всичко е, какво можем да предложим ние на един инвеститор освен нисък корпоративен данък има ли нещо друго дето ще ни направи привлекателни.
всичко е, какво можем да предложим ние на един инвеститор освен нисък корпоративен данък има ли нещо друго дето ще ни направи привлекателни.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Има.............хвалбата с ниските заплати.................
което за мене си е срам за всяко управление.................
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
на хартия има , обаче очевидно е че не е достатъчно.. защото разлика от 20% в печалбата за заводите е страшно много. да не говорим че построяването ще е по евтино, работната ръка е по евтина.
и все пак почти нямаме ръст на икономиката и на чуждите инвестиции.
И за мен това 100% се дължи на голямата несигурност в политическата сфера.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Тук идват само някакви турски и гръцки тарикати, които са наясно тоно с нашата правораздавателна система и ниските ни заплати, наемат си на практика роби, а не работници, работят по 6 месеца - 1 година, не плащат почти никакви заплати след което си събират багажа и се изнасят с печалбите (щото няма как да не са на печалба при положение, че не плащат нищо) а същевременно работниците си водят някакви дела за неполучени заплати, които и да спечелят няма кой да им изплати, щото инвеститора отдавна е духнал на някъде.
Тук сериозни хора просто не идват. Това е.
еми и аз да съм чужд инвеститор който трябва да вложи от 1 до 10 милиона за някакъв завод който да наеме от 300-2000 души , което би намалило безрабоитцата с до 1% за нашата нещастна държава, бих погледнал историята на други инвеститори. И като видя че за последните 20 години почти липсват такива какво да направя, няма да се набутвам аз..
То за 20 години реално какво има ?? 1-2 китайски фирми, още малко инвестиции които са минимани и всичко друго са лобистки начинания на огромни енергийни или друг вид консорциуми които идват да ни ограбят не реално да правят бизнес.
А бе първо започнете да печелите редовно и то не сумички от 100-200 долара на месец и тогава може да помислите за данъци ако парите са сериозни....изкарал си 1000 лв голяма работа ....
ако печелите подред месец след месец ,всеки месец или почти всеки месец в продължение на 1 година да не казвам повече...тогава може да се замислите....пък иначе направилли сте някакви кинти,след 2 месеца ще ги върнете на брокито,след още 2 ще сте назаде,после пак на 0....данъци се плащат ,ако има какво да плащаш за достатъчен дълъг период от време...
аз лично още не съм печелил 12 месеца подред ,нито сумите са ми някакви колосални че да декларирам каквото и да е в пробитата ни държавица...
----------
Да не говорим пък за факта,че дори да изкарваш по прилични кинти,ако си с брокери извън Ес и теглиш в банки които не са в Бг (примерно БанкофАмерика),ъпсурд да засекът каквото и да било....
Ако и си харчиш парите в чужбина, те тогава пък хептен анонимен се става, налиА бе първо започнете да печелите редовно и то не сумички от 100-200 долара на месец и тогава може да помислите за данъци ако парите са сериозни....изкарал си 1000 лв голяма работа ....
ако печелите подред месец след месец ,всеки месец или почти всеки месец в продължение на 1 година да не казвам повече...тогава може да се замислите....пък иначе направилли сте някакви кинти,след 2 месеца ще ги върнете на брокито,след още 2 ще сте назаде,после пак на 0....данъци се плащат ,ако има какво да плащаш за достатъчен дълъг период от време...
аз лично още не съм печелил 12 месеца подред ,нито сумите са ми някакви колосални че да декларирам каквото и да е в пробитата ни държавица...
----------
Да не говорим пък за факта,че дори да изкарваш по прилични кинти,ако си с брокери извън Ес и теглиш в банки които не са в Бг (примерно БанкофАмерика),ъпсурд да засекът каквото и да било....![]()
"Засичането" става най-рядко по банковите преводи, особено ако са извън ЕС. Обикновено те "засичат", когато се установи сериозна промяна в имуществено ти състояние - скъп апартамент, луксозна кола, чести пътувания в чужбина - ей такива неща.
дам всеки има познат данъчен, и като те видят че си много вървежен ти пускат една проверка и ахаааааааа.. я иди в затвора на екскурзия да видиш там как е
.
вчера баш четох за няква дето такив глупости е правила че някой който не разбира от счетоводство да и види писанията и той ще разбере че е измама.
и са и отсъдили 3г затвор и 110к глоба.
То като за затвор малко по-трудно става, трябва си малко по-сериозни нарушения да направиш и в значително по-големи размери. Тази дето пишете за нея е осъдена за фалшификати и измама, а не за укриване на данъци. За укрити данъци обикновено си ги плащаш с някаква лихва и отнасяш административни санкции за неподадените декларации.