Трагикомедията е по времето на Шекспир !
Защо мразите толкова Гърците те са готин народ ...
А тази тема е повече от абсурдна, първо двата вида анализ са необходиост а не конфликт и второ информацията е доста скъпа в наши дни.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Caesar, голяма част от информацията си е направо недостъпна. Постфактум научаваме, и се чудим защо пазара се държи неадекватно.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Преди да сложиш лимит ,слагай СТОПА.Иначе те чака тежка съдба на трейдър,при мен 4 пъти съм се опарвал преди да си науча урока за стопа.Няма смисъл да направиш малко капитал и тъкмо си мислиш ,че нещата стават по лесни и......опа ,пак от начало.![]()
Ratetouilli, зависи. Влизаш с малък обем без стоп и лимит. Само гледаш да си по тренда. След 1-2 дни , ако си хванал около фигура, поставяш си плаващ стоп и това е. Става въпрос за дългосрочна позиция!
Георги, ако човека е решил да се занимава професионално и да започне да си вади хляба от трейдинг след известно време, съвета ти не мислиш ли, че е изключително грешен ?
Не разбирам в какво ми е грешката. Нормално е за дългосрочна позиция да влизаш първоначално с възможно най-малкия обем. И вече като направиш профит, да почнеш да добавяш! Следиш си пазара. Няма тренд, където да няма корекции 40 - 50 - 60 пипа. Защо трябва още с отварянето на позицията да е погребваш.
За интрадей, съм съгласен. Дори има стратегии, дето разчитат на конкретна конфигурация. И стопа го поставят на 6-7 пипа. Или ще се изпълни конфигурацията, както е по книгите, или загубата да е минимална. Не съм голям привърженик на последното! Нищо не ми дава гаранция в каква посока ще е следващия тик.
Не разбирам в какво ми е грешката. Нормално е за дългосрочна позиция да влизаш първоначално с възможно най-малкия обем. И вече като направиш профит, да почнеш да добавяш! Следиш си пазара. Няма тренд, където да няма корекции 40 - 50 - 60 пипа. Защо трябва още с отварянето на позицията да е погребваш.
За интрадей, съм съгласен. Дори има стратегии, дето разчитат на конкретна конфигурация. И стопа го поставят на 6-7 пипа. Или ще се изпълни конфигурацията, както е по книгите, или загубата да е минимална. Не съм голям привърженик на последното! Нищо не ми дава гаранция в каква посока ще е следващия тик.
С твоят съвет това е невъзможно да стане.
Първо ти нямаш визия за времето. Какво значи дългосрочно ? Колко време ще му отнеме ? Как предпазването от по-голяма загуба ще е погребване на позицията ?
Ако ще влезеш на както ти дойде, без ясна представа за риска, значи със сигурност не знаеш какво правиш. Дори и Бъфет го е казал "Если вы не знаете кто сейчас проигрывает на бирже, значит проигрываете вы"
Още преди да си влязал в позиция ти изрично трябва да си определил колко ще загубиш евентуално. Първо се погрижваш за загубите, после за всичко останало. А ти влизаш на каквото стане, и ако даде ще сложиш стопа, а ако не даде значи на маржин кол. И как ще изкараш пари от трейдинг тогава ?
Георги не всички играем на пазара като теб, което значи, че съвети за игра са напълно некоректни, ако целта е да се печелят пари.
Не знам как да ти го обясня за да ме разбереш, че това което за теб е просто тръпка, на други ни плаща сметките и живота и не можем просто ей така да пускаме ордери, като теб снощи в златото защото ни присърбяли ръцете. Ние имаме някакъв сигнал и го отработваме, ако нямаме не пипаме. Толкова.
Много интересно тълкуваш поста ми. Първо, аз не влизам ей така, на посоки, просто заради самото влизане. Естествено че съм си направил анализите. Естествено че знам колко мога да рискувам и загубя. Освен
друг съвет от тебе до сега не съм прочел! Няма трейдер дето да не ползува сигнали. Може би твоите са най-достоверни, и надеждни. И при златото съм влязъл по сигнал. И съм излязъл, защото не исках да го оставям за през уйкенда! В неделя вечер нямам навик да изчаквам да отвори пазара. Пускам компа в понеделник към 08.00. Достатъчно време, да се промени цялата ситуация!
Не ги харесвам и не крия, но пък и на тях не им дреме за нашето време.
Инфо може да си доставим, но е доста скъпичко.А и по.центраният въпрос според мен е кой доколко може да борави и прави анализ върху дадена фактология какво отражение ще произведе.А затова освен инфо трябват и още доста познания.
Ще дам пример с форума в Давос.Очакваше се даде отражение, аз писах че няма да даде и бях категорична и пазара го доказа.
Новината е компонент от много фактори, друг е въпросът дали можеш да го направиш верния анализ, за да го ползваш фундамента, ако не можеш да го правиш само ти вреди.
А и напоследък ми прави впечатление, че доста често освен в екстрени ситуации двата анализа се припокриват.
Сега си правя експеримент с петрола на демо само на фундамент, покрива почти на 80 процента техническия.
А при тия които има разлика, мисля че просто не могат да правят анализа.
И тук не е важното кой политик какво е казал или някой анализатор, друго е инфото и то не е без пари![]()