Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
GGBG (02-12-2012), Emil Enchev (03-12-2012)
Имаш много неприятната черта да не си признаваш грешките, а това не е хубаво, знам колко са богати някои производители, но ставаше въпрос точно за единя милион долара, а когато видя, че номера не става, почваш да изместваш темата на спора, не ти прави чест, на никой не прави чест да се прави на безгрешен, такива хора няма.
пп. Чак и постове назад си ходила да променяш, жалко, много жалко.
----------
Ели, ЧЕТИ, това е отрязък от това което ти си пуснала.Казват го митничарите и го пише в сайта на БНТ тук. Може и на други места да го пише, но не ми се търси сега. Имам и по-важни работи.
Ако намерената банкнота се погледне срещу светлина, ясно се вижда нишка, минаваща през носа на Джордж Вашингтон, това е характерно за оригиналните зелени пари. Специалисти по финанси и американска история останаха изненадани от находката на митничарите. Според тях банкнота на стойност 1 000 000 долара никога не е отпечатвана.
Последна редакция от GGBG : 02-12-2012 на 22:55
Може пък да не съм снимала точно неговата и може да е имало основателна причина да снимам, например, за да я покажа на евентуален купувач ...
Има и друго: Да речем един миг разсейване и вместо кара такава кола, съм написала кара тая кола. Коригирах се вече. Притежателят на публикуваната от мене кола е беден и невинен, моля не му причинявайте зло! Друг е милионерът.
.................................................. ..................
GG, това го прочетох още преди ти да го прочетеш. Но твърдението пък на митничарите е, че са отпечатвани 90 бр. Кой лъже сега?
Пп: Много гадна тая пловдивска чешмяна вода, бе. Все минерална ли си купувате? Не е като нашта изворна планинска вода. Меслучайно в ресторанта към хотела бяха сложили за нашта група 1 тон минерална вода. Жалко, че не си взех за след това.
Последна редакция от Eli2356 : 02-12-2012 на 23:04
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Сега стоплих, че човека сигурно пести от такса броене на пари в банката.................................... .............
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
RyMu (02-12-2012)
Според теб кой е по-достоверен източник, митничар на летище София, или специалист по финанси и американска историяМоже пък да не съм снимала точно неговата и може да е имало основателна причина да снимам, например, за да я покажа на евентуален купувач ...
Има и друго: Да речем един миг разсейване и вместо кара такава кола, съм написала кара тая кола.Притежателят на публикуваната от мене кола е беден и невинен, моля не му причинявайте зло! Друг е милионерът.
.................................................. ..................
GG, това го прочетох още преди ти да го прочетеш. Но твърдението пък на митничарите е, че са отпечатвани 90 бр. Кой лъже сега?
----------
Само това ще е, аз един път отидох да пратя 10000 стинки, а таксата за броене беше 10500 стинки![]()
Оффф, GG... все ми е тая има ли, няма ли и ако има как е попаднала у него. Бяхме 2-3 човека като ни я показа на масата в ресторанта. И аз си помислих, че ни ментосва нещо. Но пък е факт, че това са наистина финансово богати хора. Вкл. този, дето я показа. Иначе е свестен човек. Не се е овълчил от богатството. Каза, че ще ми купи хотел и ще ме отведе на които искам екзотични острови, ако ... му обърна подобаващо внимание, но на това пък хептен не се вързахВие пък трябва малко и от шега да разбирате
Човек като ви каже нещо от скука и ... става дълга и широка. Не знам откъде я изкопа тая банкнота. Може би пък това да е коронният му номер за впечатляване на готини мацки
![]()
Ама си изглеждаше съвсем истинска. Даже го попитах може ли и на мен да ми отпечати една такава? Да ми напомня за бъдещото ми богатство, не за друго.
Последна редакция от Eli2356 : 02-12-2012 на 23:22
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Щом има мацки да му се връзват на номерата лошо няма, а дългата и широката стана, защото спореше и твърдеше грешно нещо, и ме пращаше да се ограмотявам с новините на НОВАОффф, GG... все ми е тая има ли, няма ли и ако има как е попаднала у него. Бяхме 2-3 човека като ни я показа на масата в ресторанта. И аз си помислих, че ни ментосва нещо. Но пък е факт, че това са наистина финансово богати хора. Вкл. този, дето я показа. Иначе е свестен човек. Не се е овълчил от богатството. Каза, че ще ми купи хотел и ще ме отведе на които искам екзотични острови, ако ... му обърна подобаващо внимание, но на това пък хептен не се вързахВие пък трябва малко и от шега да разбирате
Човек като ви каже нещо от скука и ... става дълга и широка. Не знам откъде я изкопа тая банкнота. Може би пък това да е коронният му номер за впечатляване на готини мацки
![]()
Ама си изглеждаше съвсем истинкса. Даже го попитах може ли и на мен да ми отпечати една такава? Да ми напомня за бъдещото ми богатство, не за друго.
.
Не знам да ли има вързали му се мацкиАз лично не се вързах.
Не съм твърдяла, че непременно съществува, само цитирах. И защо тогава ще тръгнат да пращат такава банкнота от България за Испания тайно с куриер? И то с всички признаци на истинска банкнота - чак и контролна нишка там, където трябва да е като при оригиналните? Сигурно пак да свалят мацки, ама в Испания? Ми това може да стане и без контролна нишка.
"Ако намерената банкнота се погледне срещу светлина, ясно се вижда нишка, минаваща през носа на Джордж Вашингтон, това е характерно за оригиналните зелени пари." (пак от новината на БНТ)
----------
Е, да, но не от всеки бизнес, макар и с правилна позиция и пари могат да се спечелят милиони за няколко години. Например с една книжарница или зеленчукова сергия...
То и банките, макар и с пари и уж правилни позиции фалират...
"Кредитори на сухо заради кухи фирми" е водещo заглавиe на „Tpyд"
Български производител има да взема около 150 000 лева от търговец. Дългът е напрупан в последните 2 г. Продуктите, за които се дължат парите, отдавна са продадени. Търговецът дори си е взел обратно от държавата ДДС за стоката. Но отказва да си плаща задълженията.
Кредиторът, т.е. фирмата производител, не може да си вземе парите чрез съда, тъй като длъжникът вече няма активи, с които да се покрият задълженията. Те са прехвърлени в прясно регистрирана от същите собственици фирма без дългове, а старата вече е куха.
Колелото на задлъжнялостта се е завъртяло. Производителят бави заплатите на служителите си, не може да плаща на доставчици, не поема и нови поръчки, защото няма пари за материали...
Перипетиите на тази фирма са хроничен проблем за бизнеса. Междуфирмената задлъжнялост в България се оценява на над 104 млрд. лв., и то по данни за състоянието на бизнеса през 2010 г. (тези за 2011 г. ще излязат догодина). Създаването на нови и нови компании и източването на старите и задлъжнели е един от начините за ощетяване на добросъвестните кредитори.
pablo, аз вече отказах няколко договора. И мисля да прекратявам дейността. Не знам до колко ще уцелеят и търговските обекти. Вярно че при тях клиента вади парите и плаща на момента. Но при това свито потребление,......... особено сега зимния сезон. За наем ли да работиш, за климатик ли, или за заплатите на персонала. Бях в един маркет. Цигани и клошари шетаха напред назад. Поне да са малко на топло. Това не се плаща на касите.