Oleg (02-07-2014)
Гледай сега, тая година знаеш, че е много по-слаба нали? И сега се сети колко са 450 пипса средно на месец при стоп 20пипса и 2% риск. Ако ти е трудно - това са 45% средна месечна печалба в най-слабата година до момента. Викаш за нищо не става тая система?![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
45% средно на месец и това през тази година, която е в пъти по-слаба от предходните ! Ти си феномен![]()
"Не ме е страх от този, който е тренирал 10 хиляди удара с крак по веднъж, а от този, който е тренирал един ритник 10 хиляди пъти!" - Брус Лий.
Е, но не са 450, 150 са. А тези 150 може да са в един ден от целият месец и ако се случи да нямаш възможност да търгуваш, целият месец отива като нулев или дори на загуба.
То и аз за 2010-12 имах рекордни стойности от петрола, но какво е било, е различно от това което Е В МОМЕНТА. Ние търгуваме настоящето, не миналото !!!
Т.е. ти се надяваш, че преди като е било по някакъв начин, след време пак ще стане така, което донякъде е вярно, но това не означава, че трябва да стоиш на сухо през целият слаб период за даденият инструмент.
Та за половин година, средният месечен профит ти е едва 150пипса, които както казах, може да са от само една сесия и тази една сесия да се изпусне.
А при положение че е толкова нисък, то вероятно някои месеци са дори нулеви или загуба и се компенсират от някой по-силен. Което автоматично означава че колебанието е прекалено голямо между нормален и слаб месец.
Такова нещо не ми допада за +10% на месец, които може да са обаче и -10% или по-лошо.
----------
И какви са тези ексцесии от 45%, повече от 20% е невъзможно да направиш при 2% риск. Сега кой живее в илюзии ?
Абе човек какви ги говориш? Средния ми месечен профит е 450 в случая, това е само в работно време и на трите инструмента, които търгувам. Стопа е малък и стойността на пипсовете е голяма, както знаеш може и двойно повече да са, но смисъл няма.
Ти пипсове не идват от две позиции също, това хич не ми е ясно как ти е хрумнало, но ако беше така щеше да е още по-лесно защото всеки евентуален пропуск би бил стоп, а не лимит.
И аз се надявам само и единствено да спазвам дословно системата, в такъв случай резултатите ще са страшно добри за произволен период, виждаш какви са в най-лошия такъв.
----------
Възможно е, но с цената на 8часа пред монитора, ако не се греши изобщо и ако не се пропуска нищо, което няма как да стане реално.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
450+ трябва да ти е от инструмент, не от трите заедно.Абе човек какви ги говориш? Средния ми месечен профит е 450 в случая, това е само в работно време и на трите инструмента, които търгувам. Стопа е малък и стойността на пипсовете е голяма, както знаеш може и двойно повече да са, но смисъл няма.
Ти пипсове не идват от две позиции също, това хич не ми е ясно как ти е хрумнало, но ако беше така щеше да е още по-лесно защото всеки евентуален пропуск би бил стоп, а не лимит.
И аз се надявам само и единствено да спазвам дословно системата, в такъв случай резултатите ще са страшно добри за произволен период, виждаш какви са в най-лошия такъв.
Ако е така това което говориш, и ти и Станислав отдавна да работите с по 100$ на пип. 50% в лошите периоди, да бе, шансаЗначи по тази логика, като се върне волатилността, 200% не ти мърдат на месец, а ?
----------
Хората работят по 12-14 часа на ден истинска работа, ти за 8 часа бездействие се оплакваш. Въобще не ми го изтъквай като проблем това.
Реално като не можеш да прибереш 450...всъщност и 200 не знам можеш ли, защо ги смяташ тях ?
От това което се получава на тест, какъв процент успяваш да покриеш ?
Ти изкарваш ли 450 пипса от инструмент със стоп не повече от 20?
А тези 45% на реална сметка ли си ги направилили на демо, или пък на тест
Пък и ти нали доскоро твърдеше, че повече от 20% МАХ 30% профит с приемлив риск - 2% е НЕВЪЗМОЖЕН, а сега КО стана за 6 месеца средно си спечелил по 45%и този профит е в най-слабата година/полугодие
100, с този твой коментар сам отричаш мнозинството от предишните ти възгледи![]()
Oleg (02-07-2014)
По-горе писах, че това са резултати на тест, по една или друга причина никога няма да ги видим наживо колкото и добри да сме. В дадени моменти макар и рядко се получава и застъпване на позиции, което увеличава в известна степен риска. Разликата между хубав и лош месец не е в пъти както всеки си представя, големия рейндж не значи непременно много по-голяма печалба, а просто по-голям мащаб, чистите трендове където може да седиш цял ден са страшно редки. Разбираш ли сега как излизат нещата?А тези 45% на реална сметка ли си ги направилили на демо, или пък на тест
Пък и ти нали доскоро твърдеше, че повече от 20% МАХ 30% профит с приемлив риск - 2% е НЕВЪЗМОЖЕН, а сега КО стана за 6 месеца средно си спечелил по 45%и този профит е в най-слабата година/полугодие
100, с този твой коментар сам отричаш мнозинството от предишните ти възгледи![]()