Оо, тези очакват безработицата да се запази?!15:30 Равнище на безработица Август 4.9% 4.9% [high]Аз съм по-скоро за спад с 0.01%
Оо, тези очакват безработицата да се запази?!15:30 Равнище на безработица Август 4.9% 4.9% [high]Аз съм по-скоро за спад с 0.01%
Spekulanta (02-09-2016), КинО (04-09-2016)
Изненада голяма, поне за менСамо 126 000 нови работни места. Дано поне Йелън остане с този позитивен тон от срещата в Джаксън Хоул.
тона не беше много позитивен на Йелън, защото каза, че 70% е вероятността лихвата 2017 да бъде 0% или 3,25% , 2018 0% или 4,25%, т.е. ФЕД има вариант и за намаление на лихвите близките месеци , не само за увеличение
и остават едни 30% които не каза каква може да е лихвата при тях- може отрицателна стойност
Йелън подхвърля абстрактни числа, може 0% или 4,25% , не са убедени какво да правят да намалят лихвите, да вдигат лихвите![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Разбира се, че има и такъв вариант. Ако данните тръгнат надолу, няма смисъл да държат лихвата по-високо от останалите големи централни банки, някои от които въведоха отрицателни стойности. Трябва да се стимулира икономиката, за да се достигне до инфлационната цел.ФЕД има вариант и за намаление на лихвите близките месеци , не само за увеличение
Освен това, беше пределно ясно, че Йелън ще остави вратичка и за втория сценарии. Тя винаги го прави!
151 000 нови работни места през август може да се стори много позитивна стойност на останалите и колеги. Ето и графика:
Прави ми впечатление, че е някаква средна стойност, много близка до септемврийската стойност от 2015г. Може и така да се изтълкува! Ще видим какво ще стане с лихвите на 21 Септември. Прогнозата ми е за ново изчакване. Може и да не позная, през декември останах изненадан!
КинО (04-09-2016)
Туй което ми прави впечатление, че като клатят долара напоследък по големите новини и петролеца потегля малко след него. Миналата по-миналата година сякаш не беше тъй.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не беше, защото свръхпредлагането играеше голяма роля на пазарите. Поотдъхнаха си пазарите няколко месеца и ми се струва, че отново предлагането ще се увеличава и то значително ще изпревари търсенето. Ако арабските страни не го ограничат, от октомври до март-април цената му отново ще спада. Освен ако Китай и Япония не си стабилизират икономиките и не увеличат значително търсенето на петрол.Миналата по-миналата година сякаш не беше тъй.
То не зависи от арабските страни от доста години май. Обемите на издадените фючерси пет пъти повече от производството, за WTI конкретно към 10 даже.
По-скоро там нещо се е променило.
Зависи и то в голяма степен, особени от страни като Саудитска Арабия, Ирак, а след като премахнаха санкциите и от Иран. В Америка и САЩ и Канада произвеждат в големи количества.То не зависи от арабските страни от доста години май
Възможно е, не съм проверявал. Към момента това е най-популярният сорт петрол, защото е по-евтин и може да се превозва на дълги разстояния по вода. Съвсем логично звучи фючърсните сделки да са за количество, по-голямо от производството ( на този сорт петрол ).за WTI конкретно към 10 даже.
Цената се подкопава предимно от арабските страни, тъй като се издържат предимно от продажбата на суровината.
А даже WTI да поскъпне леко, потреблението ще се ориентира към другите видове петрол, които залежават...цената на WTI отново ще се върне към някаква равновесна точка.
Икономист съм, от моята камбана това се вижда.
И аз си мислех по-рано, че от производството зависи, обаче кът видях фючерсите какви обеми се издават и какви реално продават изобщо не им вярвам вече. Особено пък и като се има предвид какво се случва с производството - САЩ реално удвоиха добиваните обеми от лято 2014 насам.
http://www.cftc.gov/marketreports/co...ders/index.htm
Тука из отчетите има някои пазари, мисля и саудитския имаше. Руския не присъстваше май, а той е бая голям дял. Иранския не знам къде се търгува само.
Туй дето му викат "свръхпроизводство" реално се купува до последната капка, т.е. нищо "свръх" няма, само лъжат.
Защо 126К? Аз ги виждам 151К поне на няколко места? Да не би в началото да е станала грешка и затова еврото така
припна нагоре пък после бързо го коригираха?