От това "копаене" печелят фирмите за компютри и продавачите на ток. Лошото е, че "децата" са пощурели и копаят като луди!точно това си мислех и аз , някой може ли да каже какво трябва да се вземе , за колко време и така..
ама ти си ме изпреварил ...
имам един приятел който продава машини , освен него да питам дали познава някой копач...
а на мен ми е интересно колко ще струва подобна шуротия и дали си заслужава...![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
май им мина времето на биткойнитевероятно може да се намери вече евтина техника втора ръка от фалиралите фирми дет бяха създадени да копаят
ама има голяма вероятност инвестицията да не се възвърне
![]()
![]()
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
noreason (30-05-2014)
Биткойните вече не се копаят с обикновен компютър, копаят се само със сериозни сървърни конфигурации и практически е неизгодно икономически да копаеш - по-евтино излиза да си ги купиш - беше изгодно до преди 2-3 години да се копае, когато копачите бяха по-малко и все още имаше много неизкопани биткойни - сега вече са на привършване - нали знаете, че биткойните, а и другите криптовалити са краен брой цели числа, от там нататък вече ще разбиват на дроби - не е като зелените гущери - колкото може да отпечата машината толкова пускат в обръщение.
noreason (30-05-2014)
Аз лични ги избягвам защото не се поддават на анализ и не зависят толкова от икономически новини и са много лесни за манипулиране...Здравейте, колеги! Интересно ми е какво Ви е мнението за така наречените
криптовалути - биткойн, лайткойн и други подобни. Няма как да ги отделим от форекса, защото все повече брокери ги слагат за търгуване на платформите си. Хитри търговци правят специални сайтове и борси и печелят добри комисионни. Бедна ни е фантазията какво копаене пада и колко изчислителни мощности работят денонощно! Струва ли си всичко това и дали има бъдеще? Признавам си, че аз не съм много сведущ по темата и затова ще ми е любопитно включване и от хора, които са напред с материала. Благодаря.
Знам, че са ограничен брой и това много ме озадачава. Някой ги е измислил с някаква цел, но дали всичко добре е премислил?Биткойните вече не се копаят с обикновен компютър, копаят се само със сериозни сървърни конфигурации и практически е неизгодно икономически да копаеш - по-евтино излиза да си ги купиш - беше изгодно до преди 2-3 години да се копае, когато копачите бяха по-малко и все още имаше много неизкопани биткойни - сега вече са на привършване - нали знаете, че биткойните, а и другите криптовалити са краен брой цели числа, от там нататък вече ще разбиват на дроби - не е като зелените гущери - колкото може да отпечата машината толкова пускат в обръщение.![]()
Е те само целите биткойни са краен брой, но например ако се използва за разплащания няма да има проблем, защото пък имат друга особеност която конвенционалните пари нямат - например от конвенционалните можеш да имаш толова колкото са знаците след десетичната точка - например долар - можеш да имаш 1.23 долара, но не можеш да имаш 1.234 долара, докато при биткойните този проблем го няма - може да имаш 1.23, 1.1234, 1.23345, 1.23456 и т.н. биткойни или друга криптовалута. Всъщност идеята не е чак толкова лоша - вместо да се размножават банкноти (чрез печатане) всъщност за да се увеличи обема на паричната маса се използва обратното - раздробяване на валутата. Това решава някои проблеми на паричното обръщение.
Браво бе , да науча нещо ново ...най- послеЕ те само целите биткойни са краен брой, но например ако се използва за разплащания няма да има проблем, защото пък имат друга особеност която конвенционалните пари нямат - например от конвенционалните можеш да имаш толова колкото са знаците след десетичната точка - например долар - можеш да имаш 1.23 долара, но не можеш да имаш 1.234 долара, докато при биткойните този проблем го няма - може да имаш 1.23, 1.1234, 1.23345, 1.23456 и т.н. биткойни или друга криптовалута. Всъщност идеята не е чак толкова лоша - вместо да се размножават банкноти (чрез печатане) всъщност за да се увеличи обема на паричната маса се използва обратното - раздробяване на валутата. Това решава някои проблеми на паричното обръщение.
доста си навътре в нещата![]()
Да. Обаче криптовалутите са непроследими като поток и чрез тях лесно могат да се перат пари или да се правят забранени сделки с оръжие, наркотици и други. Нали разбираш?Е те само целите биткойни са краен брой, но например ако се използва за разплащания няма да има проблем, защото пък имат друга особеност която конвенционалните пари нямат - например от конвенционалните можеш да имаш толова колкото са знаците след десетичната точка - например долар - можеш да имаш 1.23 долара, но не можеш да имаш 1.234 долара, докато при биткойните този проблем го няма - може да имаш 1.23, 1.1234, 1.23345, 1.23456 и т.н. биткойни или друга криптовалута. Всъщност идеята не е чак толкова лоша - вместо да се размножават банкноти (чрез печатане) всъщност за да се увеличи обема на паричната маса се използва обратното - раздробяване на валутата. Това решава някои проблеми на паричното обръщение.
първо не са сувсем непроследими, и другото е че те съществуват от няколко години, а сделки с наркотици си е имало и преди това, ще има и занапред. Такива мотиви се изказват от тези дето им пречат тези валути - основно от САЩ и Япония, а всъщност този проект е наистина иновативен и заслужава внимание
Как се гарантира, че този ограничен брой биткойни ще си остане ограничен след като нямат регулация?