, а ако идва отдолу и стигне до 20 е съвсем друго положението.
А иначе посоката преди да достигне до таргета е важна, да...и като гледам историята и кода на експерта...не знам защо не го взимат предвидРеално ако индика слезе от 70 на 20 по оригиналната стратегия трябва да отворим позиции с таргет 70, но това означава, че трендът трябва да обърне посоката си, което не е добре, че не се отчита. Според мен трябва да се откриват позиции при 10-30 само ако индика идва от отрицателни стойности и обратното.